Inför matchen:

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Agger, Skrtel, Lucas, Adam, Downing, Henderson, Carroll, Suarez.

Avbytare: Doni, Spearing, Bellamy, Kuyt, Kelly, Coates, Maxi.

* * *

Efter matchen:

Liverpools måltorka på Anfield fortsätter. Dagens match mot Swansea slutade 0-0, vilket inte var ett helt orättvist resultat, då båda lagen skapade en rad målchanser, men målvakterna – Reina och Vorm – stod för fina insatser och räddade sina respektive lag.

Ja, vad är det egentligen med Liverpool och hemmaplan den här säsongen? Det vanligtvis så hemmastarka LFC har stora bekymmer att göra mål på Anfield – fruktansvärt tråkigt! Det hade varit lättare att stå ut med denna måltorka och dessa onödiga kryssmatcher om de varit på bortaplan.

Vorm är naturligtvis en duktig målvakt – det visade han inte minst mot LFC – men samtidigt tenderar många målvakter att storspela mot just Liverpool på Anfield… Avsluten måste bli bättre! Vorm har släppt in mål i många andra matcher, och vi svenskar minns ju inte minst EM-kvalmatchen när de blågula vann med 3-2.

Swansea var bra. De kom till Anfield för att spela fotboll. De bjöd upp till dans. Skapade målchanser. Backade inte hem. De ska ha all heder! Men de ska naturligtvis inte klara av att få oavgjort på bortaplan mot ett storsatsande Liverpool.

Liverpools mittfält har alltjämt oerhörda problem när man ställs mot snabbfotade motståndarspelare. Vi såg det mot Spurs och Modric, och vi såg det igår mot Swansea och Allen. Charlie Adam är en mycket bra spelare, men mot snabba motståndare tenderar han att bli en långsam statist. Särskilt då Lucas inte heller är den som vinner alla löpdueller.

Kantspelarna var inte heller tillräckligt bra. Downing, som värvades för sin pålitlighet; för att leverera kontinuerligt – levererar i stort sett bara dåliga framträdanden. Den enda kontinuiteten som finns i hans spel är att han oftast är osynlig och ser ut att ha noll självförtroende i sitt spel. Jag är däremot inte lika hård i min kritik gentemot Henderson, som trots allt är en talang med utvecklingspotential… Men Downing, som ska leverera nu, underpresterar alldeles för mycket.

Vad ska man mer säga om spelarinsatserna? Carroll och Suarez kändes absolut inte iskalla, men de misslyckades ju dessvärre med det allra viktigaste – nämligen att göra mål. Det var givetvis lite otur att Carrolls ribbträff inte gick in, men det känns som en väldigt förenklad och naiv analys att skylla på otur efter ytterligare en mållös match med ramträff.

Det börjar bli många ”enkla” matcher som Liverpool har kryssat. Det är precis den här typen av matcher som man bara måste vinna för att uppnå en bra ligaplacering.