Liverpool ställs mot tre luriga motståndare i CL-gruppspelet.

Grupperna i sin helhet:
Grupp A: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers

Kommentar: Rent geografiskt kommer Liverpool att ha ganska bekväma resor, men sportsligt blir det desto tuffare. Ajax är ett taktiskt väldrillat lag och på senare år har de haft en tendens att spela som bästa fotboll i CL. Napoli är alltid luriga, även om Koulibaly var ett tungt tapp, och Rangers skrällde som bekant rejält i Europa League förra säsongen.

* * *

Grupp B: Porto, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Club Brügge

Kommentar: Atletico är favoriter på pappret, men de har svårt att föra matcher och är bättre som ’underdog’ än som favoriter. Porto mönstrar åter igen ett spännande lag, likaså Leverkusen, som ser ut att behålla duktige Diaby en säsong till. Det här blir nog ett riktigt getingbo.

* * *

Grupp C: Bayern München, Barcelona, Inter, Viktoria Plzen

Kommentar: Tre väldigt starkt lag och vi kan redan nu konstatera att laget som slutar trea troligtvis kommer bli favoriter i Europa League. Givetvis en extra krydda att Lewandowski återvänder till München. Jag tror att Barcelona åker ur, men det blir en rysare. Inter är som bekant också ett starkt lag med potential att besegra vilken motståndare som helst, särskilt med Lukaku tillbaka i laget.

* * *

Grupp D: Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting, Marseille

Kommentar: EL-mästarna Frankfurt var, märkligt nog, toppseedade. Det innebär att gruppen är helt öppen, då de är klart sämre än andra toppseedade lag. Jag tror att Spurs och Sporting avancerar till slutspelet, men det är en väldigt öppen grupp, kanske den enda där precis alla har en realistisk chans att gå vidare.

* * *

Grupp E: Milan, Chelsea, Salzburg, Dinamo Zagreb

Kommentar: Salzburg har som vanligt ett ungt, spännande och entusiastiskt lag, men Milan och Chelsea har naturligtvis en helt annan tyngd i sina lag. Zagreb kanske kan skrälla hemma, men har svårt att se de som utmanare om gruppens första två platser.

* * *

Grupp F: Real Madrid, RB Leipzig, Sjachtar Donetsk, Celtic

Kommentar: Det eländiga kriget i Ukraina har försvagat Sjachtar rejält, då nästan alla importer lämnat. Därför är inte Sjachtar lika konkurrenskraftiga som tidigare. Real Madrid och Leipzig bör gå vidare relativt enkelt.

* * *

Grupp G: Manchester City, Sevilla, Borussia Dortmund, FC Köpenhamn

Kommentar: City kan mycket väl gå rent, men Sevilla och Dortmund kommer nog gå en stenhård duell om andraplatsen. Alltid kul med nordiskt CL-deltagande, men det blir svårt för Köpenhamn att hävda sig här.

* * *

Grupp H: Paris Saint-Germain, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa

Kommentar: Benfica har visserligen tappat Darwin Nunez, men de är fortfarande ett starkt lag som mycket väl kan hota renoveringsobjektet Juventus. PSG är givetvis storfavorier till gruppsegern.