Marseille har bekräftat att de är överens med både Rod Fanni och Rennes rörande en övergång. Senare ikväll kommer Fanni att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och sedermera skriva på ett kontrakt med klubben. Kontraktet sträcker sig över 2,5 år.

Liverpool har också visat intresse för 29-åringen, men nu hamnar han alltså i Marseille. Rennes har gjort stor succé och ligger på fjärdeplats i Ligue 1, trots ekonomiska bekymmer, som troligtvis kommer att tvinga fram fler försäljningar än Fanni.

Nästa man att säljas förväntas bli den franska landslagsmannen Yann M’Vila, 20. Den defensiva mittfältaren skulle naturligtvis passa in bra i NESV:s strategi för Liverpool, och kanske kan man norpa honom?

Även Sylvain Marveaux kan vara ett intressant namn för Liverpool, och eftersom hans kontrakt med Rennes går ut efter säsongen är det väldigt troligt att Rennes vill sälja honom i januari, men han har varit skadedrabbad den här säsongen och frågan är om inte de intresserade klubbarna väntar till sommaren med att värva honom.

2 kommentarer
  1. Visst skulle det vara fint att få in M’Vila, men vem i truppen ska han peta? Poulsen, någon defensiv mittfältare måste väl lämna för att han ska få plats?

    Även om jag inte sett M’Vila i fler matcher som går att räkna med en hand, så rankar jag Moussa Sissoko högre eftersom han är riktigt stark på huvudet och är bättre på att göra mål. Jag tror inte att M’Vila gjort mål för Rennes än i Ligue 1.

    • Jepp, M’Vila skulle peta Poulsen. Håller med om att Sissoko också är grymt intressant, men jag ser honom mer som en offensiv innermittfältare. Liverpool har fortfarande inte ersatt Mascherano (Poulsen är ljusår sämre) och M’Vila skulle kunna hjälpa till där.

Kommentarer är stängda.