[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Flertalet PL-klubbar är intresserade av Nürnbergs målfarliga anfallare Josip Drmic. Newcastle, Everton, West Ham och Arsenal visar intresse för Drmic, som har en utköpsklausul på £4,5 miljoner som kan aktiveras om Nürnberg åker ur Bundesliga, vilket de ser ut att göra (The People).

* * *

I sommar kommer Iker Muniain att ha ett år kvar på sitt kontrakt med Athletic Bilbao. Den första juli kommer Muniains utköpsklausul att stiga till £40 miljoner, men de intresserade klubbarna – Liverpool, Manchester City, Manchester United och Arsenal – är inte villiga att betala den summan. Bilbao har förkastat de rykten som gör gällande att de är beredda att sälja Muniain för omkring £14 miljoner och istället hoppas den baskiska klubben övertala Muniain om att förlänga sitt kontrakt.

Kommentar: Det ska bli intressant att se hur länge Bilbao orkar hålla på med skådespeleriet. Det är uppenbart att de inte kan få £40 miljoner för en spelare med ett år kvar på kontraktet och de kommer säkerligen inte att vilja tappa Muniain på free transfer, som fallet blev med Llorente.

* * *

Pedro, Cristian Tello och Alexis Sanchez kan vara på väg bort från Barcelona i sommar (The Daily Mail).

Arsenal visar intresse för Benficas 17-årige yttermittfältare Goncalo Guedes, som har imponerat i UEFA Youth League den här säsongen. Borussia Dortmund och Manchester United visar också intresse för portugisen (The Daily Mail).

Arsenal fortsätter att scouta Southamptons 16-åring Callum Slattery, men tonåringen vill stanna i Saints (The Daily Mail).

Newcastle och Tottenham är intresserade av Crewes 18-årige anfallstalang Callum Saunders, som är son till den tidigare Liverpoolspelaren Dean Saunders (The Daily Mail).

Manchester City vill signa Readings U21-lagkapten Aaron Kuhl. Reading vill ha omkring £2 miljoner för 18-åringen (The Daily Mail).

6 kommentarer
 1. Är inte Muniain allt för pengakåt måste ju LFC ligga väldigt bra till för honom om det bara är dessa som vi konkurrerar med för stunden. Vi är inne på andra året med Rodgers, leder ligan med 3 omgångar kvar… det här är dessutom ett projekt som bara har börjat. Total avsaknad av bredd, men verkar ha bra läkarteam å andra sidan. Spelar fotboll längs marken med speed.. borde vara perfekt för Muniain. Vore grymt att få in honom för ca 15 miljoner pund, riktigt fynd i precis rätt läge. 60 miljoner plus försäljningar ryktades det ju om vid CL-spel, måste väl bli lite till vid eventuell ligavinst?

  Man U – Ingen manager ännu, när han väl tillsätts vet man ju inte heller hur laget utvecklar sig.

  Man C – Tveksamt om fler killar strax över 20 års strecket går dit efter att ha sett hur Jovetic har haft det.

  Arsenal – Wenger må stanna något år till men de har en snål filosofi och det är knappast en klubb på uppgång.

  För övrigt… är ryktena om Koloplyanka helt borta? Känns ändå som att vi kanske kan vara i behov av två offensiva spelare till sommaren.

  • Det går inte supermånga rykten överhuvudtaget om nyförvärv till LFC just nu. Tidningarna är upptagna med att fylla ut LFC-sidorna med titelsnack. Inte mig emot. Spekulationerna om Konoplyanka kommer säkerligen att komma igång igen när ligan är färdigspelad. Tror för övrigt att många spelare kommer att lämna ukrainska ligan i sommar. Det är som bekant väldigt oroligt i landet.

   Och ja, Liverpool behöver ersätta Moses med en ”riktig” spelare och dessutom införskaffa ytterligare en offensiv spelare för att få önskvärd bredd. Jag har dock aldrig varit någon ivrig förespråkare av Konoplyanka, även om jag inte hade tackat nej…

  • Nej jag är allmänt tveksam till lirare från den delen av världen, mest för att vi sett de misslyckas innan och även för att man inte ser spelarna vecka ut och in i en krävande miljö. Dock verkade vi ha varit ordentligt intresserade av honom i julas och jag tror även att han kan bli relativt billig.

   20-25 miljoner för Koloplyanka och Muniain samtidigt som vi tappar Moses men behåller resten. Det tycker iaf jag är ett ordentligt lyft på förhand, det är två spelare in som borde kunna användas mot en som inte kan användas. Får vi dessutom hem Suso och han går att användas samtidigt som Aspas försvinner, då ser det ännu bättre ut.

   Tror större del av summan bör fokuseras på annat håll för att få till även defensiven och även en relativt kort-långsiktig lösning på Gerrard.

 2. Är Muniain verkligen så bra längre?
  Jag följer inte spanska ligan så ofta men vad jag har hört så har han tappat en del och stagnerat i utveckling. Många trodde väl att han skulle slagit igenom som världsstjärna vid det här laget.

  • Muniain hade några tunga säsonger, men den här säsongen har han faktiskt varit riktigt bra. Hans största problem är ineffektiviteten.

Kommentarer är stängda.