Puh! Så var Europa League-kvalet, där Liverpool bara hade allt att misslyckas, över. Jag känner mig lättad över att Liverpool besegrade Trabzanspor.

Med tanke på matchernas relevans, tycker jag att Roy Hodgson har varit ganska vågad med sina laguttagningar. Hodgson har ju inte direkt prioriterat matcherna, vilket – med facit i hand – var helt rätt, då Liverpools squadplayers uppenbarligen lyckades bemästra det turkiska motståndet.

Ikväll fick spelare som Martin Kelly, Christian Poulsen och Joe Cole viktig speltid. Jag tycker att trion stod för klart godkända insatser utifrån förutsättningarna – Poulsen är ju till exempel inte i perfekt matchform – och framförallt gillar jag Kellys framfart. Backen, som häromdagen åter igen blev uttagen till Englands U21-landslag, känns väldigt stabil och pålitlig för sin ålder, och kommer säkerligen att bygga upp sitt CV rejält den här säsongen.

Under de senaste säsongerna har Liverpool varit otroligt underrepresenterade i Englands U21-landslag, man hade till exempel ingen engelsk spelare i U21-EM i Sverige, men nu verkar Kelly onekligen vara på gång att etablera sig i truppen. Den här gången handlar det trots allt om en urstark kvaltrupp innehållande idel PL-spelare, och inte om en trupp där massa spelare testas.

För Coles del var det viktigt att slipa formen ytterligare. Han spelade ju inte överdrivet mycket i Chelsea förra säsongen och hans ligastart i Liverpool måste vara en av de absolut värsta som ett nyförvärv någonsin har fått. Att omedelbart bli avstängd 3 matcher kan inte vara lätt för honom – varken psykiskt eller fysiskt.

Bäst i Liverpool tycker jag ändå att Glen Johnson var, då han stod för en mycket bra insats på högerkanten. Han är vass på kantens samtliga positioner, och tillför således värdefull mångsidighet till truppen.

På minuskvoten återfinns David N’Gog – igen. Ja, jag är medveten om att jag kanske är något hård mot fransmannen, men en klubb av Liverpools storlek måste bara ha en bättre backup på anfallspositionen. Ikväll missade N’Gog alldeles för många bra målchanser. Fernando Torres är fantastisk, men han är bara en spelare, och man måste helt enkelt ha fler målskyttar i truppen.

Den av spekulationer omgivna Dirk Kuyt var också godkänd. Målskytt blev han ju också, och efter matchen lät det som att han är inställd på att stanna i Liverpool. Mycket bra, det går inte att tappa startspelare under transferfönstrets sista dagar – speciellt med tanke på att en (Javier Mascherano) redan är mer eller mindre klar att lämna.

3 kommentarer
 1. Masken klar fär barca, hoppas dessa pengar används till nyförvärv! Vad tror ni ?

 2. Betyder det att Zlatan är klar för Milan?

  Hoppas på en BRA vänsterback, en BRA innermittfältare och Toivonen 🙂

  GO REDS!!!

 3. Ang Europa League så hoppas jag nu LFC spelar unga+reserver där, liksom i ligacupen. Låt dom unga få matchtempo o tuffhet. Använd cupen som utveckling så kan det ge resultat framöver. Skitsamma om vi dundrar ut i kvarten.
  Vila hela 1a 11an. Vill inte se dom i den cupen.

  Ang Masch så MÅSTE LFC få bet i tid före tisdag så pengarna hinner användas o inte bli några panik köp av nya spelare i sista sekunden.
  Känns som det hänt förr…

  Sen vore det ju bra med en lösning av Insua som Roy ju ratar.
  Kommer dock tyvärr sluta med utlåning…

Kommentarer är stängda.