Liverpools möjligheter att haka på CL-platserna fick sig en rejäl törn när man inte lyckades vinna mot Wigan på Anfield.

Liverpool tog ledningen med 1-0 genom Raul Meireles, men Wigan kvitterade i andra halvlek, och 1-1 stod sig matchen ut. Jag har ingen aning om varför 1-1-målet godkändes, med tanke på att de var en solklar offside, men som vanligt den här säsongen hade Liverpool otur med domsluten. Säg till nästa gång Manchester United åker på ett likadant baklängesmål på Old Trafford – jag tvivlar på att det kommer att hända innan år 2030.

* * *

Liverpool gjorde ingen bra match, men samtidigt hade man inte marginalerna på sin sida. Suarez prickade målramen vid två tillfällen, medan Wigans mål som sagt var offside. Jag måste ändå säga att vid den tidpunkten som Wigan kvitterade, kändes det som att Wigan-mål låg i luften; även om det kanske inte var rättvist sett till hela matchen, var det ett logiskt kvitteringsmål.

Varken Liverpool eller Wigan är kompletta lag. Liverpool saknar verkligen snabba, dynamiska, utmanande yttermittfältare, medan Wigan har två gedigna i form av N’Zogbia och Moses – men de har inte särskilt mycket mer kvalité i laget.

Snacka om skillnad mellan N’Zogbia/Moses och Liverpools statiska, tröga duo Kuyt/Maxi. Jag måste ändå säga att Johnson och framförallt Kelly bemästrade Wigans duktiga yttermittfältare på ett klart godkänt sätt. Minns t.ex förra säsongen när N’Zogbia hade total lekstuga med Insua, men så var inte fallet idag.

Jag tycker även att Suarez gjorde en bra match. Särskilt med tanke på att understödet inte höll något större klass. Precis som många andra kände jag att Suarez utgjorde ett hot, vilket ju t.ex N’Gog aldrig gör. Suarez visade dessutom att han är duktig på att utmana, dynamisk och framförallt en strävan att åstadkomma någonting.

Det var för övrigt intressant att se Aurelio spela innermittfältare. Jag föreställer mig att det var just den positionen som Aurelio spelade idag, som Dalglish ville att Charlie Adam skulle spela på. Som innermittfältare påminner de mycket om varandra, men den största skillnaden är att Adam är snäppet bättre på precis allt och dessutom har uppenbara ledaregenskaper.

I Gerrards frånvaro saknas tyvärr ledare på mittfältet. Leiva, Meireles och Aurelio är inte dåliga spelare – framförallt Meireles håller ju hög klass – men några ledaregenskaper besitter han inte. Ingen av de kan ta tag i taktpinnen på samma sätt som t.ex Gerrard. Det var beklämmande tydligt i andra halvlek mot Wigan.