Liverpool siktar på att lösa mittfältskrisen i sommar.

Under FSG:s styre har Liverpool aldrig behöva totalrenovera truppen vid något transferfönster.

Inför sommarens transferfönster höjs för första gången röster om en totalrenovering. Många ropar efter många värvningar.

Det återstår att se hur Liverpool kommer att agera – men någonting som torde vara uppenbart för alla är att man kommer att behöva köpa flera mittfältare i sommar.

Alla insatta journalister är rörande överens om att Jude Bellingham är förstaalternativet. Liverpool rapporteras fortfarande ha chansen om Bellingham, men klubbar som Real Madrid, Manhester City och kanske även Chelsea uppges också vara med i racet.

En annan mittfältare på agendan är Nico Barella. Enligt Corriere dello Sport finns den italienska box-to-box-mittfältare på Liverpools radar, men han vore inte billig. Barella skulle kosta omkring £62m. Gissningsvis har inte Liverpool råd med Barella om Bellingham skriver på, men kanske är han ett backup-alternativ?

Ytterligare en mittfältare som rapporteras vara aktuell är Fulhams succémittfältare Joao Palhinha. Portugisen fyller 28 år i sommar och har ett långt kontrakt med London-klubben. Enligt Daily Mail är flera klubbar intresserade, men Liverpool är den som visar mest konkret intresse. Palhinha är en defensiv mittfältare som uppenbarligen fungerar i Premier League, men prislappen på £60m är stor för en spelare i hans ålder.

Italienska medier har också skrivit om Liverpool intresse för Adrien Rabiot. Eftersom 27-åringens kontrakt med Juventus går ut i sommar skulle han kunna skriva på som Bosman, men å andra sidan kräver fransmannen naturligtvis en betydande lön för att skriva på. Noterbart är att Rabiot har varit i lysande form under säsongen, trots Juventus kräftgång, och verkligen har blivit den fina mittfältaren som många förutspådde att han skulle bli i ung ålder.

Det går heller inte att glömma Mason Mount. Alla pålitliga engelska medier har skrivit om Liverpools intresse för Mount, som eventuellt kan röra på sig eftersom hans kontrakt går ut 2024 och Chelsea inte vill tappa på free transfer. 24-årige Mount kan spela på flera olika positioner och utgör ett vasst homegrown-alternativ.

När Todd Boehly köpte Chelsea lämnade flera spelare på free transfer, vilket han ska ha varit missnöjd med. Amerikanen avser att undvika den typen av scenarion och kommer därför att sälja exempelvis Mount om denne inte kritar på nytt kontrakt med klubben. Det är fortfarande inte otänkbart att Mount förlänger med Chelsea, men hittills är inte parterna överens, och numera är han till och med petad från laget på grund av kontraktssituationen.

3 kommentarer
  1. Om prislappen på Barella stämmer måste det väl vara en no brainer?

    • Nja, Liverpool måste nog ge upp Bellingham för att det ska vara möjligt. Det vill man nog inte göra i första taget, men jag håller med om att Barella är ett väldigt bra alternativ.

  2. Om vi kan få in Bellingham och Mount så vore det fantastiskt. Sen gärna en ung spelare som kan se och lära, kanske Gravenberch på lån en säsong?
    Keita, Ox, Milner och Jones ut gissar jag

Kommentarer är stängda.