[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

*Senaste uppdateringen i rött.

* * *

Kommentar: Aly Cissokho brukar, ärligt talat, ryktas till LFC i varje transferfönster utan att det händer något. Nu verkar han dock vara väldigt nära en flytt till Anfield.

Förhandlingarna mellan Liverpool och Valencia är ytterst långt gångna och Cissokho kan bli klar för Liverpool under de närmaste timmarna. I så fall kommer LFC låna Cissokho för 1 miljon euro med köpoption för 4 miljoner euro nästa sommar (Terra.es).

* * *

På den senaste presskonferensen borta i Australien snackade Brendan Rodgers bland annat om potentiella transfers. Han efterlyste bland annat en vänsterback och offensiv kvalité.

”There are obviously certain areas of the squad where we’re a bit thinner than others,” sa Rodgers enligt Liverpools officiella hemsida.

”We probably need a wee bit more support at the top end of the field and that’s something we’ll look out for.

”It’s not really about numbers, it’s about quality.

”That’ll be mixed with needing cover in the left-back position – that’s something we’re looking at. And we want that extra bit of quality at the top end of the field.

”If we can do that over the next number of weeks we’ll be happy.”

* * *

Aly Cissokho är ytterst nära en flytt till Liverpool. Klubbarna är i princip överens om övergångsvillkoren. Man befinner sig i slutfasen, då man talar om betalningar och pappersarbete – och allt kan bli klart under de närmaste dagarna. Enligt överenskommelsen kommer Cissokho att lånas ut till Liverpool under en säsong för 1 miljon euro. Nästa sommar blir Liverpool skyldiga att köpa loss honom för mellan 3 och 5 miljoner euro (Deporte Valenciano).

* * *

Lazio vill signa Fabio Borini och har inga problem med Liverpools prislapp på 12 miljoner euro – men anfallaren vill inte lämna England. Lazio kommer dock inte att ge upp jakten på Borini. Liverpool betraktar Borini som en viktig spelare, men om man mottar ett ’seriöst och konkret bud’ så kan han komma att säljas (Il Messaggero).

* * *

The Liverpool Echo skriver följande angående transfers:

Jay Spearing, who was an unused substitute on Saturday, is holding talks with Blackburn Rovers about a potential move to the Championship club.

Liverpool’s chief scout Barry Hunter has flown out to Melbourne to provide Rodgers and managing director Ian Ayre with an update on the club’s pursuit of transfer targets.

* * *

När Brendan Rodgers åter igen träffar Luis Suarez ’face to face’ kommer han att säga till uruguayanen att han inte är till salu för något pris och att han står i skuld till klubben, som ju har stöttat honom vid flera felsteg som han har tagit (The Times).

Liverpool har förnekat att man är intresserade av Roberto Soldado (The Times).

Liverpool och Napoli är överens om utlåningsvillkoren för Pepe Reina – men den italienska klubben undersöker möjligheterna att signa spanjoren på permanent basis (The Times).

* * *

Valencia förhandlar med både Liverpool och Sunderland rörande Aly Cissokho. På lördagen framförde Liverpool sitt bud på vänsterbacken; LFC erbjuder sig att betala €1 miljon för ett ettårslån – om man får en köpoption på €4 miljoner nästa sommar. Detta kanske förefaller vara en usel deal för Valencia, men faktum är att särskilda omständigheter gör att så inte nödvändigtvis behöver vara fallet. Den här sommaren har nämligen Lyon rätt till 40% av den övergångssumma som Valencia får för Cissokho – men nästa sommar får fransmännen endast 20% av övergångssumman. Således kan det vara fördelaktigt för Valencia att sälja nästa sommar istället för denna. Cissokho är förvisso nöjd med sin situation i Valencia, men han vill gärna till Premier League och Liverpool är den prioriterade destinationen. Sunderland visar dock också stort intresse och planerar att framföra ett erbjudande under den kommande veckan. Everton har också visat intresse, då Roberto Martinez nyligen slog en signal till Cissokhos agent, men de har inte konkretiserat sitt intresse (Cadena Ser).

Ciss

Fabio Coentrao ser ut att lämna Real Madrid. Ersättaren kan bli Granadas brasse Guilherme Madalena Siqueira, som i så fall skulle ansluta som backup till Marcelo. Real Madrid och Granada har redan inlett förhandlingar, men Madrid är inte villiga att betala utköpsklausulen på €15 miljoner, då de snarare värderar honom till närmare €8 miljoner. Klubbarnas goda relationer innebär ändå att möjligheterna att komma överens är stora – och presidenterna har pratat om att Madrid eventuellt ska kasta in en eller två ungdomsspelare i en övergång. Siqueira är visserligen nöjd med sin situation i Granada, men inser samtidigt att chansen att flytta till en storklubb inte kommer varje dag och vill gärna genomföra flytten. Real Madrid är dock inte den enda klubben som är intresserade; Everton fick ett bud på €4 miljoner nobbat tidigare under sommaren, samtidigt som både Liverpool och Galatasaray också är i mixen (Marca).

* * *

Pepe Reina har tröttnat på att vänta på Barcelona och har därför gett sin agent klartecken att slutförhandla med Napoli rörande en utlåning till den italienska klubben. Reina har dock en överenskommelse med Barcelona som innebär att han flyttar dit nästa sommar, då tanken är att han ska ersätta Victor Valdes (El Mundo Deportivo).