Ikväll spelade Liverpool mot Utrecht på Anfield. Man mönstrade sannerligen inte sitt starkaste lag, och för andra gången i Europa League-gruppspelet spelade man oavgjort mot holländarna.

Som en markering(?) var Skrtel den enda ”överlevaren” i den startelva som torskade mot Newcastle. I övrigt ställde Liverpool upp med en oerhört reservbetonad elva mot Utrecht i form av; Jones, Kelly-Skrtel-Wilson-Aurelio, Cole-Poulsen-Shelvey-Jovanovic, Babel-Eccleston.

Ja, vi snackar ju inte direkt om något stjärnlag och jag tycker ärligt talat inte att man kan förvänta sig att det där laget går ut och kör över Utrecht – speciellt inte i en betydelselös match – men trots det oavgjorda resultatet gav matchen, som så många gånger tidigare den här säsongen, besk eftersmak.

Matchen var trist. ”Kidsen” på läktarna bjöds sannerligen inte på underhållande fotboll. Målchanserna var få och likaså de individuella numren.

För att se något positivt, anser jag att Wilson gjorde en klart godkänd insats, likaså Shelvey, även om den sistnämnde blev spelmässigt sämre ju längre matchen pågick. Jones hade inte mycket att göra, men det var såklart bra för honom att få hålla nollan på Anfield – det kan inte skada. Kelly var klart godkänd.

Det vore oerhört värdefullt för Liverpool att få igång Jovanovic och Cole, men de tog tyvärr inte chansen den här gången heller. Cole hade varken självförtroende eller förutsättningar (dålig omgivning) för att kunna åstadkomma något, medan Jovanovic borrade ner huvudet alldeles för ofta. Jag tror att de måste komma igång snart… Inte bara för lagets skull, utan även för sin egen. Jovanovic har £70 000 i veckan, Cole har £100 000 i veckan… De är knappast värda sina löner och det är dags att börja prestera nu!

1 kommentar

Kommentarer är stängda.