Inför matchen:

Efter två tunga bortaförluster i ligaspelet mot Stoke respektive Spurs är Liverpool äntligen tillbaka på hemmaplan när Wolves kommer på besök. Många minns säkert förra säsongens olyckliga möte på Anfield, som skulle visa sig bli ödesdiger för Roy Hodgson.

Liverpool och Wolves har faktiskt inlett den här säsongen på liknande sätt. Båda har nämligen skrapat ihop 7 poäng på de inledande 5 matcherna.

* * *

Efter matchen:

Liverpool lyckades vinna matchen med 2-1.

Liverpool mönstrade följande startelva: Reina, Kelly, Skrtel, Carragher, Enrique, Henderson (71), Adam, Lucas, Downing, Carroll, Suarez (81).

Bänken: Doni, Coates, Spearing, Bellamy, Flanagan, Kuyt (71), Gerrard (81).

Första halvlek:
Liverpool inledde matchen tveksamt, men spelade upp sig. Redan i den 11:e minuten hade man marginalerna på sin sida när Charlie Adam gjorde 1-0 via Roger Johnson. Efter ledningsmålet fick Liverpool ett betydligt bättre ”flow” i spelet. Ledningsmålet verkade ha en förlösande effekt på hemmaspelarna.

I den 38:e minuten kom 2-0-målet. Den här gången var det Jose Enrique som hittade Luis Suarez med en lysande passning – som uruguayanen förvaltade på bästa sätt. det var skönt att Suarez fick göra mål, med tanke på att han har missat en hel del målchanser på sistone. Känslan var också att Suarez växte efter sitt mål.

Andra halvlek:
Inte längre än 4 minuter in i den andra halvleken lyckades Wolves reducera till 2-1 genom Steven Fletcher. Liverpoolspelarna verkade ha en inbördes tävling om vem som kunde göra den grövsta markeringsmissen i eget straffområde, vilket en gedigen PL-anfallare som Fletcher inte var sen att utnyttja.

Därefter ryckte Liverpool upp sig och hade många kvalificerade målchanser. Natan borde naturligtvis ha gjort 3-1, men det ville sig inte. Det var en kombination av bra målvaktsspel av Wayne Hennessey, inte tillräckligt vassa avslut samt otur. Andy Carroll – som gjorde en mycket bra match – nickade exempelvis i stolpen.

I och med att Liverpool inte lyckades stänga matchen med ett tredje mål fortsatte Wolves att göra optimistiska framstötar i hopp om poäng. De förde spelet under stora delar av andra halvlek, men de saknade offensiv spetskompetens och skapade inte särskilt många riktigt heta målchanser.

Värt att nämna är givetvis Steven Gerrards inhopp. Lagkaptenen kom in när 9 minuter återstod av matchen – och han gjorde det bra. Annars var Carroll, Suarez, Lucas samt Enrique bäst i Liverpool, tycker jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Ryktas att Gerrard har fått ytterligare problem, någon som kan bekräfta?

 2. Han börjar på bänken idag så det är var nog bara ett rykte.
  Annars hade han nog inte varit aktuell över huvudtaget!

 3. #LFC line-up. Reina Kelly Carragher Skrtel Enrique Henderson Adam Lucas Downing Carroll Suarez

  LFC substitutes vs Wolves: Doni, Coates, Flanagan, Spearing, Gerrard, Kuyt, Bellamy.

 4. Tidigt ännu men fan va kul det är att se att Carroll jobbar lite, rör sig ut på kanterna och understödjer Suarez mm och inte är fastcementerad längst fram centralt.

 5. Gött med vinst! Men allt måste bli bättre för att vi ska nå fjärdeplatsen! Det är bara nöta!

 6. Tycker vi gör en okej första halvlek, men är bedrövliga i andra halvlek förutom vissa korta perioder.
  Jag fattar inte att Kelly fick vara kvar på plan, han blev ju bortsprungen varje gång. Sen är det för mig ofattbart att man slänger in Gerrard. Dels skulle Suarez varit kvar på plan eftersom han var grym. Men framförallt är det helt galet att slänga in en spelare som inte är helt fit när man bara har en 2-1 ledning och motståndarna har tryck mot mål.
  Hade varit bättre att vila honom, men man kanske inte ska gnälla, vi vann ju.

  Håller med OS att det var väldigt kul att se att Carroll jobbade lite. Han rörde sig och var ganska bra med fötterna. Men jävlar vad mycket fult skit han får emot sig i varje duel. Och domaren kommer aldrig döma med honom med den kroppen tyvärr…

 7. Kingpin vi ska nog inte glömma att han fick en hel del med sig idag.. Innan Adams skott har han tryckt till i ryggen, något jag personligen tycker det blåses för lätt för normalt sett men idag kom Carroll undan med något som oftast blir frispark.

  Förövrigt fortsätter Henderson att lysa med sin frånvaro på plan. Nu får det vara slut, nu ska Kuyt spela i kommande match ifrån start.

  Carra börjar bli lite av en sidledsdanne, bollen spelas till reina eller en tjong i de flesta fallen.

 8. Tycker Carrol gör en riktigt bra match! Även om han inte fick med sig bollen så jättemånga gånger som han borde så drar han jämnt till sig försvarare som öppnar luckor för andra spelare. Något annat som han gjorde som var förvånadsvärt bra var hans passar, flera genomskärare som det var Downing/Adam klass på!
  Blir även förbannad på Suarez när han bli utbytt i 80:e minuten och beter sig som en liten skitunge och surar, känns ibland som att han är mer angelängen att vinna skytteligan än att vinna själva liigan…

 9. Jag tycker det är skönt att en Liverpool spelare visar lite känslor för en gångs skull. Du ska vara förbannad när du blir utbytt annars sysslar du med fel sport. Han ville bara vara kvar på planen för att hjälpa laget att stänga matchen.

 10. Håller med bspringsteen. Det visar att han verkligen vill spela hela tiden. Men det har kanske hänt för många gånger nu. Tycker Kenny kanske ska säga till honom att han är våran bästa spelare och att han inte vill att han ska bli skadad. Men som sagt, hans känslor visar att han verkligen vill spela fotboll. Till skillnad från en viss spanjor i slutet av sin Liverpool karriär.

 11. Förstår att Suarez blir förbannad, jag tror inte att han hade blivit det om det varit 4-1 med tio minuter kvar. Nu är det tio kvar, 2-1 och motståndarna har faktiskt varit vassast den sista stunden. Han vill vinna matcher, han vet precis som vi att han var en av dem bästa på plan igår och behövs i ett sånt läge. Där är det bättre att plocka av Carroll om vi ska matcha in Gerrard i det läget.

  Jag har dock funderat på om det var ett medvetet val av Kenny för att höja Carrolls självförtroende, killen gjorde en bra match vilket alla såg. Genom att inte ta av honom i det läget visade Kenny att han sett det. Men att klaga på att Suarez blir sur i det läget är fel, för vi hade troligen inte sett samma reaktion om det stått 4-1.

 12. Måste bara kommentera Matt Jarvis insats. Han var förjävla bra! Snabb, teknisk, underbara passningar. Tänk er att ha honom och Downing på kanterna som kan byta kant med varandra när de vill, plus att Suarez längst fram. Vilken fart och intensitet vi skulle ha!!

 13. håller med dig där.. tror dock att vi skulle komma rätt långt på att bara använda Kuyt istället för Henderson dock.