Liverpool har i stort sett hela säsongen haft en så kallad mittbackskris med alla ordinarie mittbackar på skadelistan. Klubben tycks göra sitt bästa för att inte hamna i samma jobbiga sits nästa säsong.

Transfer-mogulen Fabrizio Romano rapporterar nämligen att Leipzigs 21-årige mittback Ibrahima Konaté är påväg att slutföra en flytt till LFC och att man är överens om ett 5-årskontrakt. De kommande dagarna kommer Liverpool även att betala utköpsklausulen till Leipzig på cirka 35 miljoner euro.

Fransmannen beskrivs av många som en råtalang och oslipad diamant. The Athletic har till och med tagit fram en särskild analys där det framgår att Konaté är uppmätt som den tredje snabbaste mittbacken i topp 5-ligorna och har sedan 2018-19 spelat 80% av matcherna på den högra sidan av mittförsvaret. Så mycket tyder på att det är Gomez och Matip som han främst kommer konkurrera med. I övrigt visar data att han har en hög tendens att föra upp bollen på egen hand och att hans försök att dribbla förbi spelare är extremt högt för att vara mittback. Försvarsmässigt utmärker den franske U21-landslagsmannen sig genom tacklingar, blockeringar och rensningar med hög intensitet. Enda smolket i bägaren är de stora skadebekymmer han brottats med under stora delar av den här säsongen, men Liverpool och Jürgen Klopp har uppenbarligen blivit såpass imponerade av hans tidigare spel att de känner att det är värt risken.

Vad tycker ni om Ibrahima Konaté, är det en bra värvning för Liverpool eller för hög risk?

***
Prenumererar ni på The Athletic så går analysen i sin helhet att finna här.

2 kommentarer
  1. Ibrahima Konaté, Yves Bissouma & Patson Daka…. är det ett rimligt fönster?

    • Det vore ett spännande fönster, har sett Daka alldeles för lite, men tror vi kommer få svårt att få loss de största namnen och då kan han vara ett bra alternativ.

Kommentarer är stängda.