avb

Alla minns nog hur otroligt uppskriven den numera 37-åriga André Villas-Boas var när han skrev på för Chelsea. Efter att ha misslyckats i både Chelsea och Tottenham har portugisen haft en desto roligare period i Zenit Saint Petersburg. Nu kan han vara på väg tillbaka till England.

Enligt The Sunday Times har nämligen Liverpool identifierat Villas-Boas som en potentiell ersättare till Brendan Rodgers. AVB var på tapeten redan Rodgers anställdes och nu sonderar FSG terrängen utifall dåliga resultat kan göra att de sparkar Rodgers framöver. FSG har bett AVB att redogöra för sin coachingfilosofi och metoder – någonting som han är beredd att göra, men han är ändå inte övertygad om att en återkomst till England vore rätt beslut.

John W Henry är missnöjd med hur Rodgers har spenderat på transfermarknaden, samtidigt som han dessutom har sålt tidigare managers dyra värvningar för ganska små summor.

När Liverpool letade ersättare till Kenny Dalglish var Roberto Martinez den som Henry först ville ha, men Rodgers imponerade på arbetsintervjun, vilket gjorde att han fick jobbet. Sunday Times uppger dock att högt uppsatta källor inom LFC hävdar att Henry har velat ge Rodgers sparken vid två tillfällen, men då har han blivit övertygad att köra vidare med nordirländaren.

22 kommentarer
 1. Tycker AVB ska vara oerhört nöjd med att han överhuvudtaget fick chansen i ett engelskt topplag igen efter debaclet med Chelsea. Känns för övrigt tveksamt att Levy skulle sparka en manager som tar dom till fjärdeplatsen igen. Då AVB dessutom fick foten från ytterligare en PL-klubb året senare kan jag inte se varför han skulle vara bra nog för Liverpool om FSG väljer att entlediga BR. AVB känns som fotbollens motsvarighet till surdegsbröd och pulled pork.

  Trots dekadensen i Liverpool för tillfället tycker jag inte att Brendan bör få foten ännu. Han ske definitivt ha kritik för saker som han gör fel, precis som han fick stora mängder beröm förra säsongen. December lär bli en nyckelmånad, klarar vi oss ur den månaden helskinnade kan jag tänka mig att han får fortsatt förtroende. Skulle vi däremot åka ur CL i veckan och cementera mittenplaceringen vi har för tillfället, lär nog FSG visa handlingskraft.

 2. Vore oerhört korkat att kicka Rodgers och ta in AVB. Han har tydligt visat att han inte är bra nog i en toppliga, speciellt i England. Det totala fiaskot som va Chelsea borde ha förstört hans chanser i England men att sedan följa upp det med Spurs-fiaskot så borde hans karriär i England vara skjuten i huvudet och begraven.

  Och med tanke på att försvaret är det folk klagar på med Rodgers så vore det konstigt om folk skulle vilja se AVB vid rodred istället för Spurs försvar under hans ledning va katastrofal och det är bara att kolla på Chelseas försvar under och efter AVB så ser man tydligt att han är bra mycket sämre på att sätta upp försvar än Rodgers.

 3. Kan förstå FSG’s besvikelse i och med hur pengarna spenderades i somras, egentligen har ingen av spelarna Rodgers och transferkommittén hämtat hem blivit nån succé. Från att ha en torftig bänk förra säsongen har vi nu istället en torftig bänk som förmodligen ligger bland dom dyraste i hela PL.

  Dock så hoppas jag på en förbättring framöver. Vi har iofs bara släppt in ett mål på tre matcher, men knappt skapat några chanser framåt och ändå släppt till en massa chanser som bättre lag hade straffat oss på.

  Tycker inte att Rodgers borde få sparken ännu, ge han säsongen ut och sedan utvärdera. Tror tyvärr att vi kommer både åka ur CL och missa alla Europaplatser i ligan, då vårt spel är katastrofalt. Men kan vi få in rätt pjäser i januari och äntligen få in en frisk Sturridge så kanske vi kan börja prestera bra fotboll igen.

 4. Tycker att det är oerhört korkat om detta blir av. Dessutom känns det som att vi gapar efter för mycket. Vi har tappat ligans två bästa målskyttar och den tänkta ersättaren är skadad. FSG kanske kunde börja spänna sig muskler ekonomiskt – det man får för 20 miljoner pund idag är inte samma sak som för 3-4 år sedan. För att få de där lirarna som gör avtryck börjar prislappen på 30-35..

  • Ärligt talat, vi kan inte säga att det beror på att FSG inte hostar upp stålarna längre. Vi säljer dessutom billigt och köper dyrt (kvalitet i förhållande till pris, t.ex Lovren). Utan har någon fakta här så kan jag inte tänka att det är något lag förrutom City och United som spenderat mer än oss de senaste 2-3 åren?

   Den här säsongen var vi tvungen att bredda p.g.a. CL så det var oundvikligt att det skulle komma in många nya. Men tidigare, och framöver har jag varit en förespråkare av att köpa de £30-35M spelarna och hoppa över de som kostar £15-25. Sanchez och Di Maria är garanti för göra skillnad medan en Markovic och Lovren inte är det. Ha hellre en blandning av stjärnor och Flanagans. Så trött på medelmåttorna.

  • Han kan ju iaf göta mål till skillnad från Balotelli

  • Jo, carroll öste verkligen in mål i lfc:)

 5. Detta är planterat för att störa. Finns ingen logik överhuvudtaget att sparka Rodgers. Än mindre att anställa Villas-Boas.

 6. Men av de spelarna som köptes in förväntades väl egentligen bara Lallana, Lovren och Balotelli prestera från dag ett och resten skulle spelas in. Väldigt svårt att veta vilka spelare som kommer leverera från start och inte ens Suarez gjorde ju detta men det blev rätt bra när han sista säsongen gick steget fullt ut och blev en målskytt. Men om ni kan garantera vilka spelare som kommer leverera från dag ett så ring BR och berätta så lyssnar han nog mer än gärna.
  Det folk glömmer är att förra säsongen fungerade allt (nästan) med skador och formtoppar och i år har det varit tvärtom.

  Efter regn kommer solsken

  • Problemet med Rodgers och hans värvningar, är ju att ytterst få av de han har värvat under sin tid i klubben har varit lyckade. Så detta är ju inget som är ett problem bara denna säsong. Sedan finns det förstås en del värvningar som är unga och som fortfarande kan bli bra. Men det är helt klart att det var en högre andel lyckade värvningar under Benitez, även om han också gjorde en del missar.

   Så det finns ju utrymme för förbättringar vad gäller Rodgers och värvningar. Det är det ingen tvekan om.

  • Fast hur många riktigt lyckade köp gjorde Benitez? 1/10 var riktigt bra, 1/10 hyffsade köp och resten skräp typ.

  • Han köpte bl.a. in

   Torres, mascherano, Alonso, Kuyt, Agger, Arbeola, Glenn Johnsson, Reina och Lucas..

   Sedan får man inte glömma att Benitez inte alls hade samma ekonomiska resurser som Rodgers har haft att värva för. Så jag skulle nog vilja säga att Rodgers har lite att leva upp till.

  • Det var 4 riktigt bra spelare men han värvade ändå 76 spelare under sin vistelse hos Liverpool. Självklart har Rodgers haft mer pengar mycket tack vare Suarez men samtidigt så pratades det inte om att Rodgers bara gjorde felköp i sommras utan många trodde nog ändå att värvningarna var rätt sunda. Sen hur det blev nu när ingen presterar och folk skriker visst men jag tror inte Rodgers köpte dessa spelare för att han inte trodde på dem.

  • Bland de där 76 spelarna finns det en hel del juniorer, så den siffran tycker jag är lite oväsentlig. Om sedan Rodgers skulle värva nio spelare av den klassen som de hade när de var som bäst, så tror jag att han skulle vara rätt nöjd med sig själv. För just nu är han inte i närheten.

   Sedan jag tror också att Rodgers har värvat någon spelare som han tror på. Men spelare som Borini ,assadi, allen, aspas, alberto håller inte klassen trots han trodde på dem. Så är det bara, och det är spelare som värvades innan sommaren. Av årets nyförvärv så har väl inte någon av de som skall leverera i år, Balotelli, Lovren och Lallana varit så där jättelysande än.

 7. Ja, värvningarna gjorda under Rodgers tid i klubben måste anses som oerhört svaga överlag, med några få undantag. Lite ironiskt att vi gjorde den bästa säsongen på väldigt länge ifjol samtidigt som transferfönstret då var rekorddåligt. Snarare så att januarifönstret -13 (Coutinho, Sturridge), Kennys värvningar (Hendo, Suarez) och egna produkter (Flanno, Gerrard) tog oss till en andraplats. Samt Rodgers förädling av dessa, givetvis.

  Om jag ska vara djävulens advokat så får man väl säga till hans försvar att det inte alltid varit helt hundra klart om det är Brendan själv eller den något amorfa transfer-gruppen som legat bakom värvningarna. Samtidigt så pratades det om att Brendan skulle få mer inflytande på transfers denna sommar iom resultaten han åstadkommit, och det är trots allt han som valt att placera merparten av den dryga miljard vi investerade i sommar på bänken.

 8. Vad hade ni själva lagt pengarna på i sommarens transfer?

  • Foster (el Lopez) Griezmann, lacazette, moreno, schneiderlin, garay, kono och draxler.

  • Det är väl lätt att göra rätt beslut nu, men jag blev besviken över missen med Sanchez. Inte så mycket att göra åt dock. Jag förstod inte (och förstår fortfarande inte) varför det skulle läggas så stora summor på Lovren när det var svårt att se varför han skulle höja försvaret jämfört med Agger. Jag tyckte inte Balotelli passade in i vårt spel och tyckte det var onödigt att panikvärva i det läget, Sturridge var ju frisk och jag trodde att både Lambert och Borini skulle fungera hyfsat som backup tillsvidare. I övrigt såg nyförvärven intressanta ut. Dock var jag rädd att avsaknaden av Suarez skulle bli så stor som den verkar blivit.

 9. Problemet som jag ser det var att vi pratade om att bredda truppen och köpte då in breddspelare istället för att köpa in startspelare och bredda truppen på det sättet. Visst hade en del av spelarna blivit dyrare men samtidigt hade vi stått bättre rustade istället för att behöva panikvärva i januari..

 10. Lacazette, Moreno, Song, Williams, Aurier, Begovic, de Bruyne.

Kommentarer är stängda.