. . .

Enligt pålitliga The Times befinner sig Liverpool i avancerade förhandlingar om Tom Ince. Liverpool släppte som bekant talangen häromåret och har därför rätt till 35% av övergångssumman som Blackpool får för Ince. The Telegraph rapporterar också om Liverpools intresse för Ince, men är något blygsammare, då de endast hävdar att han är en spelare som klubben har scoutat intensivt.

The Telegraph skriver också att Daniel Sturridge är Rodgers ”prime target” i januari. Intresset uppges vara ömsesidigt, då Sturridge gärna vill flytta till Liverpool. Tidningen uppger också att Rodgers ännu inte har gett upp hoppet om att rekrytera Theo Walcott i januari.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Utan att känna till denna Ince´s utveckling på sista tiden, ställer jag mig aningen frågande om det är spelare av hans kaliber som ska få oss att lyfta..? Värva engelskt, och dyrt har väl inte visat sig vara nån vidare affär på senare tid..

 2. Lär det inte bli svårt att få Sturridge nu när Benitez tagit över? Han kanske får mer förtroende därifrån!

  Kanske heller inte uppskattas om det första han gör är att sälja spelare till oss heller med tanke på hans förflutna 😛

  • niklash: Tror inte att någon Chelsea-supporter bryr sig om de säljer Sturridge om de får in någon världsstjärna (typ Falcao) som ersättare.

 3. Har svårt att tänka mig att Sturridge får mer speltid nu än under di mateo. Rafa lär väl satsa på Torres han med.

 4. Mycket lättare att inleda diskussioner med Sturridge nu när Di Matteo är sparkad och Rafa nytillsatt. Abramovich vill troligen värva en ny anfallare och vill därför se till att sälja Sturridge och ta in en sån som Falcao.

 5. Lite skillnad nu förtiden, vi vill värva i chelseas reservanfallare så dom kan köpa in falcao, ja ni hör hur det låter….

  Fast säger inte att sturridge är kass, kan mycket väl få ett lyft under rodgers som jag givetvis hoppas på om han kommer, men känns tveksamt

 6. Nej, klart att Chelsea-supportrarna inte har något att invända mot att vi pungar ut 15 MILLE för Sturridge, som det nu spekuleras om. Här har vi alltså en spelare som aldrig riktigt tagit en plats i Chelsea och aldrig, förutom ett kortare lån varit ordinarie i PL. En spelare som Chelsea bara vill bli av med för att skapa utrymme för en stjärnanfallare. Finns inte en vettig förklaring som motiverar ett så högt pris på honom.

  Som spelare känns det väl som han skulle vara ett ok nyförvärv för stunden, men mest bara pga vår anfallskris. Tycker det får vara nog med att värva spelare på den här nivån. Hellre värvar jag en stor stjärna än två halvmediokra som ändå inte är något att bygga laget kring över flera säsonger.

 7. @Jablonic

  Tyvärr är det nog inte så lätt att bara värva en/rätt ”storstjärna” för Liverpool. Tre anledningar till detta:
  1. Vi ligger för tillfället elva i Premier League och vi ska nog inte se oss som såå mycket bätte än den placeringen. Vi kan nog inte se oss som bättre än absolut max sjunde bästa lag i ligan. Med största sannolikhet kommer vi inte ens sluta inom topp sju och då är spel i Europa högst troligt inte något vi kommer att deltaga i under 2013/2014.
  2. Flera andra klubbar runt om i Europa och England har ägare (ekonomiska situationer) som är klart mer villiga att betala de priser/överpriser som krävs för att knyta till sig denna typen spelare. Flertalet av dessa klubbar kan (eller kommer) dessutom erbjuda cupspel ute i Europa.
  3. Vårat lag saknar i mångt och mycket stjärnglans. Som det är nu så är det Luis Suarez som sticker ut och är den klart (den enda?) lysande stjärnan. Jag kan inte se att någon ”storstjärna” skulle lockas av att signa för Liverpool för att en ”halvt avdankad” Gerrard (på sin ålders höst) spelar där.
  Även om Reina, Agger, Lucas och Johnson är stora namn och i stor utsträckning kan betraktas som stjärnspelare, så är det nog inga som direkt lockar till sig andra spelare. Motsvarande kvartetter finns ju liksom i de flesta lagen (på övre skiktet av tabellen) i de övriga större ligorna i Europa.

  Jag förstår att detta låter väldigt pessimistiskt. Det är inte mitt syfte. Jag tycker bara att det är realistiskt att se på det på det sättet.
  Det är toppen om jag har fel och det visar sig att vi faktiskt kan värva en passande lekkamrat med stjärnglans åt Suarez, men jag tror tyvärr inte det.
  Vi får helt enkelt hoppas att Rodgers kan få vårat lagbygge att bli ”bättre än summan av de spelare vi har”. … Att vi får 1+1 att bli 3 helt enkelt.
  För att lyckas med det gäller det att vi värvar den r ä t t a spelaren – inte nödvändigtvis den ”bästa” spelaren.
  Huruvida Sturridge eller Walcott är rätt spelare för oss har jag ingen åsikt om. Visserligen har jag aldrig varit något fan utav någon av dessa, och jag tycker inte man kan se på dem som några stjärnspelare nej… men oavsett det, de viktiga är huruvida de är pusselbitar som kan funka i Rodgers system/lagbygge eller ej – och inte från vilket land, vilken klubb, vilken bänk eller vilken peng de kommer.
  Anser Rodgers att exempelvis Walcott och Sturridge är pusselbitar som tillsammans kan göra hans system mycket bättre än vad en ”storstjärna” hade gjort så är det så han ska/måste jobba.

  • Bob: Det är ju inte helt omöjligt att Liverpool kan värva någon stjärnspelare som av någon anledning har hamnat i kläm i sin nuvarande klubb, och som kanske inte är särskilt attraktiv för stora ”CL-klubbar”. Typ Wesley Sneijder… Inte för att jag går runt och tror att t.ex Sneijder kommer, men om Liverpool värvar en stjärnspelare, blir det ju någon som befinner sig i hans situation.

 8. @Bob
  Håller med dig fullständigt i det du skriver. Det var mycket bra skrivet.
  Sannolikheten att vi kommer värva en storstjärna är nog noll.
  Men jag tror vi kommer få in spelare likt Walcott och/eller Sturridge som både breddar truppen och förhoppningsvis kan bidra till positiva resultat.
  Om jag förstått både Rodgers och ägarna rätt så förstår de att det är svårt att få in storstjärnor och kommer därför successivt värva in spelare som stärker laget lite. När sedan laget blivit lite bättre pga dessa spelare kan man få in lite bättre än dessa osv. Det är ungefär som en trappa, vi får ta ett steg i taget tills vi kommer till det översta trappsteget, det går inte att hoppa dit direkt.

 9. Men fortfarande är PL den mest intressanta ligan och Liverpool som klubb bör ändå ha stor attraktionskraft för många spelare där ute. Även om Arsenal råkar spela i CL och Spurs har visat bättre resultat de senaste säsongerna, så tycker jag Pool bör stå sig väl i konkurrensen mot dem. Framtiden känns mer ljus för oss än för dem, trots allt. Ingen lär ju välja WBA eller Everton före oss bara för att de ligger några poäng före just nu. Jag föredrar som sagt hellre att man lägger mer krut på att knyta till sig en spelare att bygga laget kring under lång tid i stället för att hela tiden köpa osäkra kort som det ofta slutar med att vi tvingas göra oss av med efter någon säsong.

  Jag är dock pro Walcott. Tycker att han har intressanta spetskvalitéer som skulle komma väl till pass i laget.

 10. Jag har för övrigt långt ifrån gett upp vår jakt på CL redan denna säsong. Vi har ändå haft ett ganska jobbigt schema so far och får vi bara utdelning mot bottenlagen fram till jul kan vi nog ha hämtat in mycket av försprånget de andra har på oss. In med Walcott och ett centralt anfallsalternativ i januari och sen jobbar vi in det under våren!

 11. …och lika orimligt som att Chelsea kan begära 15 mille för Sturridge är det ju att vi kan begära någon större summa för Downing, då båda klubbarna i princip ställt ut dem på gatan bara.

 12. @Jablonic
  Fattar mig kort då det är mycket som kommer skrivas nu.
  Evertons ekonomiska situation gör att vi ligger i en företrädesposition mot dem, men annars tror jag inte att ett Liverpool som kanske slutar ~9 i tabellen kontra ett fungerande Everton som kanske t o m kan nå CL är direkt mindre attraktivt för spelare att gå till.
  Arsenal och Tottenham ligger enligt mitt sätt att se på det klart före oss även om de inte har någon Suarez i dagsläget.
  Sen gäller det inte bara PL-klubbar som vi alla förstår.

  @pelle2x
  Med Sneijder som ett exempel så håller jag med dig. Men jag tolkade inte riktigt Jablonics önskan om ”stjärnvärvningar” som att vi skulle satsa på spelare med stjärnglans utan dagsaktuell stjärnstatus. Alltså jag tolkade det som att han ville se stjärnspelare som är stjärnspelare i sina klubbar idag.

  @allihopa
  Innan jag fortsätter diskutera värvningar så vill jag bara klargöra att jag tillhör en (antagligen klar) minoritet av Liverpoolfans i Sverige – då jag typ inte tycker om värvningar. Jag ser det mestadels som ett nödvändigt ont.
  Som truppen ser ut idag så har Rodgers en stabil grundstruktur i truppen – han har ett fundament (tack RAFA) att bygga sin idé runt ikring. Till dessa spelare räknar jag REINA – AGGER – SKRTEL – LUCAS – ALLEN – GERRARD – SUAREZ
  Möjligt att man om man vill kan inkludera JOHNSON i denna gruppen.
  Titta på namnen igen. Vem av de ovanstående spelarna löper vi störst risk att inte kunna bygga en framtid kring?
  Suarez skulle man kunna svara då han är den som andra klubbar kommer försöka beröva oss på. Men vi kan ju inte utgå från att han ska lämna om vi ska bygga vår framtidsvision – inte sant?
  Gerrard är mitt svar. Tyvärr så är han långt ifrån sitt forna jag och han kommer (vad det ser ut som och vad jag tror) inte att kunna klassas som en fundamental pusselbit för oss om 2-3 år om vi ska slåss om CL-platser.
  Tänk att vi över de närmsta 2-3 åren (om ingen stor ägarförändring sker) kommer att kunna värva kanske en eller två sån/sådana ”stjärnspelare” som vissa önskar. Övriga värvningar som kommer att göras kommer vara sådana ”give-take-back-n-forth-whoever-fits-and-will-do-värvningar” (truppspelare – eller om ni så vill, sådana värvningar som folk sitter och klankar ner på Benitez för).. Där vissa utav dessa värvningar blir bättre än man från början trodde och andra blir Dossena/Babel/Riera/etc
  Tycker ni då att det är värt att lägga en utav dessa (säg totalt två under närmsta 2,5 åren) ”stjärnvärvningar” i ett dyrt januarifönster när vi har en märkbart tunn trupp?
  Eller är det kanske bättre att försöka bredda truppen med sådana chans-truppspelare jag beskrev ovan och hoppas att vi får god utväxling på någon utav dem?
  Vi ”vet ju” att Gerrard kommer behöva ersättas tids nog – och vem ska fylla en sådan lucka liksom?

  Jag skulle kunna fortsätta skriva, men jag pausar här så att det ges möjlighet till diskussion.

 13. Oj, fick inte med:
  Vi kan liksom inte göra den ”stjärnvärvningen” som vi kommer att bli tvingade att göra för att ersätta Gerrrard redan idag.
  Gerrard spelar ju fortfarande och vilken ”stjärna” vill komma och bli andrafiol efter en sådan klubbsymbol?

 14. Som jag har förstått det och tolkat FSG så har de pengar, mycket pengar. De vill bara inte sprida dom omkring sig för skojs skull. De är intresserade av avkastning och det de investerar i är värda pengarna eller helst mycket mer om ett par år. Man kan värva en spelare för £30M med ett bra värde och man kan värva en spelare för £6M som INTE är bra värde, och det var ju uppenbarligen det de tyckte om Dempsey som de inte ville ge mer än £4-4,5. Suarez kostade väl £22-£25 om jag inte missminner mig, alla är nog överens om att det är en bra investering / värvning. Vi värvade även Konchesky för £3M + Alexander Kacaniklic & Lauri Dalla Valle. Mindre bra, trots den skrala summan. Det är inte där skon klämmer. De är cyniska affärsmän som specialiserat sig genom idrottslag.

  Vad är det som säger att de bara vill göra 1-2 stjärnvärvningar Bob? De har ju sagt flera gånger att enklaste vägen att generera pengar är genom att vinna (och investera i bra spelare).

  Det de har sagt att denna säsongen så vill de försöka balansera ekonomin lite efter att de storsatsade förra säsongen när Kenny Dalglish och Damien Comolli brände av en miljard på medelmåttor. Tyvärr får Brendan Rodgers betala priset för det nu då de inte kan lägga ut 1 miljard varje år, dessutom med FFP runt hörnet.

  Oavsett hur det går den här säsongen (jag räknar med att vi kan avancera några platser men inte mycket mer) så har vi spelat in flertalet unga spelare, som fått betydande chanser. Dels för de är bra, men de har kanske fått sina chanser snabbare eftersom vår trupp är syltunn. Det kommer vara guld värt för framtiden att spelare som Sterling, Wisdom, Suso, Shelvey, Henderson fått spela så pass mycket. Och det är ju en hel drös som spelar sporadiskt också och knackar på dörren.

  För ta de här stegen så kan vi inte bara lita på vår ryggrad, vi måste även FÖRSTÄRKA laget med spelare som kan gå in i vår startelva, skapa en sund konkurrenssituation. Det är det lagen före oss gör och vi måste hänga med.

  Med tanke på hur Gerrard har spelat i Liverpool i år så känns 2-3 år som extremt positivt räknat. När Lucas är frisk och matchfit så vill jag se honom och Allen. Vem som ska spela i rollen längre fram är jag kluven till. Shelvey har kommit in och haft väldigt positiv verkan på flera matcher i år. Han är rå och behöver förbättra sin timing och skottprecision, sen kommer målen komma för honom som det gjorde för Gerrard tidigare.

  Även Suso är spännande.

  Till slut blir Gerrard den stora elefanten i rummet som ingen låtsas om eller vågar prata om. Ett färskt exempel är Leverkusen med Ballack. När han slutligen petades (eller om han slutade, minnet sviker) så blommade de unga spelarna ut fullständigt. Det kan till och vara skadligt i längden att Gerrard tar upp en yngre spelare plats.

  Denna säsongen är han ohotad, men jag ser det inte som helt självklart att han kommer/ska ha en startplats varje match 2013/2014. Ingen är större än klubben, inte ens Steven Gerrard.

 15. @Joakim

  Mycket bra skrivet och många bra funderingar. Spontant känner jag att jag håller med om mycket av det du skriver.
  Dock behöver jag nog förtydliga lite:
  Ang. 1-2 ”stjärnspelare” inom närmsta 3 åren:
  Det är inget som jag har läst någonstans att: så kommer det bli. Ingenting jag heller på egen hand säger att: så kommer det bli.
  Men det är min tro, det är fritt fram att tro annat för er som vill det.
  För att kort förklara varför jag tror som jag gör…
  ”0,5 år” är januari-fönstret = ”täpp till hålen” (vi har idag inget anfallsalternativ till SUAREZ/Borini/Sterling och ingen naturlig vänsterback som förefaller duga åt Rodgers. Anfallsalternativ klar prio 1 dock) Just nu i januari är vi väl alla ganska säkra på att stora plånboken inte kommer öppnas?
  ”1,5 år” = ”hålen ska vara tilltäppta” + bättre spets på bredden så att Rodgers faktiskt har olika alternativ att välja mellan. Bredd kan självklart utgöras av att befintliga spelare (typ Sterling/Suso/Shelvey) får se värvningar ta deras roller, eller att de utvecklas och blir fullgoda ordinarie startspelare – samtidigt som man värvar in spelare att stå bakom dessa.
  ”Nämnd tid + Resterande tid” = Kläm in mer än 2 ”stjärnvärvningar” utöver de värvningar som faktiskt måste göras (men som inte behöver vara ”dyra stjärnor”)… Jag tror helt enkelt inte att det kommer ske. Det brukar inte fungera på det sättet i våran klubb, eller någon annan normal (ej City/PSG/Roman) heller.

  Angående Gerrard:
  Jag håller med dig om att 2-3 år är att betrakta som extremt positivt räknat. Men jag kan inte se att han lägger av eller flyttar på sig innan tidigast efter nästa säsong.
  Huruvida han har mer att ge känns som en lång diskussion i sig. Men jag håller med dig lite om att det är den ”stora elefanten i rummet”. Risk för att situationen blir Totti-liknande också.

 16. Får ta upp diskussionen efter matchen igen.
  Men är enig i att det är svårt att göra bra affärer i januari, även om det har gjorts. Liverpool behöver bara inte ett komplement till Suarez, vi behöver en forward som kan göra jobbet själv om Suarez är skadad eller avstängd.

  Ingen aning i hur mycket pengar FSG vill lägga ut i januari. Vill de gambla med enbart Suarez eller vill de öka lagets chanser att nå europaspel och generera mer pengar? Ryktas ju om att de ger BR £10 men även kan tänka sig betala £15, men det blir ju bara gissningar från allas sidor så är bara att vänta och se.

  Och angående Gerrard så har jag inget emot om han byts ut i halvtid så som han spelat första 25 min.

 17. @Joakim och Bob
  Tycker ni har väldigt vettiga tankar och jag kan bara hålla med.
  Det känns oerhört svårt att sia om framtiden och hur ägarna tänker.
  Jag hade på ett naivt sätt hoppats att de skulle shoppa loss likt City eller Chelsea så vi vann titlar snabbt men hjärtat säger att det är inte så Liverpool ska jobba och det verkar som ägarna förstår vår kultur och historia.
  Min förhoppning är att man vågar satsa måttligt, dvs köpa spelare som håller en bra PL klass men inte är för dyra. Kan vi få resultaten med oss och hamna snäppet bättre än förra säsongen kan vi försöka få in lite bättre spelare osv.
  Men framförallt ska vi jobba mer med ungdomarna. Det är de som är framtiden och det kommer inte funka om man ska köpa nya spelare hela tiden.
  Sen vet jag inte hur det blir med FIFA:s planer om det här med ekonomin. Läste att PSG kan få det väldigt jobbigt.
  Tror ägarna inte vill spendera för mycket nu innan de vet vad som händer nästa år och om det kommer bli straff på vissa klubbar. Tror ägarna är väldigt smarta och har is i magen i den här frågan.

  Sen verkar det som om jag är den enda som tycker att det är värt att lägga 15 mille pund på Sturridge. Han kan spela både centralt och på kanten, är snabb och teknisk och gör en del mål. Dessutom är han ung och kan utveckla mer. Tror han passar bra in i vårt spelsystem och även om han kanske inte är den man ska bygga lagen runt i framtiden så kan han vara en bra spelare de närmaste 2-3 åren och såna spelare är viktiga nu att få in.