Liverpool nära värvning från Bundesliga.

De flesta LFC-fans hade nog inte hört talas om Wataru Endo förrän för någon timme sedan. Då började nämligen uppgifter om en eventuell flytt till Liverpool läcka ut.

30-årige Endo är en defensiv mittfältare som spelar för Stuttgart. Han är knappast en doldis för de som följer hans lag, då han är lagkapten i både Stuttgart och Japans landslag.

Enligt Athletic är förhandlingarna mellan Liverpool och Stuttgart så pass långt gångna att han har fått tillåtelse att flyga till Merseyside för att slutföra övergången.

Att Endo har 1 år kvar på sitt kontrakt med Stuttgart har säkerligen underlättat förhandlingarna för Liverpool.

Diverse medier uppger att Endo är väldigt angelägen om att genomföra flytten till Liverpool och vi kan anta att kontraktsförhandlingarna blir mer eller mindre en formalitet, då LFC generellt sett betalar ut oerhört mycket högre löner än en klubb som Stuttgart.

* * *

Endo må som sagt vara okänd för många, man han anländer med imponerande stats från Stuttgart:

Han får också fina vitsord av experter, så som Jan Aage Fjørtoft:

* * *

Andra mittfältsrykten under dagen är Sofyan Amrabat och Cheick Doucouré.

Det är den holländska källan Algemeen Dagblad som rapporterar att Amrabat är väldigt nära en flytt till Liverpool. En övergång kan rent av ske under de närmaste dagarna.

Eftersom Amrabat bara har 1 år kvar på sitt kontrakt med Fiorentina kan han eventuellt kosta omkring £30m att köpa loss från den italienska klubben.

Beträffande Doucouré, så skriver The Independent att Liverpool har intensifierat jakten på honom. Doucourés prislapp uppges ligga på under £50m och spelaren är angelägen om att genomföra flytten.

Independent tillägger att Joao Paulinha och Khephren Thuram också är alternativ för Liverpool.

* * *

Snabbkommentar:

Endo verkar mer eller mindre klar och blir förstås en riktig skrällvärvning. Inte ens någon av alla som sitter och hittar på rykten på twitter kunde föreställa sig att japanen skulle bli aktuell för Liverpool, det är sällan som man gör så oväntade värvningar.

Med tanke på att Endo vore ytterst billig i sammanhanget kan vi anta att Liverpool har fler nyförvärv på ingång. När det gäller spelaren i sig har jag dålig koll, men ju bättre koll olika personer har, ju bättre verkar de tycka att han är. Det känns som en spännande och som sagt oerhört oväntad värvning.

4 kommentarer
  • Läste någonstans att vi har plats för en utländsk spelare till inklusive Endo. Så känslan är väl att vi tar in en DM som går rakt in i elvan och använder Endo som backup till mittfält + att han verkar kunna spela som CB. Misstänker att man då kommer använda Gomez som backup till TAA och Endo tar hans backup plats som CB + DM.

  • Det stämmer, men det är ändå en sanning med modifikation i och med att PL tillåter registrering av U21-spelare utöver de som anmäls i 25-mannatruppen.

   Det är ju långt ifrån en orimlighet att Liverpool skulle ta en U21-spelare. Exempelvis Gravenberch.

   Om Liverpool exempelvis skulle värva en äldre mittback, så borde Matip skeppas, och då blir det per automatik +/- 0 på rockaden.

   Skrev om det här för ett tag sen: https://totaalliverpool.com/nyhetsartiklar/liverpool-och-homegrown/

Kommentarer är stängda.