Efter 1-1 i Rumänien är Liverpool vidare från gruppspelet i Europa League.

Liverpool mönstrade ett ungt lag; Reina, Kelly-Kyrgiakos-Wilson-Aurelio, Pacheco-Shelvey-Poulsen-Jovanovic, Cole-Babel.

Man skulle väl kunna säga att Roy Hodgson ställde upp laget med varannan ung & varannan veteran squadplayer.

* * *

Matchen var ett riktigt sömnpiller. Liverpool spelade trist, medan Steaua försökte anfalla, men var inte tillräckligt bra för att få riktig spets i anfallen.

Liverpool hade desto bättre spets, men desto färre anfall, än Steaua. LFC tog nämligen ledningen med 1-0 i sitt första anfall när Jovanovic nickade in Babels inlägg i 19:e minuten. Innan halvtidsvilan skapade man ytterligare en mycket het målchans och borde nog ha utökat ledningen, men Cole schabblade bort målchansen.

I andra halvlek fortsatte hemmalaget att anfalla – och Liverpool spelade än mer defensivt. Efter dryga timmens spel kvitterade de genom ett aningen märkligt mål. Visst, Reina borde ha tagit den, men han blev totalt ställd av en spelare som både skymde honom och viftade med armarna… Såg ut att vara en helt solklar offside, men domarteamet valde att blåsa mål. TV4:s kommentator (vilken clown!) påpekade hur många gånger som helst att det var en målvaktstavla – – och han blev så jäkla dryg att jag kände mig tvungen att stänga av ljudet på TV:n. (Tydligen visade TV-repriserna från annan vinkel att målet INTE var offside).

* * *

Mina spelaromdömen:

Reina – Gjorde överlag en bra match, men borde ha tagit målet.

Kelly – Man kan inte påstå att han gjorde bort sig, men absolut ingen bra insats heller. Steaua fixade för många hörnor på hans kant.

Kyrgiakos – Kändes svajig ibland, men var som vanligt att hot på offensiva fasta situationer, där han bland annat nickade i ribban. Men greken kan bättre än så här.

Wilson – Första matchen som mittback i Liverpool. Darrade vid ett fåtal tillfällen, men jag tycker att han var tryggare än Kyrgiakos, och en av Liverpools bästa spelare (även om konkurrensen inte var direkt mördande i den här matchen).

Aurelio – Matchotränad och långt ifrån sin toppform, visade dock att han ger Konchesky rejäl konkurrens på vänsterbackspositionen, delvis eftersom engelsmannen inte heller har imponerat på sistone.

Pacheco – Kändes som en pojke bland män. Alldeles för klen och hade varken snabbhet eller balans att kompensera med. Gnällde på domslut, slog bort massa passningar, spelade grymt oerfaret… Tyvärr sämst på planen. Med tanke på han presterade i den här matchen och Northampton måste Roy vara jäkligt förbryllad över att massa fans klagar på att han inte spelar kontinuerligt i A-laget.

Poulsen – Seg och slog bort många passningar, även om han hade några fina passningar också. Men överlag en dålig insats, som vanligt från hans sida. Spelade inte särskilt fysiskt heller. Dansken är inte ett dugg bättre än Spearing.

Shelvey – Lite väl ivrig ibland, men överglänste Poulsen med råge. Shelvey visade att han är en duktig passningsspelare men han måste spela i högre tempo utan boll.

Jovanovic – Gjorde ett läckert nickmål som höll hög klass, men det gjorde inte hans insats i övrigt. Gillade dock hans kämpatakter och defensiva arbete.

Cole – Tillsammans med Poulsen en konkurrent med Pacheco om att vara sämst på planen. Han har varit borta i 6 veckor (är det väl?) och det syntes. Var ringrostig, allmänt trött och ärligt talat näst intill osynlig. Men behöver nog fler matcher för att komma igång på allvar efter skadan.

Babel – Det är sannerligen inte varje dag man säger det här, men Babel var Liverpools bästa spelare i den här matchen. Faktiskt. Han gjorde absolut ingen fantastisk insats, men gjorde ett bättre intryck än övriga spelare.

4 kommentarer
 1. Förstår inte hur någon kan komma och säga att kvitteringsmålet var offside! Kommentatorn tjatade både om att det var offside och en målvaktstavla.
  Wilson (som var bäst på plan) försöker täcka upp för Aurelio och hamnar därför väldigt långt ner i plan. Detta gör att han upphäver offsiden i situationen efter.
  Sen kan man alltid diskutera om det var en målvaktstavla eller inte. Frågan är ju om Reina ens såg bollen eftersom han hade en spelare framför sig. Om han inte såg bollen så ska han ha stor cred att han lyckades komma ner så långt han gjorde och nästan räddade bollen. Men om han såg bollen, ja då är det en solklar tavla.

  Intressant att se hur man kan ha olika syn på om spelarna var bra eller dåliga, här kommer mina spelaromdömen:

  Reina – Hade inte så mycket att göra men uppträdde stabilt. Tavla eller inte, det låter jag vara osagt.
  Betyg 6/10

  Kelly – En okej insats. Var varken bäst eller sämst. Håller med föregående talare att det blev lite väl mycket hörnor från hans kant.
  Betyg 6/10

  Kyrgiakos – Kändes både säker och stark. Om han fortsätter spela som han gjort borde han vara ordinarie även när Carra och Agger kommer tillbaka. Dessutom är han ett offensivt vapen. Han är även bra med fötterna och verkar ha en hyfsad teknik. Skulle vara kul att se vad han kan göra om man testar honom som anfallare i nån match.
  Betyg 7/10

  Wilson – Vilken debut som mittback! Han kändes trygg och han styrde sina lagkamrater föredömligt. Både bra med fötterna och med huvudet. Helt klart bäst på planen. Borde konkurrera på allvar nu om en startplats!
  Betyg 8/10

  Aurelio – Gör en säker match. Visst märktes det att han varit borta länge men han försökte flera gånger ta offensiva utflykter. Personligen tycker jag att han är bättre än Konchesky. Han borde vara given i startelvan.
  Betyg 7/10

  Pacheco – Visst är han valpig. Men det finns mycket boll i killen och han ville mycket. Tyvärr var det här fel match för Pacheco eftersom han är en offensiv spelare och laget spelade väldigt defensivt. Tycker ändå han var stabil och det ska bli spännande att följa honom i framtiden.`
  Betyg 6/10

  Poulsen – Bättre än på länge. Det betyder inte att han var bra. Slog flera bra passningar och försökte hänga med offensivt. Men han kom fel i positionsspelet i defensiven gång på gång och hängde inte med i det fysiska spelet. Antingen har han tappat självförtroendet totalt eller så är Premier League så mycket mer krävande än La Liga. För när han var i Sevilla var han riktigt bra. Men nu är han mil bort från att vara nära en startplats. Både Lucas och Spearing är mycket bättre.
  Betyg 5/10

  Shelvey – Tycker han känns som en lightversion av Gerrard. Han jobbar hårt i defensiven, försöker styra offensiven och verkar även vara ett ledarämne. Gör absolut inte bort sig även om han inte syntes så mycket. Känns som han har en spännande tid framför sig och jag hoppas han får chanser i startelvan i Gerrards roll när man ställer upp med en starkare elva.
  Betyg 7/10

  Jovanovic – Snyggt mål men annars ganska medelmåttig. Han håller helt enkelt inte i Liverpool. Tycker vi borde sälja honom redan nu i januarifönstret men vem vet, han kanske blommar ut om han får mer tid på sig.
  Betyg 5/10

  Cole – Helt ärligt, Joe är inte bra just nu. Visst har han kommit tillbaka från en skada och är ringrostig men han borde visa lite mer än vad han gjorde idag. Han borde vara spelsugen efter att ha varit borta men det kändes som han hellre ville sitta på bänken än spela. En riktigt dålig match från en som ska vara bland de bästa i laget.
  3/10

  Babel – Jag trodde inte mina ögon när jag såg matchen! Liverpool hade en mörkhyad kille med skägg på plan som var riktigt, riktigt bra! Det var inte den gamla Ajax Babel, utan det här var en mogen man som spelade enkelt och hängde med i det fysiska spelet. Han visade prov på sin bländande bollteknik när han håll bollen så nära foten att det såg ut som den var fastklistrad på skon, och sprang lite som han ville trots tre motståndare mot sig. En riktigt bra match av Babel och jag hoppas vi får se mer av honom i startelvan. Hoppas han får chansen som anfallre, han är bättre där än på kanten!
  Betyg 8/10

  Nu drar jag till Liverpool några dagar, har biljetter till Liverpool-Aston Villa =)

 2. De gånger jag sett babel denna säsongen har han varit en energi-injektion. Najs!

 3. Tycker Kyrgiakos spelade riktigt säkert, känns stabilt med honom där bak.
  Wilson kändes inte riktigt helt säker men helt okej.
  Annars var detta Babels match 😀

 4. Jag tycker att babel var bästa Liverpool spelare i denna matchen men jag tycker definitivt inte att han är värd en 8:a.

Kommentarer är stängda.