[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Det finns debuter och det finns debuter. Somliga blir mer minnesvärda än andra. Genom åren har vi sett flertalet debuter. Jag minns bland annat när en blond holländare med till synes oändlig energi – Dirk Kuyt – gjorde debut. Den i LFC sedermera otroligt uppskattade Kuyt gav ett positivt intryck i debuten.

En som definitivt fick en drömdebut i Liverpool-tröjan är Simon Mignolet.

Mignolet6

Det finns definitivt lättare uppdrag än att ersätta den kultförklarade målvaken Pepe Reina. Många fans har skapat starka emotionella band till spanjoren.

Mignolet kunde inte ha fått en bättre start än vad han fick i dagens match mot Stoke. Då syftar jag inte på 25-åringens första ingripanden som var aningen… nervösa. Han gick en smula naivt upp i en svår luftduell mot Peter Crouch, vilket slutade i ett stenhårt ribbskott av Huth. Hans spel med fötterna var också aningen naivt. Inledningsvis gav han ett ganska nervöst, naivt och kanske överambitiöst intryck.

Mignolet5

Det var i den 88:e minuten som Mignolet visade varför Liverpool köpte just honom; varför han förtjänar att få stort förtroende; varför han förtjänar att bedömas utan att man nämner Reinas namn i samma andetag.

Jag var ärligt talat tämligen övertygad om att Walters skulle sätta straffen. Det hade varit så typiskt för Liverpool. Mignolets straffräddning förändrade allt. Ett 1-1-resultat hade varit surt. Nu fick Liverpool istället vind i seglen och kan se fram emot säsongen med stor optimism.