[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

*Senaste uppdateringen i rött.

* * *

Kommentar: Aly Cissokho brukar, ärligt talat, ryktas till LFC i varje transferfönster utan att det händer något. Nu verkar han dock vara väldigt nära en flytt till Anfield.

Förhandlingarna mellan Liverpool och Valencia är ytterst långt gångna och Cissokho kan bli klar för Liverpool under de närmaste timmarna. I så fall kommer LFC låna Cissokho för 1 miljon euro med köpoption för 4 miljoner euro nästa sommar (Terra.es).

* * *

På den senaste presskonferensen borta i Australien snackade Brendan Rodgers bland annat om potentiella transfers. Han efterlyste bland annat en vänsterback och offensiv kvalité.

”There are obviously certain areas of the squad where we’re a bit thinner than others,” sa Rodgers enligt Liverpools officiella hemsida.

”We probably need a wee bit more support at the top end of the field and that’s something we’ll look out for.

”It’s not really about numbers, it’s about quality.

”That’ll be mixed with needing cover in the left-back position – that’s something we’re looking at. And we want that extra bit of quality at the top end of the field.

”If we can do that over the next number of weeks we’ll be happy.”

* * *

Aly Cissokho är ytterst nära en flytt till Liverpool. Klubbarna är i princip överens om övergångsvillkoren. Man befinner sig i slutfasen, då man talar om betalningar och pappersarbete – och allt kan bli klart under de närmaste dagarna. Enligt överenskommelsen kommer Cissokho att lånas ut till Liverpool under en säsong för 1 miljon euro. Nästa sommar blir Liverpool skyldiga att köpa loss honom för mellan 3 och 5 miljoner euro (Deporte Valenciano).

* * *

Lazio vill signa Fabio Borini och har inga problem med Liverpools prislapp på 12 miljoner euro – men anfallaren vill inte lämna England. Lazio kommer dock inte att ge upp jakten på Borini. Liverpool betraktar Borini som en viktig spelare, men om man mottar ett ’seriöst och konkret bud’ så kan han komma att säljas (Il Messaggero).

* * *

The Liverpool Echo skriver följande angående transfers:

Jay Spearing, who was an unused substitute on Saturday, is holding talks with Blackburn Rovers about a potential move to the Championship club.

Liverpool’s chief scout Barry Hunter has flown out to Melbourne to provide Rodgers and managing director Ian Ayre with an update on the club’s pursuit of transfer targets.

* * *

När Brendan Rodgers åter igen träffar Luis Suarez ’face to face’ kommer han att säga till uruguayanen att han inte är till salu för något pris och att han står i skuld till klubben, som ju har stöttat honom vid flera felsteg som han har tagit (The Times).

Liverpool har förnekat att man är intresserade av Roberto Soldado (The Times).

Liverpool och Napoli är överens om utlåningsvillkoren för Pepe Reina – men den italienska klubben undersöker möjligheterna att signa spanjoren på permanent basis (The Times).

* * *

Valencia förhandlar med både Liverpool och Sunderland rörande Aly Cissokho. På lördagen framförde Liverpool sitt bud på vänsterbacken; LFC erbjuder sig att betala €1 miljon för ett ettårslån – om man får en köpoption på €4 miljoner nästa sommar. Detta kanske förefaller vara en usel deal för Valencia, men faktum är att särskilda omständigheter gör att så inte nödvändigtvis behöver vara fallet. Den här sommaren har nämligen Lyon rätt till 40% av den övergångssumma som Valencia får för Cissokho – men nästa sommar får fransmännen endast 20% av övergångssumman. Således kan det vara fördelaktigt för Valencia att sälja nästa sommar istället för denna. Cissokho är förvisso nöjd med sin situation i Valencia, men han vill gärna till Premier League och Liverpool är den prioriterade destinationen. Sunderland visar dock också stort intresse och planerar att framföra ett erbjudande under den kommande veckan. Everton har också visat intresse, då Roberto Martinez nyligen slog en signal till Cissokhos agent, men de har inte konkretiserat sitt intresse (Cadena Ser).

Ciss

Fabio Coentrao ser ut att lämna Real Madrid. Ersättaren kan bli Granadas brasse Guilherme Madalena Siqueira, som i så fall skulle ansluta som backup till Marcelo. Real Madrid och Granada har redan inlett förhandlingar, men Madrid är inte villiga att betala utköpsklausulen på €15 miljoner, då de snarare värderar honom till närmare €8 miljoner. Klubbarnas goda relationer innebär ändå att möjligheterna att komma överens är stora – och presidenterna har pratat om att Madrid eventuellt ska kasta in en eller två ungdomsspelare i en övergång. Siqueira är visserligen nöjd med sin situation i Granada, men inser samtidigt att chansen att flytta till en storklubb inte kommer varje dag och vill gärna genomföra flytten. Real Madrid är dock inte den enda klubben som är intresserade; Everton fick ett bud på €4 miljoner nobbat tidigare under sommaren, samtidigt som både Liverpool och Galatasaray också är i mixen (Marca).

* * *

Pepe Reina har tröttnat på att vänta på Barcelona och har därför gett sin agent klartecken att slutförhandla med Napoli rörande en utlåning till den italienska klubben. Reina har dock en överenskommelse med Barcelona som innebär att han flyttar dit nästa sommar, då tanken är att han ska ersätta Victor Valdes (El Mundo Deportivo).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Det tror jag inte Rodgers säger. Detta är något klubben vill att alla ska tro och därför har de läckt dessa uppgifter till Times. Säger Rodgers detta kommer Suarez vilja lämna ännu mer. Det känns ändå bra att han flög till Australien för att möta upp laget och Rodgers. Tydligt att han håller dörren öppen för att fortsätta i Liverpool en säsong till, till skillnad från Mkhitaryan som var försvunnen när Shaktar träffades upp.

  Att han skulle hamna i Arsenal ser jag som helt osannolikt. Liverpool säljer honom inte dit helt enkelt. Antingen stannar han eller så flyttar han till Real. Just nu är känslan ändå Liverpool eller vad säger ni?

  • Jag tror att det blir Real eller inget, allt angående PL känns oseriöst.. om han upplever sig hatad nu så skulle det isf bli än värre om han gick till någon annan klubb i PL.. Alla uttalanden skulle då dessutom ligga honom till last. Tveksamt om någon annan klubbs fans skulle ta till sig honom och de enda som nästintill tröstlöst men ändå skeptiskt stöttat honom skulle hata honom värre än någon annan som lämnat.

  • Han har ju dock ändrat sig och sagt att det är CL som har högst prioritet. Han vill helt enkelt spela i ett bättre lag. Då står han väl ut med journalisterna om han får spela CL verkar det som. Men alla vet ju att det bara var en lam ursäkt för försöka få till ett klubbyte till Real Madrid. När de inte verkade villiga att casha upp £50M+, och Arsenal visar lite intresse så ändrar han såklart sitt uttalanade och säger att CL är prio 1. Flirtar lite med Arsenal och uppmuntrar dem till action.

   Uttalandena kanske står honom till last i 2-3 v, sen har alla glömt och gått vidare och pressen skriver om annat. Att han får utstå en pipkonsert på Anfield 1 gång av 38 matcher tror jag inte heller håller honom sömnlös. Han är väl dessutom rätt van att få höra vad motståndarna tycker om honom.

   Det är väl bara vårt önsketänkande som resonerar så, hur mycket mer hatad han skulle bli osv. Han har ju dessutom sagt att han bara använder det som drivkraft.

   Har pratat med 3 vänner som är Gooners, alla sa att det var negativt inställda till Suarez, men att han kunde vinna över dem med mål, bra spel och gott uppförande. Det blir lite samma sak som med uttalandena, efter några veckor har stormen lagt sig och fansen har mjuknat upp och Suarez öser in mål. Innan du hinner säga Negrito så sjunger de ’Just Can’t Get Enough’ på Emirates.

   Klubblojalitet är ovanligt numera och de flesta spelarna säger helt enkelt vad fansen vill höra. Torres sa det i flera år innan han stack kniven i ryggen på oss. Kolo Touré har ju smörat in sig genom säga de ”rätta” sakerna och vad kul det är att komma till vårt projekt. Men låt oss vara ärliga, vore han bättre skulle han aldrig ha behövt byta ner sig till en klubb utanför CL. Det är inte så att han kommer vara kvar om 3-4 år när vi ev. skördar framgångarna heller och har tagit oss till CL igen.

   Arsenal ska ju dock kvala sig in först (även om förmodligen klarar det) och känns bara som ett litet uppbyte. De har ju inte vunnit något på 8 år. Det känns inte som vi är alltför långt bakom dem nu. Men det är klart med Suarez i laget blir det ju ett helt annars Arsenal (samtidigt som vi är helt ute av Topp 4-racet).

   Vilka Arsenal-spelare skulle ta plats i ett Liverpool? Santi, Kos, Wilshere och förmodligen Walcott på en kant. Någon man missat?

   Även om inte Liverpool spelar i CL i år så tror jag chansen finns till en fjärdeplats i år, MEN då krävs det en ’marquee-signing’ + en bra spelare för XI till, eller 2 hyffsat bra som förstärker XI. 2 hyffsade tänker jag i klass med Papa / Eriksen / Bernard. Ser kanske ingen av dem som en riktig ’marquee-signing’. Papa är gamble. Bernard oprövad men kunde få ett genomslag som Santi, Mata, Coutinho.

   Just nu har vi sjätte bästa truppen — så om inget lag underpreseterar å det grövsta i 38 omgångar så ser jag inte hur vi kommer sluta högre om vi inte förstärker. Om vi tappar Suarez så är det godnatt redan från start, å andra sidan, om vi förstärker med 2 riktigt bra spelare och håller Suarez glad så vet man ju aldrig.

   Det ska bli extremt intressant att se hur det går med Ayre + BR snack med Suarez nu i Australien och vilka spelare han tänker på som kommer göra oss fans riktigt lyckliga. Förra sommaren var de 2 spelarna Allen och Borini så jag ligger lågt med förväntningarna.

  • Bra inlägg Joakim! Håller med om det mesta, vi är väl rankade 6a kanske om man ser på trupp kvalitet just nu. Förstärkningar som gör att vi klättrar på pappret verkar inte vara intresserade av att gå till oss. Då har vi bara BRs taktik att sätta hoppet till, där tror jag de 5-6 första matcherna blir extremt avgörande för vår säsong.

 2. Känns som vi inte kommer värva en jävel till…

 3. En vänsterback och en offensiv spelare säger BR är vad som behövs. Betyder det att vi inte ska värva en mittback som vi alla skriker efter (och även BR sagt behövs), eller är det så att vi snart har klart med en mittback och att vi UTÖVER denne behöver en vänsterback och offensiv pjäs?

  Vad tror ni andra?

  • Vi behöver ju ingen mittback sett till antalet vi har i truppen, så länge ingen säljs. Att vi vill höja kvaliteten är ju såklart sant, men om inte rätt spelare finns tillgänglig på marknaden då har vi ju ändå Agger, Skrtel, Toure, Coates, Kelly och Wisdom som kan spela där.

  • Sägs ju att Skrtel ska få en säsong till. Då är det han, Agger och Touré som är topp 3. Säljs ev. Coates kanske Ilori tas in, säljs Skrtel så Papa/Toby så tror jag de tänker.

 4. Bra inlägg, Joakim!

  För övrigt, hade jag blivit erbjuden 12 millar för Borini hade jag snapcallat. Ser verkligen inte hur det ska kunna bli något av honom då han har för många som konkurrerar på sin positionen framför honom.

 5. Alltså, får vi 12 miljoner för borini så måste han säljas.

  Cissokho känns som en smart värvning.

 6. Higuian verkar snart vara klar för Napoli för 37 milj euro, startar Reals jakt på ersättare hos Liverpool tro?