Liverpool är på väg att inleda kontraktsförhandlingar med Martin Skrtel, som har 18 månader kvar på sitt nuvarande kontrakt med klubben (The Times, The Telegraph, The Guardian, The Daily Mail).

Liverpool har även inlett kontraktsförhandlingar med Jordan Henderson och är nära att förlänga med Raheem Sterling (The Daily Mail).

* * *

Liverpool är beredda att skeppa Lucas Leiva till Napoli om man kan värva Fabian Delph den här månaden (The Mirror).

Inter och Napoli är båda väldigt intresserade av Lucas Leiva och Mario Suarez. Om Napoli lyckas sälja Inler kommer de att få en stor fördel, eftersom de i så fall har råd att köpa en av Leiva/Suarez istället för att behöva låna in (Mediaset Premium).

12 kommentarer
 1. Även om Skrtel blandar och ger så kan jag tycka att detta är bra, viktigt att ha kvar nån stomme nu när Gerrard, Carragher och eventuellt Lucas försvinner. Apropå Lucas och Delph, har sett Villa några matcher i år och kan tycka att han är relativt bollsäker och en bättre passningsspelare än Lucas. Men vet dock inte hur han funkar i en defensiv roll på vårt mittfält.

  Läste någonstans att vi bara förlorat 2 av de 17 matcher där Lucas har varit involverad denna säsong, de matcher Lucas inte spelat då har vi förlorat 8 av 14. Tror att Lucas är viktigare än vad vi tror, han gör mycket av det där skitjobbet som våra mer tekniska spelare inte mäktar med.

 2. Är det bara jag som tycker att byta ut Lucas mot Delph inte riktigt går ihop? Delph är ju inte en defensiv mittfältare, inte en renodlad iaf. Han är väl mer som Allen, en djuptliggande spelfördelare. Och Delph är väl mer offensivt lagd, eller?

  Det är väl om man hade tänkt att flytta upp Can på Lucas position, då tror jag väl det skulle kunna funka men det skulle bli på bekostnad av Henderson, och i mina ögon så är Henderson bra mycket bättre än Delph. Ser personligen ingen anledning till att

  Liverpool ska betala flera miljoner för honom. Säkra Delph som Bosman, det vore helt okey i min bok, men som sagt så tycker jag inte Liverpool behöver just honom även om Lucas försvinner.
  Men jag har inte sett Delph överdrivet många gånger så jag kan underskatta hans defensiva egenskaper och kanske det inte gör något att han är sämre defensivt än Lucas i 3-4-3 uppställningen med t.ex. Henderson och Delph centralt.

 3. Om Lucas ska säljas, så är de uppenbart att vi behöver få en defensiv mittfältare. Han har gjort väldigt stor skillnad nu de senaste matcherna för oss. Inte den sexigaste mittfältaren vi har, men extremt nyttig i sitt defensiva positionsspel.

  Har hört många gånger att defensiv innermittfältare är den svåraste positionen att spela på. Att de kräver väldigt många års erfarenhet. Jag tror att Emre Can är bättre i en box2box position…

  Alex Song tycker jag är en bra spelare som vi borde kolla på. Kanske Barca kan ta tillbaka han från lån för att sen sälja, på samma sätt vi gjorde med Assaidi nu.

  Men att ta in Delph istället för Lucas tycker jag verkar väldigt dumt…

 4. Bra att vi förlänger med Skrtl, även om han inte är en favorit då hans lagspel är för dåligt. Gott att se att han utvecklar sitt passningsspel, då kanske den gamle hunden även kan passa på att lära sig lagspelet.

  Jag tycker nog att vi ska försöka behålla Lucas Leiva något år eller två till då så vi får kontinuitet i spelartruppen. Dessutom så gör han ett bra jobb även om man kan störa sig på hans offensiva inkompetens.

  Jag tycker inte att vi behöver värva i vinter, känns stressigt och förhastat, särskilt på de viktiga poster som vi behöver förstärka främst. Tänker då främst på målvaktsposten och anfallet. Eventuellt behöver vi en stark defensiv mittfältare. Men jag tycker att vi har det i Can. Om vi säljer/inte förlänger med Lucas Leiva och Can tar hans roll, då kanske Lovren har blivit varm i kläderna.

  Det finns statistik som visar att de lag som omsätter mest och betalar mest i spelarlöner ligger i topp. Liverpool hamnar på runt 5e plats i statistiken, så vi överpresterade rejält förra säsongen. City, Chelski och Man U är i en egen liga, Arsenal har numera en stor kassa. Med tanke på FFP-reglerna och att vi har relativt topp-3-lagen i denna statistiken, har ägare som inte har samma finansiella muskler men ändå verkar sunda och starka så tror jag att vi kan knappa in på toppen. Hur? Jag tror att vi tvärt emot många av fansen har gjort bra värvningar. Laget behöver tid på sig att hitta rätt och lära känna varandra. Kom ihåg att många av spelarna väldigt unga, tex Can, Markovic, Moreno, Manquillo, mfl + Origi på lån. Jag tycker faktiskt att detta har gått över förväntan med tanke på att en nyckelspelare som Sturridge har varit bort hela säsongen i stort sett. När Sturridge är tillbaka, han brukar hitta formen snabbt efter skada, han har ju rutin på det, då tror jag vi får se det Liverpool som Brendan vill skapa.

  Mitt tips inför säsongen var topp 2 men jag får revidera det och säga topp 3, vilket är mycket positivt med tanke på vår nuvarande position i tabellen. Men jag tycker mig kunna se en bra stämning i laget, de nya killarna börjar växla upp, de gamla vill avsluta snyggt, tänker på Gerrard och Lucas, försvaret har stärkts upp, och vi är starka på vårsäsongen, inte minst genom att vi har en bred trupp. Jag tror att vi går om i när vi slår dom hemma om 9 omgångar. Arsenal borde komma 4. Det är helt klart ett getingbo, men jag tror inte att vi kommer tappa många poäng under vårsäsongen, trots ett svårt matcher, FA-cup, Ligacupen och Europa League.

  YNWA/Brushanen

 5. Känns som tanken att ersätta Lucas med Delph är bara för att de båda är ”mittfältare”. Tror knappast Delph skulle spela i Lucas destruktiv roll framför backlinjen. Han har ben för att spela högre upp i banan och spela två-vägs.

  Jag gillar Delph. Väldigt mobil, bra teknik, tickar igång spelet och har ändå tagit plats i startelvan i landslaget (om än bara senaste matchen). Sen gillar jag hans vårdslöshet ibland, den typen av spelare behövs som sätter en dobb eller två när det behövs.

  Det kan bli en stomme-spelare tillsammans med Henderson, Allen och Can på mitten. Självklart ingen Kroos-klass på Delph, men Alonso var inte dagens Alonso för 10 år sedan heller.

  Men detta ser jag i sommar helst, vill ha kvar Lucas säsongen ut.

  Förstår dock om han frågar Rodgers, ”Är jag en del av dina långsiktiga planer?” Så kan svaret sväva och Inter eller Napoli locka. Trots allt 28 år, benen inte de snabbaste och helst ser nog Rodgers en Gerrard-typ snarare i den rollen som kan byta bollsida och crossa.

 6. Tänk er Barkley som Gerrards ersättare. Det dreglas i min mun 😛

 7. Varför inte försöka få in Khedira på free till sommaren? Då kan man plocka in Lichsteiner /Arbeloa (istället för Johnson), Schär/Ranocchia/Reid/Vlaar för att förstärka försvaret. Gourcuff och Sergio Romero är två andra som är tillgängliga free i sommar.
  Detta förutsätter givetvis att de inte signar nytt kontrakt 🙂

 8. Arsenal är ute efter Mattia Perin. Vi? Ja vi letar väl inte ens…

  • För allt som står i tidningarna stämmer och endast det som står i tidningarna har hänt.

Kommentarer är stängda.