. . .

Liverpool har intensifierat sitt intresse för Christian Eriksen. Klubben gjorde sin slutgiltiga scouting av Eriksen i veckans landskamper mot Tjeckien och Bulgarien – och nu är man beredda att följa upp sitt intresse med ett konkret bud på dansken. Rodgers inser att LFC har hård konkurrens om Eriksens signatur – Inter, Tottenham och möjligtvis Chelsea är också intresserade – men tror sig ha två trumfkort i form av Luis Suarez och Daniel Agger som båda känner Eriksen personligen. Rodgers vill värva en kreativ mittfältare, men han har fler alternativ än Eriksen. Rodgers är även mycket imponerad av Henrikh Mkhitaryan och skickade därför både klubbens chefsanalytiker Michael Edwards och scouten Barry Hunter för att scouta Mkhitaryan i Armeniens landskamp mot Tjeckien. Mkhitaryan utsågs till matchens lirare trots att Armenien förlorade med 0-3. Problemet är att Shaktar Donetsk vill ha £23 miljoner för honom och många andra klubbar är intresserade, men Rodgers kommer att följa händelseutvecklingen och se om prislappen kan förhandlas ner. Hatem Ben Arfa och Dedé är också på Liverpools radar (The Mirror).

Liverpool har intensifierat sitt försök att signa Eriksen. Spurs vill också värva dansken, men Liverpool har scoutat honom under två års tid och kommer att ge konkurrerande intressenter en fight om hans signatur. Rodgers vill ha 2-3 alternativ till varje position som behöver förstärkas – om Eriksen hamnar i en annan klubb så har man Mkhitaryan och Ben Arfa som alternativ. Rodgers vill signa 3-4 spelare i sommar; Ashley Williams är hans idealiska ersättare till Jamie Carragher, medan Martin Skrtels framtid i klubben är oviss. Thomas Ince och Kevin Gameiro är också intressanta spelare för LFC (The Daily Mail).

Rodgers kollar på flera offensiva mittfältare. Mkhitaryan, Eriksen och Ben Arfa är spelare som Rodgers överväger att värva till positionen (The Telegraph).

Liverpool, Aston Villa och Valencia är intresserade av Gameiro, som PSG kräver 10 miljoner euro för att släppa (Le Parisien).

* * *

Kan för övrigt berätta hur det ligger till med Rui Patricio-ryktet.

1) Jag läser på twitter att TMW (tuttomercatoweb) hävdar att Liverpool har fått bud på 10 miljoner euro nobbat av Sporting, som uppges vilja ha 15 miljoner euro.

2) Jag läser TMW:s artikel. Där står det att uppgifterna kommer från websidan fichajes.net.

3) Jag läser fichajes.net’s artikel. Där står det att enligt A Bola (portugisisk tidning) så har en okänd PL-klubb budat 10 miljoner euro för Patricio – ett bud som Sporting uppges ha nobbat efter som de vill ha 15 miljoner euro.

4) Jag kollar inte ens upp A Bolas artikel eftersom det är så uppenbart att hela LFC-grejen är, som man säger, uppgifter som bara härstammar från att info är ”lost in translation”…

Ni kan alltså räkna med att de som har publicerat Patricio-ryktet inte har för vana att kolla upp källor…