Vid lunchtid lottades nästa motståndare i Europa League fram och det blir Bundesliga-motstånd för Jürgen Klopps mannar i form av Augsburg – en motståndare som man får anta att Klopp och hans team har bra koll på efter deras år i den tyska ligan.Det blev även klart att det andra mötet lagen emellan kommer att spelas på Anfield den 18:e februari och att man alltså får det så viktiga övertaget att få spela på hemmaplan i den sista och avgörande matchen.

Augsburg själva var nöjda med lottningen och deras representant på plats Stefan Reuter sa såhär efter att ha fått reda på vad som väntade hans lag i nästa runda:

Lottningen i sin helhet såg annars ut såhär och där Tottenham fick en motståndare av det tuffare slaget i form av lilaklädda Fiorentina:

Valencia (ESP) v Rapid Wien (AUT)
Fiorentina (ITA) v Tottenham Hotspur (ENG)
Borussia Dortmund (GER) v Porto (POR)
Fenerbahçe (TUR) v Lokomotiv Moskva (RUS)*
Anderlecht (BEL) v Olympiacos (GRE)
Midtjylland (DEN) v Manchester United (ENG)
Augsburg (GER) v Liverpool (ENG)
Sparta Praha (CZE) v Krasnodar (RUS)
Galatasaray (TUR) v Lazio (ITA)
Sion (SUI) v Braga (POR)**
Shakhtar Donetsk (UKR) v Schalke (GER)
Marseille (FRA) v Athletic Club (ESP)
Sevilla (ESP, holders) v Molde (NOR)
Sporting CP (POR) v Bayer Leverkusen (GER)
Villarreal (ESP) v Napoli (ITA)
St-Étienne (FRA) v Basel (SUI)

Vad tycker ni om lottningen? Kommentera gärna nedan vad ni tycker om lottningen i sin helhet och vilka chanser ni tror Liverpool har att ta sig vidare i turneringen.

2 kommentarer
  1. Tror att detta är ett lag som inte passar oss vidare väl. Vad jag förstått så är deras taktik lite Pulis-esque (inte sett några matcher själv). Får hoppas på att våra tyskar har en plan, vilket tyvärr inte alltid stämmer överens med spelarnas.

    • Känner lite att vi kanske borde backa hem lite och börja satsa på kontringar även mot sämre lag. Låta dem ha bollen och göra misstag så att vi kan kontra. Mot de lag som backar hem och inte vill attackera alls mot oss borde vi satsa på att få ut bollen på kanten och lägga spel snett bakåt…

Kommentarer är stängda.