Liverpool och Hoffenheim är överens om en prislapp för Ryan Babel, men den holländska twittraren hoppas fortfarande kunna flytta till Ajax. Babel tagit sig till Tyskland för att genomgå en läkarundersökning och förhandla om kontraktsvillkor, men han har som sagt inte gett upp hoppet om att hamna i Ajax. Liverpool är dock inte beredda att låna ut Babel till Ajax, och ironiskt nog föredrar man pengar som kommer att hjälpa till att finansiera ett bud på Luis Suarez, som Liverpool hoppas kunna signa för strax under £20 miljoner. Dessutom vill Liverpool låna Stephen Warnock, med option på köp (The Mirror).

Babel vägrar ge upp hoppet att återvända till Ajax, trots att Liverpool har accepterat ett bud från Hoffenheim. Igår flög Babel till Tyskland för att kontraktsförhandla, men han skulle ändå föredra en flytt till Ajax, och han hoppas fortfarande kunna ingå i förhandlingarna som tar Suarez till Liverpool. Babels agent Winnie Haatrecht förklarar; ”Hoffenheim will only become an option if he is not allowed to go out on loan or Ajax do not want him” (The Daily Mail).

* * *

Wolves är beredda att signa Adam Hammill för £500 000, trots sent intresse från Liverpool. Wolves vill slutföra affären snabbt – möjligtvis redan imorgon (onsdag) – för att inte riskera att Liverpool ger sig in i leken. Dalglish sände scouter till Hammills senaste match (The Mirror).

Ikväll reste Hammill till Wolves träningsanläggning för att genomgå den läkarundersökning som är obligatoriskt innan kontrakt skrivs på. Detta intensifierar de rykten som gör gällande att Matt Jarvis kan vara på väg bort från Wolves; yttern är gillad av såväl Liverpool som Everton (The Daily Mail).

* * *

Liverpool har förnekat att man är intresserade av Mark van Bommel (The Guardian).

Arsenal visar stort intresse för Chris Samba (The Mirror).

Fulham och Manchester City befinner sig i långt gångna förhandlingar om ett lån för Shaun Wright-Phillips (The Guardian).

* * *

Fulham är beredda att göra ett seriöst värvningsförsök av Alex Oxlade-Chamberlain, då hans förväntade flytt till Arsenal är ytterst nära att kollapsa. Arsenal och Saints är överens om om övergångssumman på £5 miljoner + eventuellt ytterligare £5 miljoner i prestationsbaserade tillägg, men hindret är att Arsenal vägrar låna ut honom till Saints resten av säsongen. Saints är extremt angelägna om att låna tonåringen, då de ser honom som en viktig del av deras lag, som har goda chanser att avancera till the Championship. Detta har fått Fulham att ge sig in i leken – och de är också beredda att hosta upp £5 miljoner på direkten. Liverpool har också registrerat sitt intresse för Chamberlain, som är LFC-fan, men trots detta väljer han att nobba klubben på grund av den osäkerhet som råder på managerposten. Chelsea och Manchester City är också intresserade, men dit vill han inte heller flytta, eftersom det vore svårt att få speltid i de klubbarna (GOAL.com).