[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Ny dag – nytt inlägg!

OBS: Senaste uppdateringarna ligger högst upp i inlägget.

* * *

Liverpool vill värva Fulhams supertalang Patrick Roberts. LFC är beredda att köpa Roberts och därefter låna ut honom till Fulham, som ju numera huserar i the Championship. Roberts är även ett hett namn för klubbar som Manchester United och Chelsea, men Brendan Rodgers hoppas kunna övertyga tonåringen om att välja spel i Liverpool genom att peka på hur bra unga spelare, som exempelvis Raheem Sterling, har utvecklats i Reds under de senaste åren. Roberts förväntas få mycket speltid i Fulhams A-lag under den här säsongen (GOAL.com).

Läs mer: Kommentar: Engelsk Muniain måste vara intressant.

Läs mer: Patrick Roberts talangprofil på Totaal Liverpool.

* * *

Barcelona vill sälja Alex Song för £8 miljoner, men de kan även tänka sig att låna ut honom. Song vill återvända till Premier League och det saknas inte intresse. Klubbar som Tottenham, Everton och Manchester United kan vara intresserade av Song, medan Liverpool var intresserade av honom förra året (The Telegraph).

* * *

Atletico Madrid överväger att försöka signa Daniel Agger. Spanjorerna kan komma att behöva en ny mittback, eftersom Diego Godin är aktuell för Bayern München (The Daily Mail).

23 kommentarer
 1. Om Patrick Roberts och Zakaria Bakkali kommer till Liverpool tackar man ju inte nej. Frågan är hur troligt det är att dessa killar anländer, pellex2 kanske vet?

  • Bakkali vore betydligt enklare att värva, även om Roberts är Liverpoolsupporter sedan barnsben… Engelska talanger är som bekant väldigt dyra.

  • Fast betalar man en del och låter honom gå tillbaka på lån till Fulham borde det vara mer lockande kanske, som Origi dealen. Hur mycket tror du Roberts och Bakkali skulle kosta?

 2. Intressant, han var en av många unga engelsmän som imponerade i det lag som tog hem U17-EM i somras. Som angivet i artikeln bör Liverpools vilja att släppa fram ungdomar vara en fördel, iaf gentemot Chelsea.

 3. Song kanske inte är så tokigt val. Trots våra värvningar som har breddat truppen (vilket var väldigt välbehövligt) och att vi går mot att ha två spelare som konkurrerar om varje position (samt att ett par spelare är mångsidiga dessutom) så hoppas jag på fler affärer innan fönstret stänger. Backlinjen är väl klar nu. Agger kan lämna. Coates och Touré gör upp om fjärdeplatsen i mittlåset. Både till höger och vänster ser konkurrensen bra ut. Får vi som om Manquillo och Flanagan är tillräckligt bra för att peta Johnson men det borde de vara.

  Däremot vill jag se 1 defensiv mittfältare. Det är tydligt att vi inte alls har tyngden att stänga matcher på samma sätt som ex Chelski eller City kan göra när de leder med 1-0. Tyvärr får gärna Lucas lämna nu. Khedira, Carvalho lr Song kanske kan vara ngt. Men tyngd måste in. Dessutom kommer Gerrard aldrig att hålla 60 matcher som ankare. Med Gerrard och Henderson borta är kvaliteten oroväckande. Can är ung och ny, Allen aldrig tagit sista steget. Varför inte göra ett försök på Alonso (som trots förlängningen knappast lär få mkt speltid i RMA i år?) och låta han och Steven gå runt som defensiva mf med Hendo, Allen, Can och ex Khedira/Song som box till box. Här tycker jag att ett lån av Song inte behöver vara så tokigt, även om jag alltid ansett han övereklamerad. Han får helt enkelt lämna Barca för att han inte är tillräckligt bra.

  Framåt? En ytter och en anfallare skulle vara mumma. Då kan Borini och Assaidi få gå. Annars behövs de nog, men kvaliteten på dem är eg alldeles för dålig för att vara seriösa alternativ i ett topplag i CL och PL.

  Jag vill se ett lag som vid ex 2-1 ex mot S-hampton kan dra sig ner i ett 4-5-1. Med tre defensiva ankare på mf och två yttrar som hjälper till att stänga kanterna. Tråkigt som fan, men vi kan inte räkna med att vinna match efter match i år med 5-3 lr ngt ditåt.

  Åsikter om detta?

  • Jag hade också gärna sett en ny ytter om vi lyckas sälja Assaidi och Borini. Konoplyanka kanske?

  • Tycker att det är oseriöst att du pratar om att Flanagan ska peta GJ, nog för att Flanagan har gjort det bra och GJ inte varit sig själv men GJ är fortfarande inte usel. Titta bara på hans förmåga att ta emot en boll och inte stoppa upp anfallen när han bombar på från sin kant.

   Jag är som du sugen på Song, fast inte permanent. Ett lån som du pratar om med köpoption vore grymt. I dagsläget anser jag att vi behöver just en spelare till hans position samt en anfallare med arbetskapacitet. Kan vi lösa Song på lån för 3-4 miljoner så tycker jag att vi har löst den positionen superbra för den här säsongen, dessutom lösgör det mer cash till de offensiva förstärkningarna än vad t.ex. en värvning skulle innebära.

  • Song och Falcao på lån, Shaqiri permanent. Vet inte hur seriöst det är med Falcao men ekonomiskt känns ett lån inte omöjligt och jag misstänker att Falcao för ett år kan vara redo att gå ner i lön för att få visa att han hör hemma i de större ligorna.

  • Jo, jag är osäker på om Flanagan petar GJ också, men min osäkerhet beror inte på GJ’s höga kvalitet s.a.s. Just nu känns det som jämnt skägg mellan de tre på hb. Hoppas att en av de tre kan hålla hög PL-nivå i år iaf. Men manskap har vi så det räcker på positionen.

   Däremot verkar ju vänsterkanten stabilare. Moreno har ju varit sjukt uppskriven under förra året och det ryktades ju hårt om Chelski för hans del. Enrique är väldigt bra defensivt, men ack så skadebenägen.

   20 mpund är ju väldigt mkt på ett år för Falcao om vi slutar femma. Men bidrar han med 30 mål och till att vi är med i striden om CL- och PL-trofén är det ju istället ett fynd…

   Jag tror dock vi måste spetsa till det. Antalet spelare per position ser nu bra ut, men Lucas’, Borini’s och Assaidi’s platser bör fyllas med bättre spelare. Sen är ju drömmen att få hem Alonso och låta han och Steven dela position i två år framåt. Steven kommer inte att orka/hålla kanske 60 matcher.

  • Instämmer i ditt resonemang Glenn. Hoppas dock att några spelare kan höja sig, likt Henderson gjort. Kan Borini höja sig om han är kvar tro? Dock gillar jag amatörpsykologens analys ang intervjun med SS efter matchen i söndags där han påpekade att Sturridge så något perplex ut av stundens allvar och ansvaret att axla Suarez målfabrikation och jobb. Sturridge kan behöva en konkurrent som samtidigt avlastar bördan på hans axlar, mer än vad Borini och Lambert kan mäkta med, i nuläget.

 4. Att locka till sig unga spelare måste ha blivit bra mycket enklare nu sedan Brendaneran startade. Vi har underlag svart på vitt att vi är redo att satsa på unga spelare, ex. Flanno, Sterling, Ibe.
  Att locka till sig Patrick Roberts ska inte vara några problem om det inte vore för att han tänker mycket på pengen han får här och nu. Där är Liverpool inte naiva och ger en alldeles för hög lön vilket jag verkligen kan se Chelsea, City, och United göra. Bortser man från pengen har Brendan visat att Liverpool ligger i framkant vad gäller att ta fram talanger upp i A-truppen och därför bör det vara ett enkelt val för Roberts.

  YNWA

 5. Patrick Roberts är sjukt talangfull, hoppas vi knyter till oss honom!

 6. Roberts, Ödegaard, Hughes….jaa tack.

  Känns annars som en central fältare, typ uppgraderad Lucas, och en striker av rang är kvar på shoppinglistan. Eller?

 7. Vad händer med borini och assaidi, blir det någon affär???

  • Assaidi ska tydligen vänta på att Liverpool betalar honom för att lämna eller något sådant. Kommer inte riktigt ihåg men det va något i den stilen som James Pearce sa i en Q&A på Echo.

 8. Ibe ser ut att bli utlånad till Bolton i år.

 9. Vad hände med Ryan Gauld när vi nu snackar talanger? Han har väl gått till Sporting om jag minns rätt, får han spela något?

 10. Verkar som att vi är heta efter Balotelli, tycker att han hade varit ett perfekt tillskott. I sina stunder helt briljant, men sedan kan han vara totalt osynlig och få sina knäppar på planen.

  Hade vi fått in honom och att han och Sturridge i första hand skulle konkurrera om platserna där uppe så har vi en riktigt bra anfallsuppsättning. Men det är en stor chansning, men jag tror att Rodgers skulle vara precis rätt person att få fason på Ballotelli.

  • LFC skulle vara rätt klubb för Ballotelli att komma till – det överseendet LFC har med svackor och strul är få klubbar som har.. tror att han skulle kunna hitta harmonin här.

  • Fast vill Liverpool verkligen värva en strul pelle när de precis blivit av med en? Visst är han riktigt bra och skulle kunna bli en av de bästa men är tveksam till den mentala biten tyvärr.

 11. Haha snacka om bli besviken.
  Trodde han skulle annonsera att han lämnar Dortmund (för Liverpool) 😉

  Dear Fans,
  I wanted to give you The Possibility to get virtual autographs of me with a personal dedication via Twitter in Conjunction with Puma. Unfortunately therewere several people who used this action to come up with Their Own negative ideas! It is a shame did such a good idea resulted in a bad outcome examined!
  I wish you all a great rest of the week.
  All the best, Marco!

Kommentarer är stängda.