Nuförtiden har Liverpool många lovande brittiska talanger. Tre av dessa – Jonjo Shelvey, Andre Wisdom samt Michael Ngoo – representerade Englands U19-landslag, som spelade en EM-kvalmatch mot Slovakien igår.

Liverpooltrion spelade från start, och Shelvey var dessutom lagkapten.

England dominerade matchen och 2-0-segern uppges ha varit i underkant. Glädjande nog stod Ngoo för matchens första mål, medan Shelvey gjorde 2-0-målet på en snygg frispark.

Se highlights från matchen HÄR.

I och med att Shelveys syster födde en dotter hände mycket för hans del under gårdagen: “Words can’t describe it today. We did really well and my sister has just had a baby as well, so this just topped it off,” sa Shelvey till TheFA.com efter matchen. “It’s the first time I’ve been an uncle, so I can’t wait to go home now and see the baby.

“It’s been a great day for my family and to lead the team out as captain, it’s a big day for me.”

Shelvey var nöjd med matchen: “It was a great performance all the way through, from the goalkeeper to the centre forward and to play for your country in a performance like that is good.”

“Everyone has got on well since we met up. The younger lads have obviously got that winning mentality from the summer and the lads my age have got it as well. There are some good players in this squad.

“We could have scored more too. I missed a few chances myself, but I thought we opened them up quite well and our defensive shape was superb so it was a good game for the crowd to watch.”

Arsenaltalangen Jack Wilshere är en inspirationskälla för Shelvey, som siktar på att avancera i landslagshierarkin: “It’s been proved with Jack Wilshere, that if you’re good enough you can go into the Under-21s and seniors.”

“And that’s where I’m looking to go, to keep pushing on.”

5 kommentarer
 1. Frågan är vem som är bäst av Suso och Shelvey. I dagsläget så rankar jag Suso högre eftersom han varit helt outstanding i de matcher som jag sett honom.
  Men jag tror att Shelvey har vunnit mycket på att börja träna med a-laget i Liverpool och det ska bli spännande att se vad han kan göra när han får chansen.

  Skulle vara kul att se Suso och Shelvey tillsammans i Carling Cup.

  • Nino, Jo de har ju lite olika spelstilar. Jag tror att Suso kommer att få börja sin A-lagskarriär på en kant, medan Shelvey är mer en renodlad central spelare. Tror dock inte att Suso kommer att få A-lagsdebutera den här säsongen. Beror i och för sig på omständigheter (skador, avstängningar osv) men det känns som att andra spelare (t.ex Pacheco, Eccleston och Amoo) ligger mycket närmare speltid i typ Carling Cup.

   Andre Wisdom är också en mycket intressant spelare. Han är ett fysiskt praktexemplar och glöm inte att han är ett år yngre än de allra flesta i U19-landslaget. Även viktigt att Ngoo har utvecklats bra, med tanke på att Liverpool inte har så många lovande renodlade anfallare. Jag skulle inte bli förvånad om Ngoos positiva utveckling var en av huvudorsakerna till att Liverpool kände att man kunde släppa Dalle Valle.

   För första gången på ganska länge har Liverpool många lovande britter, hoppas de får chansen också när de är redo. Wilson och Kelly är ju redo för action den här säsongen, skulle tro att även Shelvey kan bli involverad. Jag gillar även Amoo väldigt mycket, spelare som är så snabba har alltid chansen att lyckas… Ser man ju inte minst på typ Agbonlahor.

 2. Jag tror också att Suso kommer få inleda på någon kant. Men ska sticka ut hakan lite och säga att jag tror att Liverpool kommer att omskola honom till en central kreativ mittfältare/offensiv mittfältare. Bara han kan bygga upp sig lite så skulle han kunna bli en väldigt bra central mittfältare. Även i den positionen som han spelar nu, som har utgångspunkt på kanten så går han in väldigt mycket i banan. Därför tycker jag att han egentligen inte borde spela på kanten, för han är inte en karatäristisk kantspelare.

  Andre Wisdom och Danny Wilson känns som grymt spännande framtidsspelare och Wilson kommer nog att få chansen väldigt snart skulle jag tro.

  Chansen att dom unga spelarna får chansen är ju betydligt större nu när Hodgson är tränare måste man ju säga.

  • Suso har väl redan spelat en hel del centralt,så det vore ingen omskolning. Blir intressant att se var han spelar, jag tror också att han kommer att få mycket speltid centralt i reservlaget, men i storklubbar är det alltid oerhört svårt att få chansen centralt. Kan ta flera år på kanten innan man får lira centralt. Ser man inte minst på t.ex James Milner, och en etablerad landslagsspelare Joe Cole fick ju inte mycket speltid centralt i Chelsea.

   Jepp, klart att chansen är större nu. Har vi redan sett i Europa League och på transfermarknaden. Jag tror inte att Benitez hade släppt Degen utan att värva en ersättare, men med Roy får Kelly chansen.

Kommentarer är stängda.