[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

West Ham har plockat 37 poäng i Premier League den här säsongen. West Ham kommer att klara sig kvar. West Ham kommer alltså inte att åka ur ligan.

Jag har alltid haft ett gott öga till West Ham. Klubben har lojala fans varav flera är mina personliga vänner. Klubben har även en tradition av att spela trevlig fotboll där lirare ges utrymme att bjuda på tekniska delikatesser. Därför är det beklagligt att ”Big Sam” Allardyce är klubbens manager.

Sam

Big Sam har ingen respekt för West Hams tradition. Han kör bara sitt eget race. Och det är dessutom ett smutsigt race. Att agenten Mark Curtis har 8-9 klienter i West Ham, vilket han i stort sett alltid har i de lagen som Big Sam ansvarar för, säger något. Exakt vad det säger får ni lista ut själva. Jag kan ge en ledtråd.

Big Sam får ta på sig att West Hams skickligaste spelare – dvs Ravel Morrison – hastigt lämnade på lån i januari. Morrison inledde säsongen starkt och tillförde hyperintressanta egenskaper. Förra månaden blev han för övrigt utsedd till månadens spelare i the Championship. QPR hade onekligen tur, men det var ingen slump att Morrison lämnade så hastigt och (o)lustigt. Big Sam har förnekat de rykten som gör gällande att han utan framgång försökte få Morrison att byta agent till Curtis…

West Ham förtjänar inte att åka ur, men Big Sam gör det. Och nu vill jag inte höra något tjat om att Big Sam minsann spelade trevlig fotboll med Bolton när han under början av 2000-talet dammade av Youri Djorkaeff, Jay-Jay Okocha och Fernando Hierro. Det var Bolton-upplagor som stundtals hade individuellt skickliga spelare, men överlag var det benknäckargäng som tjongade iväg luftpastejer mot Kevin Davies skalle och en Davies som slungade runt armbågar som bland annat knäckte näsbenet på Sami Hyypiä.

Nu är det långa bollar på Andy som gäller. På värvningsfronten fortsätter Big Sam att värva Curtis spelare samt en och annan veteran. Han får beröm för att veteranernas överångssummor är låga, men vad man glömmer är att deras löner ofta är höga.

Nog om West Ham och Big Sam.

Söndagens match var knappast en av Liverpools främsta insatser den här säsongen. Presspelet blir inte lika framgångsrikt när motståndarens målsättning aldrig är att spela sig ur situationerna och vissa individuella framträdanden var faktiskt direkt dåliga. Det var längesen jag såg en spelare som Daniel Sturridge göra ett så blekt intryck.

Positivt var att laget ändå tog 3 poäng och att Mamadou Sakho var tillbaka med besked. Dessutom spelade Lucas Leiva en halvek. Utöver den taktiska relevansen bakom bytet fick Rodgers igång Lucas på ett bra sätt. Den speltiden innebär att Lucas är beredd att ersätta Steven Gerrard om denne blir avstängd, vilket han ju mycket väl kan bli inom kort.

Det är lätt att ge Rodgers beröm för halvtidsbytet som till viss del förändrade matchbilden. Visst, det var bra, men det hade varit ännu bättre att mönstra en startelva som inte behövdes justeras redan i halvtid. Men, man ska inte klaga efter 3 inspelade poäng.

Slutligen. Jag skulle inte nämna Big Sam mer, men det var så genomruttet att han hade mage att gnälla på domarinsatsen efter matchen. Det överlägset sämsta domslutet i matchen var trots allt det som gjorde att West Hams målgodkändes.

11 kommentarer
 1. För att inte nämna att domaren var jävligt snål med de gula korten, de borde ha delats ut 3-4 gånger redan i första för att lugna de brutalt satsande West Ham spelarna. Då kanske spelare som Coutinho och Sturridge hade kunnat komma till sin rätta. Tycker att hela vår offensiva uppsättning såg lätt skrämda ut av det sättet West Ham hade bestämt sig för att lira.. kronan på verket blev trots allt Carrolls höger eller vad man ska kalla det.

 2. Big Sam är ju managern som står för äkta grisfotboll. Så äckligt spel och jag tycker det är helt rätt ifrån West Hams fans att bua dem. Big Sams spel är ju precis tvärtom vad West Ham står för. Ungdomlig rolig fotboll som spelas längs marken. Snacka om motsatsen med Big Sam. Verkligen trist spel och tur att fotbollen vann idag. Bring on ManC!! Detta blir titel fighten.

  • Hoppas verkligen inte spelarna tänker att City matchen avgör titeln. Den är absolut viktigast men det är fortfarande fyra matcher där efter som måste vinnas. City matchen avgör inte titeln. Det är en match vart man får 3p, inte en automatisk titel.

  • Klart inte spelarna tänker så men förlorar vi city matchen kan vi säga adjö till titeln.

  • City har 6 matcher kvar att spela efter det. Tror inte det är över även om vi skulle tappa poäng mot City. Dom har visat den här säsongen att dom är kapabla till plattmatcher dom med. Hur som helst så är det inte avgjort innan sista matchen är spelad.

 3. Bra skrivet och håller med i allt som sägs. Men jag vill samtidigt hävda det Engelska arvet. Något jag tycker man får respektera. Även om jag hatade att möta Stoke C, under Pulis, så hade jag en enorm respekt för vad de gjorde. Alla kan inte leka Barcelona. Sen som du säger så har West Ham en helt annan kultur och därför tråkigt att se dom spela slm dom gör. Men jag tycker ändå det finns charm i att veta att man måste möta och hantera ett par brunkare gäng x antal gånger per säsong.

 4. Detta var den svåraste bortamatchen av de 6 matcherna som var kvar, så jäkla skönt att kunna åka därifrån med 3 poäng. Det var verkligen långa bollar på Carroll hela matchen, från målvakten och framåt. Enda gångerna de kändes lite farligt var när de kom runt på våra kanter för att lägga inlägg mot just Carroll och Nolan. Eller när de hade fasta situationer.

  Vet inte om det bara var jag, men när vi tog ledningen och började hålla bollen inom laget så kändes det verkligen som att WH inte hade nåt att spela för. De jagade knappt bollen och lät oss hålla i den relativt enkelt. Även om de gjorde några byten för att få igång spelarna, så kändes det aldrig som att WH hotade.

  Nu gäller det att ladda batterierna till säsongens viktigaste match, Man City hemma!

  • Vänta bara tills vi möter Crystal Palace. Där snackar vi långboll in i boxen! Men West Ham var en bra uppvärmning inför det tuffa mötet mot Tony Pulis nya gäng. 🙂

 5. Big Sam kritiserade dock både situationen som ledde till deras mål och Liverpool andra straff. Även om jag tycker att den andra straffen va korrekt då bollen går ju fortfarande förbi målvakten och Flanno solklart rivs ner av målvakten. Men jag kan förstå folk vars sympatier inte ligger hos Liverpool att dom tycker den va billig. Om Liverpool hade fått den emot sig så skulle jag gissa att mina första ord efter reprisen hade varit ”Men va fan! Han tar ju bollen först. Domarjävel!”. Eller något i den stilen.

  Men som sagt så tycker jag den va korrekt för om Adrian inte hade greppat tag om benen på Flanno så hade han haft ett läge att göra mål.

 6. Vill man beklaga sig över att ett lag har anställt en tränare med en speciell spelfilosofi, så får man nästan klaga på ledningen som tillsatte honom?

  • Ja, självklart är det klubbledningens ”fel” att Big Sam är West Hams manager, men det förändrar ju inte mina åsikter om honom som manager.

Kommentarer är stängda.