Den tidigare LFC-hjälten tvingas lägga fotbollsskorna på hyllan.

Som många av er läsare säkert känner till har Lucas Leivas framtid som fotbollsspelare varit väldigt oviss under de senaste månaderna. 36-åringen diagnostiserades med hjärtproblem i november 2022 och har inte spelat sedan dess.

Idag höll Lucas en presskonferens där han offentliggjorde att hans spelarkarriär är över. En emotionell Lucas sa: ”Jag vill tacka Gremio för allt deras stöd under dessa tre månader. Idag annonserar jag min pension. Det har varit en tuff period. Jag slutar där jag vill, men inte som jag vill. Men jag är säker på att en ny cykel kommer att inledas. Jag hade hoppats att det skulle förändras, men så var inte fallet. Min hälsa kommer först.”

Därmed blev Gremio både Lucas första och sista proffsklubb. Därmellan spenderade han 10 år i Liverpool och 5 år i Lazio, vilket innebär att han endast representerat 3 proffsklubbar i karriären.

Utöver de nästan 600 klubblagsmatcherna spelade Lucas 24 A-landskamper för Brasilien.

Lucas blev utsedd till säsongens spelare i Liverpool 10/11. Han fick likadana utmärkelser för sina insatser i Lazio såväl 17/18 som 18/19.

Säsongen innan Lucas skrev på för Liverpool fick han priset Bola de Ouro (Guldbollen) för sina insatser i Gremio. Han blev därmed den yngsta spelaren någonsin att få det åtråvärda individuella priset.

1 kommentar
  1. Så bra som han var i sina bästa stunder hade han passat alldeles utmärkt in i dagens Liverpool. Tyvärr så blev han nästan alltid skadad när han var som bäst och hade svårt att hitta formen efter en sådan skada. Men en sann legend i Liverpool och var med på resan från bottennoteringen med Hodgson till att påbörja resan uppåt med Klopp.

Kommentarer är stängda.