[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Är du trött på att givande diskussioner ’försvinner’ när nya inlägg kommer?

I så fall kan du gå in på Totaal Liverpools forum. I tråden ”Realistisk Silly – min utvärdering av truppen inför 2014/2015” kan du diskutera truppen och vilka förändringar du vill se klubben genomföra i sommar.

* * *

Brendan Rodgers kommer att ge Liverpools transferkommitté en lista med rekommendationer på spelare. På den listan återfinns en mittback, där Steven Caulker är det ledande alternativet, och en ny mittfältare med defensiva styrkor (The Sunday Times).

* * *

Brendan Rodgers vill signa Swanseas målvakt Michel Vorm i sommar. Man planerar att buda £7 miljoner för den 30-årige målvakten, som gärna vill genomföra flytten. Tanken är att Vorm och Mignolet ska konkurrera om målvaktsplatsen. Trots att Rodgers planerar att signa Vorm vill han även behålla Brad Jones, som fortfarande behövs och kan rent av bli erbjuden ett nytt kontrakt inom kort (The Sunday People).

Arsenal och Juventus ’battlar’ om Alexis Sanchez, som inser att hans tid i Barcelona är på väg att ta slut (The Sunday People).

Lallana_4

På lördagen valde Adam Lallana spel i Liverpool framför andra intressenter. Mittfältaren kommer bli klar för Liverpool redan under den kommande veckan. Övergångssumman blir på £20 miljoner, vilket Southampton betraktar som en rättvis summa. John W Henry har lovat Brendan Rodgers hela £60 miljoner + pengar från spelarförsäljningar att spendera, och Lallanas tidiga ankomst kommer säkerligen göra Rodgers nöjd (The Daily Mail).

* * *

Manchester City ligger närmast till hands för Benficas argentinare Nico Gaitan. Liverpool var tidigare favoriter till att signa Gaitan, men det var innan Citys intresse. Inter är också intresserade av Gaitan, men Benfica vill inte inleda förhandlingar förrän efter VM, eftersom goda prestationer i turneringen kan höja hans marknadsvärde (The Daily Star).

* * *

Ashley Cole har erbjudanden från Liverpool och Manchester City, samtidigt som Tottenham är den senaste klubben att visa intresse för honom (The Daily Mail).

Real Madrid och möjligtvis även Barcelona kommer att försöka signa Luis Suarez i sommar. Uruguayanens nya kontrakt innebär att hans utköpsklausul numera ligger på hela £82 miljoner (The Daily Mail).

* * *

Transferdiskussionerna är i full gång. Jamie Carragher säger följande om vad Liverpool behöver göra i sommar: ”Liverpool don’t need a summer where they buy players to fit in around the edges. They need quality additions. They need three players to go straight into the team — two defenders and a midfielder — then another striker and a wide player to add depth and quality” (The Daily Mail).

Benavente

Liverpool har budat 10 miljoner euro för Cristian Benavente, som är en 19-årig offensiv mittfältare i Real Madrids B-lag. Benavente är född i Spanien, men har peruanska föräldrar och representerar Peru, som han har gjort 4 A-landskamper för. Han var på väg bort redan i januari, eftersom Real Madrid inte har gett honom chansen, och nu kommer han antagligen att hamna i England (El Gol Digital).

16 kommentarer
 1. Kan helt ärligt säga att jag inte vet någonting om den här killen, men 10 miljoner euro låter lite mycket för någon som man inte har hört så mycket (eller inget alls) om…

  • Vad jag kan läsa mig till, är han inte ens ordinarie i Real Madrids B-lag. Och han är ändå 19 år, inte 16… Så ja, det låter skumt.

 2. Utan att ha sett spelaren i fråga säger jag utan tvekan nej tack till en värvning. Det är precis den typen av värvningar jag INTE vill se i sommar. Oprövade, unga spelare från andra ligor är inte vad vi behöver nu.

 3. Haha, 10 millar för b-lagsspelare från Real Madrid som dessutom inte är ordinarie? Luktar Luis Alberto lång väg. Nej tack.

  Dyra ”superkids” har inte varit en framgångsrik metod de sista 15 åren. Satsa på någorlunda etablerade och utvecklingsbara spelare ist, och lägg till något extra pund för att undvika fadäserna från föregående fönster.

  • Nu håller jag med om att den här 19åringen låter inte som något man ska satsa på, speciellt för €10m vilket är en sjuk summa.
   Men om vi ska snacka superkids så är ju Sterling och Suso två superkids som verkligen etablerat sig som spelare för toppligorna.

 4. Skulle verkligen vilja se att det lades nödvändiga summor på Lallana, Ravel Morisson och Delph på mittfältet.

 5. Cristian Benavente? Vem?

  Påminner en del om Ronaldinho i videon..

  Men tror knappast att marknadsvärdet för en icke-ordinare Real-B spelare är 10 miljoner euro.

  Är ganska trött på dessa värvningar, det är inga breddvärvningar och vi tenderar inte att direkt lyckas med dessa spelare.

  Alberto ifjol, 7-8 miljoner pund…. kunde nog ha använts betydligt mycket bättre.

  Får vi loss honom för 5 miljoner euro kan det väl vara spännande – dock ska isf Alberto säljas.

  Vi måste färdigställa de spelarna vi tar oss an också.

 6. Ska man behöva uppleva en sommar med Suarez vara eller icke vara igen? Vad tror ni Pelle och Jesper?

  • Eftersom han varit Premier League’s klart bästa spelare den här säsongen så finns ju risken att Real Madrid och co. lurar i vassen.
   Men Liverpool kan å andra sidan vifta med Champions League-kortet nu och har visat att man kan vara med i titelracet ända in i sista omgången. Så det ser inte lika mörkt ut som förra säsongen.

  • Och det lär ju kosta dem rejält med pengar… upp emot miljarden…

  • Aa… vi får väl hoppas att de budar tidigt så att man får se vad Suarez säger.

 7. Lallana klar låter ju verkligen fantastiskt. Vilken offensiv vi får nästa säsong med honom. Både bredd och spets i anfallsspelet. Om vi dessutom tar hem Suso och Borini så ser jag helst att resten av pengarna längs på som Carra sa. En mittfältare (defensiv) och två backar (en ytterback och en mittback). Skicka Alberto på lån så kommer han tillbaka med lite erfarenhet. Jag tror på honom. Han har ett bra spelsinne. Sen tror jag summan gör denne Benavente låter helt orimligt såvida den inte inkl agent avgifter och lönen över 4-5 år.

 8. Snackades det inte om att klausulen i Suarez kontrakt endast skulle aktiveras om Liverpool missade CL? Eller va det bara en av dom tusen spekulationer som gick runt om vad som fans i hans nya kontrakt?

  • Var det inte något om att priset skulle gå ner och även PL-klubbar skulle kunna nyttja den klausulen?

 9. Jag diggar Lallana sjukt mycket men att 1/3 av vår transfer budget försvinner på bara honom gör mig lite orolig. Dock skulle jag för de resterande 40 vilja se att vi försöker plocka in Inigo Martinez och Griezmann (stavning) från Sociedad. Alternativt Sanchez från barca istället för Griezmann. Sen om det blir pengar över varför inte plocka in Song för de 8-10 miljonerna det ryktas om.

  • 60+försäljningar så inte 1/3-del totalen blir en bra bit högre så 1/4 eller 1/5-del är nog mer rätt. Ska man in med 6 spelare så känns der inte så farligt. Vissa positioner är dyrare än andra.

Kommentarer är stängda.