Keisuke Hondas agent Kees Ploegsma har förkastat de rykten som gör gällande att Liverpool eller någon annan klubb har kommit med ett konkret erbjudande rörande japanens tjänster (Calciomercato).

Liverpool, Everton och Wolves bevakar Steven Taylors kontraktsförhandlingar med Newcastle. Mittbacken blir free agent efter säsongen (The Mirror).

Liverpool är mycket intresserade av att rekrytera Rennes Sylvain Marveaux, vars kontrakt går ut efter säsongen (France Football).

Damien Comolli har rekommenderat Liverpool att värva Marveaux, och har hört sig för om en affär. Rennes vill skriva ett nytt kontrakt med honom, men han har förkastat deras kontraktserbjudanden. Det är oklart om Liverpool kommer att försöka värva honom i januari eller vänta tills han blir free agent kommande sommar (Skysports.com).

Chelsea behöver en ny mittback. Nu riktar de blickarna mot Gary Cahill, som ju även är aktuell för både Liverpool och Arsenal (The Daily Mail).

Chelsea är den senaste klubben att visa intresse för Gary Cahill (The Mirror).

Santos är beredda att lägga bud på Lucas Leiva (The Daily Mail).

Många klubbar är intresserade av Eden Hazard, men hittills har bara en – Chelsea – kommit med en konkret förfrågan om tonåringen (The Daily Mail).

Emmanuel Adebayor är beredd att hamna i konflikt med Manchester City för att tvinga fram en flytt till Tottenham, som gärna vill låna anfallaren, men bara är beredda att betala hälften av hans enorma lön på £120 000 i veckan. City har även kontaktat Liverpool rörande Adebayor, och de skulle föredra att skeppa honom till Anfield. Andra spelare som City vill göra sig av med i januari är Roque Santa Cruz och Shaun Wright-Phillips. Dessutom vill Shay Given lämna, men City avser att behålla honom. Möjligtvis kan Pablo Zabaleta, Jô och Michael Johnson tillåtas att lämna klubben (The Mirror).

4 kommentarer
 1. Mina tankar kring spelarna här ovanför:

  *Steven Taylor är ingenting för Liverpool. Pga skadeproblem har han inte utvecklats till den världsback han förutspåddes bli.

  *Sylvain Marveaux har jag ingen koll på men har hört att han ska vara väldigt bra.

  *Honda har jag kommenterat förut. Jag tror han inte kommer höja laget rent fotbollsmässigt men han kommer öka intresset för Liverpool i Asien och pga detta är det en bra värvning.

  *Cahill är jag osäker på. Stundtals en väldigt bra mittback men stundtals gör han plattmatcher. Blir han jämnare så kan han vara en man för startelvan dock.

  *Förr hade jag krävt att Lucas ska säljas då han varit värdelös. Men han har vuxit mycket på senare tid och nu kan jag tycka att han är i alla fall värd att vara en truppspelare, om han är rätt man för startelvan låter jag vara osagt.

  *Adebayor skulle vara bra för Pool så länge han trivs. Han är en naturlig målskytt och skulle säkert kunna höja Liverpool. Dock är han av tveksam karaktär då han bråkade både i Arsenal och Manchester City. Dessutom kräver han en väldigt hög lön.

  *Santa Cruz har jag ingenting för. Han är en föredetting som var bra för typ 3-4 år sen. Ingenting för Pool.

  *Shaun Wright-Phillips är en personlig favorit. Han har farten, han har tekniken och bra inlägg. Dock är han ojämn och ganska värdelös defensivt. Tycker ändå att han skulle vara en bra värvning för när han är i form är han grymt bra!

  *Given är fortfarande en av Premier Leagues bästa målvakter och om ryktena som blossade upp för ett tag sen om att Reina ville lämna (vilket Reina gick ut och dementerade) vore sanna, så kan Given vara ett väldigt bra alternativ i 1-2 säsonger.

  *Zabaleta är också en personlig favorit. Han kan spela både högerback och högermitt. Han kämpar alltid, är inte den mest tekniska men är duktig defensivt och ger sig aldrig. Ett bra komplement till Glen Johnson på högerbacken och Kuyt på högermitten. Han kan även gå in centralt i banan och klarar av att spela defensiv innermitt. I och med hans mångsidighet är han ett bra namn för truppen, dock höjer han inte startelvan.

  *Jo är för dålig för Premier League. Ingenting för Liverpool.

  *Michael Johnson är en fantastisk spelare när han får vara hel. Tyvärr har skador förstört hans karriär och frågan är om han kan bli så bra som han spåddes bli. Om han får vara skadefri kan han dock vara ett namn för Pool. Men frågan är om man vågar satsa på en skadedrabbad spelare, speciellt med tanke på hur det gick med Aquilani.

  *Hazard är redan nu en av franska ligans bästa spelare, om inte den bästa. Ett solklart köp, dock kan han bli väldigt dyr eftersom många klubbar är ute efter honom.

  Sammanfattningsvis tycker jag att Pool ska försöka värva Wright-Phillips, Zabaleta och Marveaux. De känns som att de är mest aktuella med tanke på hur mycket de kommer kosta.
  Men drömmen är att Liverpool köper Hazard.

 2. Vad jag förstår det så är Adebayor tilltänkt att komma
  på lån och det kan vara ett bra alternativ så har man tid att ta in
  den anfallare man vill ha till sommaren…

 3. Ni som har koll.
  vad är Marveaux för spelartyp?

 4. Enligt wikipedia spelar han helst ute till vänster på mittfältet men kan även spela central offensiv mittfältare.
  Så jag gissar på att hans styrkor ligger i offensiven, men det ska bli intressant att läsa om nån vet vad för spelartyp han är. Om han är en grovjobbare som Kuyt eller en dribblare som Messi.

Kommentarer är stängda.