… i FA Youth Cup.

I skrivande stund har lagen spelat 37 minuter och Liverpool leder med hela 5-0 efter bland annat tre mål av Raheem Sterling.

Klicka HÄR för att se matchen på stream.

En hel del har letat sig till läktarna. Bland annat sitter Kenny Dalglish och beskådar matchen tillsammans med Damien Comolli och Sammy Lee.

* * *

Efter matchen:

Jag hann bara se den första halvleken, men kan i efterhand konstatera att Liverpool mosade Southend och vann till slut med de fullständigt förkrossande siffrorna 9-0.

Av vad jag såg gjorde Sterling lite som han ville med sin ytterback. Till slut gjorde han hela fem mål i matchen – inte illa för en vänsterytter!

Jag tycker även att Jack Robinson såg mycket intressant ut. Bra defensivt, men framförallt en fröjd att skåda offensivt. Passningarna, spelsinnet och löpningarna håller mycket hög klass med tanke på hans ålder. Kanske kommer inte Liverpool att behöva köpa in en svindyr vänsterback i sommar – utan kan slussa in den här killen efterhand, så som man har gjort med Martin Kelly på ”andra sidan” i backlinjen?

Stortalangen ”Suso” och Conor Coady är givetvis också mycket intressanta, liksom flera andra i detta ungdomslag, men framförallt gillar jag att Rodolfo Borrell förespråkar en klassisk Liverpoolfotboll, det vill säga ”pass and move”. Nu väntar Manchester United eller Newcastle i nästa omgång av FA Youth Cup.