Liverpool och Aston Villa är överens om en övergångssumma på £2,5 miljoner för Luke Young. 31-åringen betraktas som ett lämpligt alternativ då han kan spela såväl höger- som vänsterback, och dessutom är en home grown-spelare. Aston Villa vill sälja, eftersom han har flera år kvar på ett saftigt kontrakt med klubben. Young har gjort två säsonger i Villa, varav den första var riktigt bra, men förra säsongen startade han bara 14 PL-matcher, vilket berodde på en kombination av skada och en personlig tragedi under säsongsinledningen (The Guardian).

Luke Young närmar sig en flytt från Aston Villa. Han är inte längre med på klubbens försäsongsläger, vilket exempelvis James Milner är – trots de intensiva transferrykten som omger honom – och nu är både Liverpool och Fulham intresserade av Young (The Mirror).

Maxi Rodriguez kan bli nästa man att Liverpool, trots att han nyligen anslöt till klubben. Detta beror på att han kanske inte är en stor del av Roy Hodgsons planer, vilket har fått hans agenter att kontakta Espanyol, som är intresserade av att hämta tillbaka honom till Spanien. Om Liverpool går med att släppa honom beror på hur bra budet är samt om man hittar en lämplig ersättare (The Mirror).

11 kommentarer
 1. Intressant att Roy sa att ”several players” är påväg. Du får nästan börja om din lista angående nyförvärv, för det är många som verkar försvinna/komma innan dethär transferfönstret är över.

  • Haha ja, men den listan blev ju ogiltig i samma sekund som någon icke-kalkylerad ändring gjordes. Det var medvetet av mig att inte skrika efter SÅ många nyförvärv eftersom folk gillar att håna personer som gör det.

 2. står på wikingpedia att luke young has sign for liverpool

 3. Haha, ja fast det var ju inte lätt att veta. Vem hade räknat med att Cole skulle komma och att spelare som Degen (som jag trodde att vi aldrig skulle bli av med) och att Insua skulle lämna osv. Om vi fortfarande haft Rafa så hade nog din lista stämt ganska bra tror jag!

  • Jag blev vilseledd av Hodgson, det lät ju på honom som att det skulle bli liten spelaromsättning, haha. Men nu är det tydligt att det blir en enorm spelaromsättning som antagligen beror på flera olika faktorer. Det verkar som att nästan alla squadplayers ryker och att laget äntligen får en brittisk stomme.

 4. Skönt med en brittisk stomme, men skulle vara tråkigt om spelare som Maxi och Pacheco får lämna som en del av detta! Ja, vilka squadplayers är det som fortfarande är kvar? Räknar bort Degen i nuläget.

  • Kyrgiakos, El Zhar, N’Gog, Babel är ju kvar men det skulle inte förvåna mig om samtliga lämnar i sommar.

 5. Där har vi några ja. El Zhar framförallt, Babel kan man inte kalla truppspelare, han har mer blivit misshandlad av Benitez. Kommer det något inlägg om personliga reflektioner inom en snar framtid förresten? 🙂

  • Varför är inte Babel en squadplayer? Han är ju verkligen en backup/inhoppare.

 6. Jag tycker/tror att han är tänkt som en startspelare. Men han har blivit en spelare som sitter på bänken. En squadplayer tycker jag är en spelare som är tänkt att hoppa in om förstavalet är skadad.

Kommentarer är stängda.