Det vankas stormatch i nästa omgång av Premier League, vi ska då ta emot våra rivaler från Manchester på Anfield. Som ett led i uppladdningen inför matchen kommer vi på Totaal Liverpool publicera supportrars bästa minnen av mötet lagen mellan. I dag är det Björn Grafström(@bjorngrafstrom) från SvenskaFans som berättar:

Det finns många fina detaljer att plocka fram (och tyvärr lika många sura sådana) och jag skulle säga att det ständigt skiftar. En återkommande favorit är givetvis segermatchen på Old Trafford våren 2009 men den ligger stabilt på en andraplats för att andra moment också skall få chansen att komma fram i ljuset. Här och nu är mitt spontana bidrag segermatchen mot United på Anfield i mars 2011.

6 mars 2011 slog Liverpool Manchester United på Anfield med 3-1. Dirk Kuyt gjorde alla tre målen, vilket också var 75% av alla mål han någonsin gjorde mot United. Det saknade målet kom säsongen efter i slutminuterna i en FA-cupmatch som gav Liverpool segern. Kuyt var en begränsad spelare men något som verkligen inte var begränsat var hängivenheten han spelade fotboll med. Få spelare under min Liverpoolkarriär tog ett sådant uppoffrande jobb som Kuyt gjorde. Anfallaren som blev en grovarbetande högerytter för att laget behövde honom mer där. Just därför är ett hattrick mot United något som sticker ut ordentligt (Ian Rush gjorde till exempel tre mål på United genom hela Liverpoolkarriären).

För läsare av dessa rader som inte har just denna match på näthinnan bör det poängteras att det är väldigt nära att detta hattrick inte blir av. Det första målet är nämligen en meningslös touch där Kuyt stöter bollen i mål precis innan den är på väg in. Förarbetet står Luis Suarez för och jag kan inte annat än att rekommendera er att kolla upp målet på Youtube för det dansnummer Suarez står för i Uniteds straffområde är bland det vassaste jag har sett på en fotbollsplan.