Enligt den tyska tidningen Bild kan Wolfsburg vara på väg att sänka prislappen på Edin Dzeko från 45 miljoner euro till överkomliga 30 miljoner euro, som motsvarar drygt £25 miljoner.

Efter flertalet monstersäsonger har Dzeko, 24, etablerat sig som Bundesligas kanske främsta anfallare – och en av de hetaste spelarna på marknaden.

Wolfsburg är en rik klubb som inte behöver sälja för att få in pengar, men däremot brottas de med sportsliga bekymmer, och kanske vore det trots allt smart att sälja Dzeko – som är missnöjd med att en försäljning inte har blivit av – och få in nytt blod i truppen.

Sedan The Telegraph skrev att Wolfsburg är intresserade av en deal som tar Ryan Babel + Daniel Agger + pengar till klubben i utbyte mot Dzeko, har bosniska medier spekulerat friskt om att en övergång till Liverpool är aktuell.

I sommarens transferfönster försökte Roy Hodgson få in en targetman i form av Carlton Cole. Nu verkar Liverpool åter igen vara på jakt efter en targetman – men utrustad med NESV:s pengar kan man rikta blickarna mot de hetaste spelarna – som till exempel Dzeko.

10 kommentarer
 1. Jag har nog aldrig sett Dzeko spela utan har bara hört genom tidningarna vilken fantastisk spelare han ska vara. Lever han upp till ryktet så är han ett självklart köp. Tycker dock det är synd om vi ska skeppa iväg Babel nu när han äntligen börjar prestera.
  Men om Dzeko är så bra som det sägs, ja då är det okej att skicka iväg en mittback med enorma skadebekymmer och en bänknötare. Ska bli intressant att se hur mycket Carra och Babel värderas till.

  Om det är en targetspelare som Hodgson vill ha borde han slå en pling till Jan Koller. Om gubben lagt av med fotboll (han är väl runt 40?) kan han säkert snöra på sig skorna igen. Finns knappt någon som flyttar på honom.
  Ett seriösare alternativ som target är Zigic i Birmingham. Ingen superanfallare men han är över 2 meter lång och har gjort en hel del mål i spanien. Tror han skulle kunna vara ett okej alternativ om man vill ha en stor spelare bredvid Torres. Tror Zigic kan vara ett bättre alternativ än t.ex. Peter Crouch, som det ryktats lite om att han kan vara på väg tillbaka till Liverpool.

  Drömanfallaren annars om man ska ha en target och en målskytt är Drogba. Han kommer så klart inte gå till Liverpool men det skulle vara kul att se honom ihop med Torres.

  Föresten, enligt Aftonbladets Silly Season blogg är Honda i stort sett klar för Liverpool!

  • Kingpin, Jag tror att du skulle gilla Dzeko. Han är en fantastisk targetman som dessutom är målfarlig, teknisk och dynamisk. Han och Torres skulle troligtvis bilda världens bästa anfallspar.

   Angående Aftonbladet, så har de inga egna källor. Precis som jag gjorde rapporterar de bara vad sport.co.uk har skrivit om Honda och Liverpool.

 2. Kingpin/
  Instämmer först och främst i det pelle säger. Det är väldigt ovanligt att man både är stark på huvudet och väldigt tekniskt skicklig, det är Dzeko. Koller är inte i närheten av Dzekos nivå, som inte heller har nått sin toppnivå än.
  Sen för det andra så har NESV en policy att inte värva spelare över 30 år, så Koller är alltså inte ens med på listan över alternativ, vi behöver inte fler ”pensionärer”med för höga löner.

  Zigic är en överskattad spelare som inte alls var uppskattad i Valencia. Jag har bra koll på Valencia eftersom jag ser ungefär 3-4 matcher i månaden och detsamma gällde då Zigic spelade i Valencia. Zigic var en riktigt stor målsumpare och de flesta i Valencia var glada när han lämnade. Sen att de dessutom fick rätt bra betalt var en stor bonus. Jag har aldrig varit speciellt förtjust i honom, då han inte är speciellt stark, han är mest lång och vinner luftdueller lite då och då.

  Den enda som kan jämföras med Dzeko och som är någorlunda tillgänglig är Llorente som har fina kvalitéer. Men om jag fick välja mellan Dzeko och Llorente så hade jag faktiskt valt Dzeko. Han har ett väldigt väldigt bra målfacit både i landslag och i klubblaget. Jag håller med om att Torres och Dzeko kunde bilda världens bästa anfallspar.

 3. Reina
  Johnson – Wilson – Kyrgiakos – Coentrao
  Maxi – Gerrard – Meireiles – Cole
  Dzeko – Torres

  Efter Januari transfärfönstret 😀

  Förresten har det stått något nytt om Coentrao?

 4. Ja lyckas vi knipa Dzeko framför de andra toppklubbarna kan vi skatta oss jäkligt lyckliga! Tror verkligen han och Torres hade varit grymma ihop =)
  Å Daniel även om Maxi har vart helt duglig iår tycker jag inte han håller. Kanske väntar de till sommaren, men hade de fått in en bra ytter (läs Hazard) hade det vart otroligt spännande. Att få in både Dzeko och Hazard blir kanske dock lite dyrt. Lägg till Coentrao där med så måste vi spendera otroligt mkt pengar. Men man kan ju alltid drömma =) En mittback finns ju även på önskelistan!

 5. Med tanke på att vi p.g.a. skitägare inte har gjort några ordentliga investeringar på länge så tycker jag inte att det skulle smärta om de slängde upp 1 miljard till värvningar.. Då skulle jag vilja se att följande fyra köptes, Dzeko, Hazard, Coentrao och en mittback.. Jag vill även se att vi tar hem Aquilani alt. säljer honom och köper in Defour. Med dessa investeringar bör vi ha lugnat Torres, Pepe och Gerrard. Använd sedan våren för att spela ihop truppen inför nästa säsong, om vi missar CL så tror jag inte det är hela världen om nu NESV har spännt musklerna och visat vår kära trio att de menar allvar.

  Vill även se att vi rensar ut dökött som Poulsen, Babel, Ngog, Skrtel osv.. Hatade Lucas ska vi dock behålla, en utmärkt truppspelare!

 6. Jaja klart Fowler jag tänker just nu lite realistiskt. Om jag hade gjort mitt drömlag så hade bara Gerrard varit kvar på min elva 😀

  Då hade det varit Dzeko, Coentrao, Hazard osv, osv

 7. Någon som ofta kollar på på lagen nere i Portugal?
  Är Coentrao så bra som det sägs? Han var grym i VM men det betyder ju inte att han är grym en hel säsong.
  (tänker på El-Hadji Diouf)
  Coentrao är ju omskolad från vänstermitt till vänsterback, så att han är duktig offensivt förstår jag men hur är det med defensivien? Vad jag hört är han inte speciellt bra defensivt…

Kommentarer är stängda.