[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Det var i Liverpools senaste match mot Aston Villa som oturen var framme igen för Lucas Leiva, då han råkade ut för ytterligare en knäskada.

Nu är omfattningen av Lucas senaste knäskada fastställd. Enligt The Liverpool Echo och flera andra källor visar läkarundersökningarna att Lucas knä är så pass illa skadad att han kommer att missa 2 månaders spel.

Detta innebär att Lucas missar matcher mot exempelvis Everton och Arsenal, men VM-hoppet lever naturligtvis fortfarande för brassen. Det senaste året har han åter igen blivit uttagen i landslagstruppen och ett VM på hemmaplan vore givetvis en snudd på oslagbar sportslig höjdpunkt i karriären.

Lucas frånvaro kommer att bli kännbar för Liverpools del; inte minst eftersom man behövde en defensiv mittfältare redan innan denna skada. Nu är behovet av en ny defensiv mittfältare ännu större.

5 kommentarer
  1. Om det nu var en defensiv mittfältare som gjorde skillnad att liverpool förlorade 2-0 i första halvlek och vann 2-0 i andra mot aston villa kan det vara bra att värva en spelare på den positionen.
    eller lägger jag för mkt vikt på lucas inhopp ?

    • Klart att det vore mycket viktigt att få in en ny defensiv mittfältare – men det stod 1-2 och inte 0-2 i halvtid mot Aston Villa.

    • Jag tror inte att man ska hänga upp sig allt för mycket på Lucas insats. Om mittfältet hade balanserats upp från början så tror jag inte det hade spelat något roll om det var Gerrard, Allen eller Lucas som hade spelat som sittande mittfältare.

  2. Tråkigt såklart men skönt att det inte var korsbandet, vi var i behov av en DM innan Lucas skada så jag hoppas verkligen att allt fokus ligger på att få in en DM innan fönstret stänger.

  3. Dags att punga ut det som behövs för att få en kvalitetsspelare att överta Lucas plats, eller åtminstone konkurrera på allvar med honom. Sluta snåla nu och agera.

Kommentarer är stängda.