. . .

Liverpool tror sig ligga i pole position om Ashley Williams signatur, trots hård konkurrens från Arsenal, som budade £9 miljoner i januari och förväntas ännu högre i sommarens transferfönster. Liverpool tror att Williams tidigare samarbete med Brendan Rodgers samt det faktum att han var stor LFC-supporter som ung grabb ska få walesaren att välja Liverpool. Williams ålder och prislapp utgör dock problem för LFC, då Rodgers kommer att behöva övertala FSG om att det vore rätt att betala £12 miljoner för Williams. Det kan bli så att Liverpool behöver tre nya mittbackar i sommar, då Jamie Carragher lägger av, samtidigt som både Sebastian Coates och Martin Skrtel kan komma att säljas (The Guardian).

På dagens presskonferens betonade Rodgers betydelsen av att få in nyförvärven snabbt: ”I think it’s very important to get players in as quick as we possibly can. I think we will be in a much stronger place [than last summer] because we have much of the structure of the team already done so it’s about sprinkling more quality into it and a bit more depth and I’m confident we can do that. Everyone is working very hard and everyone is in unison with what we are trying to do. I believe if we get some good work done early it helps start well at the start of next season,” sa Rodgers enligt The Guardian.

Rodgers jobbar tillsammans med ett rekryteringsteam som består av bland andra Dave Fallows och Barry Hunter – som ju båda hämtades från Manchester City. Rodgers berättar: ”The recruitment team has regular meetings now to establish where we are in terms of the targets. There is a process we go through and there is still some work to do and I am confident we have a pattern of work, the players are there and it’s about the availability and the players we can afford.”

* * *

Liverpool ligger närmast till hands för Ashley Williams. Arsenal budade £9 miljoner i januari, vilket förkastades av Swansea vid tidpunkten, men London-klubben menar att budet fortfarande ligger på bordet inför sommarens transferfönster. Michael Laudrup har nämligen gett klartecken för en sommarförsäljning, då han betraktar det som Williams sista chans att flytta till en storklubb. Williams är en massiv LFC-supporter och idoliserade en viss John Barnes som en ung grabb. Detta ger Liverpool fördel gentemot Arsenal – om Brendan Rodgers beslutar sig för att buda på Williams, som på grund av Arsenals bud skulle kosta åtminstone £9 miljoner. Rodgers vill signa två mittbackar i sommar och har en lista över targets som även inkluderar andra namn; Dedé, Toby Alderweireld och Stefan de Vrij. I dagsläget vet inte Rodgers vilka kandidater som LFC kommer att buda på, eftersom han och FSG inte är helt klara över transferbudgeten – och han vet heller inte exakt vilka som kommer att säljas för att få in pengar till värvningar. Rodgers skulle gärna få in åtminstone fyra värvningar, men det kommer troligtvis att bero på om spelare som Andy Carroll, Pepe Reina och Martin Skrtel blir kvar eller cashas in (The Mirror).

En nära vän till Williams sa: ”The truth is that Ash is a massive Liverpool fan and he would go on his hands and knees all the way to Anfield if it meant a move to the club he supported as a kid” (The Mirror).

* * *

Rodgers måste övertyga FSG om att inte vara strikta på sin transfer policy om Liverpool ska kunna rekrytera Ashley Williams. Rodgers har identifierat Williams som ett ”prime target” i sommar och skulle gärna ersätta Carragher med honom. Arsenal är också mycket intresserade, men Williams skulle vilja Liverpool, då han höll på klubben som ung grabb. FSG har dock implementerat en transferstrategi där man inte värvar spelare över 23 och den 28-årige Williams skulle troligtvis kosta omkring £12 miljoner. Liverpool vill signa två mittbackar och Toby Alderweireld är också ett ”prime target”, som skulle kosta omkring £7 miljoner att köpa loss från Ajax. Liverpool är även alltjämt intresserade av Alderweirelds lagkamrat Christian Eriksen. Rodgers vill gärna få in nyförvärven så fort som möjligt så att de kan delta på försäsongen (The Daily Mail).

* * *

West Ham kommer att buda omkring £10 miljoner för Andy Carroll i sommarens transferfönster. Liverpool är dock fortfarande ute efter £17 miljoner för Carroll och kommer troligtvis att tacka nej till West Hams betydligt lägre förslag. Det kan bli så att Liverpool försöker skeppa Carroll i utbyte mot Hatem Ben Arfa, men Newcastles höga värdering av fransmannen gör att den dealen kan bli svår att genomföra. West Ham visar även intresse för andra anfallare, som Rickie Lambert och Wilfried Bony (The Daily Mail).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Tror Williams är den bästa ersättaren till Carragher, men verkligen inte för £12… Hoppas FSG är smarta nu i sommar och har en flexibel budget. Menar säg att man värvar Eriksen så ska ju inte det hindra att få in rätt spelare i backlinjen bara för att det fattas några millar. Kritisk punkt i uppbyggnadsfasen nu, känns som att detta blir sommaren då FSG verkligen får bekänna färg!

 2. Reina har varit bra på slutet tycker jag, skulle gärna ha honom kvar.

  Coates vill jag inte heller sälja, han är ung och var superbra för Uruguay när han spelade, sen tror jag att vi har större chans att behålla Suarez om Coates även är kvar.

  £12 miljoner för en 28-årig Williams är för mycket!!

  Jag tror att vi bara behöver köpa en, ordentlig, mittback i sommar, den fyller vi upp bakom med talanger som Wisdom t.ex

 3. Kefas, Jag vette sjutton om FSG kommer lägga upp £12m för Williams. Känns som att det inte lär hända. Som du säger så har man en viktig sommar framför sig, men tror samtidigt inte att det kommer bli en megabudget för de. Men blir intressant hur det nya rekryteringsteamet jobbar i sommar. Blir ju deras första sommarfönster.

  Kribba, Det kommer att bli minst två mittbackar i sommar. Allt talar för att Carragher. Coates lämnar..och Skrtel kommer nog också finnas med på ut-listan. Så det räcker inte att ersätta tongivande spelare med Martin Kelly/Wisdom på mittbacken. Wisdom har potential att bli riktigt bra, men någon startspelare är han inte. Kelly är skadad 24/7, går inte lita på honom.

 4. ”£12 miljoner för en 28-årig Williams är för mycket!!”

  Jag tycker att det finns ett annat sätt att se på det. Vi behöver en mittback och han ska inte vara någon duvunge eller talang – utan först och främst en spelare som går rätt in i startelvan och styr upp cirkusen.
  Huruvida Williams är rätt person för detta vet jag inte då jag inte sett honom tillräckligt.
  Men generellt ser jag hellre att vi lägger ”någon miljon för mycket” på en ”något för gammal” mittback (om ”risktagandet” känns mindre) än att vi lägger samma summa på en talang som skulle kunna bli en flipp. Alltså, 28 år är inte precis lastgammalt om man tänker mittback heller.
  Går att skriva mycket om detta. Men, där har ni lite kort hur jag tänker kring detta.

 5. Det vi behöver i sommar när Carra lägger skorna på hyllan är en ledare i backlinje (varken Agger eller Skertl har visat att de har de egenskaperna i Liverpool och övriga MB är för unga och oruttinerade). Rogers har ju gått ut och sagt att Williams har just dessa egenskaper (och är det någon som borde veta vilka egenskaper Williams besitter är det ju just Rodgers). Att då betala £12 miljoner för en spelare med just de egenskaper som vi behöver som mest känns inte som något överpris. Sen hur vida Williams är denne person eller inte är jag osäker på men om Rodgers tror att han är det litar jag fullt ut på honom (han om någon bör ju som sagt ha koll).

  • Bob, Mackan: Frågan är väl varför man ska betrakta Williams som en erfaren spelare.
   Vad består egentligen hans erfarenhet av? Premier League? Ja, lite granna.
   Andra stora ligor? Nej.
   Inhemskt cupspel? Ja.
   Europa-spel? Nej.
   Kvalmatcher på landslagsnivå? Ja.
   Landslagsturneringar? Nej.

 6. Resonemanget ”han om någon borde väl ha koll” är rätt märkligt i mina ögon, alla som jobbar inom toppskiktet inom elitidrott borde väl ha koll?

  Det hindrade varken comolli eller KD att göra ganska grova misstag, felbeslut och felvärderingar.

  Att BR haft Williams är knappast en garanti för något, om inte annat är väl Allen och Borini bevis på detta?

  Med det sagt kan det ju givetvis även bli bra, och jag har förtroende för BR. Men Williams för 12 är inget annat än ett nytt misstag i form av value for money.

 7. ”Men Williams för 12 är inget annat än ett nytt misstag i form av value for money.”

  Så där kan man ju inte säga innan man sett utgången, tycker jag.

  ”…om inte annat är väl Allen och Borini bevis på detta?”

  Redan gett upp din tro på dessa?

 8. Bob:

  Klart man kan säga? Det är ju min åsikt, att betala 12 miljoner pund för en mittback som gjort två säsonger i EPL är inget annat än en grov övervärdering och det är förhoppningsvis bara ett rykte.

  Nej jag har inte givit upp hoppet på Allen och Borini, men det innebär väl inte att de inte motsvarat ställda förväntningarna eller sin prislapp? Bägge köptes som starters och Allen som mittfältsmotor och nyckelspelare.

  De köptes inte som oslipade diamanter som skulle blomma om några år, de skulle bidra direkt. Och deras bidrag har knappast varit i paritet med vad som var tänkt. Det innebär ju inte att det inte kan bli på sikt,

  Men detsamma gäller Williams, inget garanterar att han presterar direkt och håller nivå nog. För dessa garantier existerar inte.

 9. Tror mer Rodgers vill ha KARAKTÄRSspelaren Williams, än för rutinen.
  Verkar leva på sin inställning precis som Carra, tar befäl där bak och styr och hörs hela tiden.

  Arsenal och Wenger har ju velat betala £9M för honom så något bra med honom måste det ju finnas, eller?

  BR har haft honom i Swansea och vet exakt vad han får.

  Jag minns hur snacket gick när Allen köptes, oj vad dyr han var, ytterligare ett värdelöst köp. Efter en lyckad inledning så lät det ungefär: Underpris, fynd, han är värd pengarna ändå, han kommer gå upp i pris osv.

  Sen dippade han och hade problem med axeln, blev far osv. Ja då var han knappt ens vatten värd igen. Roligt hur fort det svänger fort hos fans.

  Jag säger inte att Ash Williams är det absoluta bästa eller enda alternativet vi har. Men vi måste göra 1 köp av den typen + 1 talang. Jag hoppas att ni som ropar på någon som gjort en bra säsong i Holland och är ~20 år då också har tålamodet att det kan ta år innan de når sin PL-peak och vi får ut max. Det är knappast för topp 4 nästa år i sådana fall. Williams har iaf gjort ett par säsonger i PL, leder sitt lag på ett bra sätt och har jobbat med BR sen tidigare.

  Vilka realistiska alternativ finns det för oss?

  • Joakim: Det är ju alltid svårt att veta vilka realistiska alternativ som finns. Man vet inte exakt vilka som klubben har råd med och som vill komma. Vi kan nog inte ta för givet att Williams skulle välja bort CL-spel med Arsenal för att flytta till Liverpool heller om en konkret valsituation uppstår.

   Personligen hade jag aldrig valt Williams före typ Nicolas N’Koulou, men till skillnad från Rodgers så har ju inte vi dödliga ett helt scouting-team som jobbar frenetiskt för att hjälpa till i jakten på nyförvärv. Det borde gå att hitta bättre alternativ. Jag oroar mig främst för Williams orörlighet, han ser verkligen stabbig ut ibland.

 10. Känner inte att jag behöver fylla i något mer, eller skriva något ytterligare just nu – utan konstaterar bara att precis allt Joakim skrev där är samma tankar som jag har.