Engelska tidningar brukar spotta ur sig många transferrykten på söndagar. Den här söndagen är inget undantag.

The People presenterar en hel del ”nyheter” i dagens upplaga av tidningen.

De hävdar att Bayern München(!) har gett sig in i kampen om Glen Johnsons signatur. Pompey vill ha £15 miljoner eller mer. Manchester City, Liverpool och Tottenham uppges alla bevaka situationen.

Manchester City är tydligen inte helt säkra på om de vill värva Johnson. Liverpool är inte helt säkra på att man har råd – samma sak gäller i Tottenhamlägret. Spurs måste sälja för att ha råd med Johnson. Allt enligt dagens The People.

The People skriver också om Middlesbrough, som de menar kommer att tappa många spelare om de åker ur. De skriver att Liverpool är intresserade av Stewart Downing, men att Tottenham ändå är favoriter till att signa honom. Skadan nämns märkligt nog inte.

Slutligen har tidningen en artikel om Gareth Barry. De hävdar att Manchester City är beredd att ge honom ett fyrsårskontrakt med £100,000 i veckan, som skulle bli hela £19.2 miljoner över fyra år. Det är en lön som varken Liverpool eller Arsenal (som också är intresserade av Barry enligt tidningen) kan matcha – däremot uppger de att AC Milan(!) är intresserade och skulle kunna matcha Citys löneerbjudande.

The People skriver att Manchester City är beredda att kasta in backen Micah Richards i erbjudandet för Barry, vilket är någonting som Martin O’Neill skulle gilla extremt mycket, då han är mycket angelägen om att värva Richards till Aston Villa.

Personligen tycker jag att det låter galet om City skulle erbjuda Richards, en ung spelare med stor potential, för en 28-åring som bara har ett år kvar på sitt kontrakt.

Dessutom vill Barry spela i Champions League. Det skulle han inte få möjlighet att göra i Manchester City. Tvärtom är de sämre än Aston Villa i dagsläget och chansen borde vara stor att de just de två klubbarna kommer att konkurrera om samma tabellplaceringar (typ 5-7) de närmaste säsongerna.

Enligt The Mirror är Aston Villa villiga att sälja Barry för omkring £10 miljoner. En stor summa för en spelare som bara har ett år kvar på sitt kontrakt, tycker jag.