Liverpools startelva: Jones, Flanagan, Robinson, Carragher, Agger, Coady, Adam, Meireles, Spearing, Cole, Carroll.

Avbytare: Gulacsi, Hansen, Maxi, Pacheco, Kyrgiakos, Kuyt, Wilson, Ngog, Poulsen, Shelvey, Kelly, Wisdom, Aquilani, Insua.

* * *

Efter matchen:

Trots ställningen 1-1 i halvtid lyckades Liverpool vinna med 6-3 efter en mycket målrik andra halvlek. Den inbytta duon Kuyt & Aquilani spelade bra och var inblandade i många av målen.

Liverpool bytte in följande lag i paus: Gulacsi, Kelly-Kyrgiakos-Wilson-Insua, Kuyt-Shelvey-Poulsen-Aquilani-Maxi, N’Gog. Tremålvakten Hansen byttes in en bit in i andra halvleken.

* * *

Detta var en match med två olika upplagor av Liverpool. Malaysia genomförde också byten, men mer oregelbundet, då de – till skillnad från Liverpool – inte bytte ut hela laget i halvtid.

I den första halvleken var inte Liverpool särskilt bra. Ytterbackarna kom inte med tillräckligt mycket i anfallen, vilket gjorde att laget fick ett svagt kantspel, och en för centrerad offensiv. Samtidigt spelade Malaysia defensivt och gjorde sitt bästa för att inte släppa in mål. Liverpool lyckades dock göra ett mål på en ärligt talat mycket billigt dömd straff. Charlie Adam blev tvungen att sätta två straffar, eftersom den första gick om då en spelare sprang in i straffområdet innan straffen var slagen, men Adam gjorde mål på båda två. Därmed gjorde skotten sitt första mål i Liverpooltröjan. Adam var förresten bra; han vann bollar, slog bra passningar och tog hand om fasta situation. Det märks att han redan får stort förtroende av Liverpool – han fick ta hand om frisparkar och hörnor. Malaysia lyckades kvittera till 1-1 på en frispark, som visserligen var snygg, men jag har verkligen ingen aning om vad Brad Jones sysslade med… Muren var helt galet uppställd, vilket gjorde att frisparksskytten kunde dunka in bollen bakom nätet. Undrar om inte Jones underskattade motståndaren i den sekvensen?

I den andra halvleken fick vi se betydligt bättre spel – och betydligt fler mål. Kanske inte så märkligt, med tanke på att Liverpool mönstrade ett betydligt mer erfaret lag; Ytterbackarna Insua och Kelly fyllde på mycket bra på kanterna, och kantspelarna Kuyt & Maxi kändes betydligt bekvämare i sina roller än vad Cole & Meireles gjorde. Dessutom kom Aquilani in och när motståndet både saknar tempo och fysik är italienaren en stor tillgång när han är på spelhumör – och det var han den här gången. Kuyt och Aquilani var inblandade i massa mål, och N’Gog & Maxi förvaltade passningarna och blev därmed målskyttar. Malaysia gjorde också ett par mål, varav ett kom till efter en rejäl groda av inbytte tredjemålvakten Hansen. Måste kallt och en aning bittert erkänna att det inte var första gången jag såg Hansen göra en groda i en träningsmatch, trots att han knappt har spelat några… Det känns lite märkligt att han fortfarande har ett kontrakt med en klubb som Liverpool.

Jag tycker att Kuyt och Aquilani var bäst i Liverpool. Insua och Adam gjorde också bra insatser. Men det är självklart svårt att bedöma spelarinsatser i en match som denna. Det bästa med matchen var onekligen publiken; det var en livlig storpublik som hade letat sig dit för att se ditt favoritlag Liverpool.