Inför matchen:

Startelvan: Reina, Johnson, Enrique, Agger, Skrtel, Lucas, Adam, Downing, Henderson, Carroll, Suarez.

Avbytare: Doni, Spearing, Bellamy, Kuyt, Kelly, Coates, Maxi.

* * *

Efter matchen:

Liverpools måltorka på Anfield fortsätter. Dagens match mot Swansea slutade 0-0, vilket inte var ett helt orättvist resultat, då båda lagen skapade en rad målchanser, men målvakterna – Reina och Vorm – stod för fina insatser och räddade sina respektive lag.

Ja, vad är det egentligen med Liverpool och hemmaplan den här säsongen? Det vanligtvis så hemmastarka LFC har stora bekymmer att göra mål på Anfield – fruktansvärt tråkigt! Det hade varit lättare att stå ut med denna måltorka och dessa onödiga kryssmatcher om de varit på bortaplan.

Vorm är naturligtvis en duktig målvakt – det visade han inte minst mot LFC – men samtidigt tenderar många målvakter att storspela mot just Liverpool på Anfield… Avsluten måste bli bättre! Vorm har släppt in mål i många andra matcher, och vi svenskar minns ju inte minst EM-kvalmatchen när de blågula vann med 3-2.

Swansea var bra. De kom till Anfield för att spela fotboll. De bjöd upp till dans. Skapade målchanser. Backade inte hem. De ska ha all heder! Men de ska naturligtvis inte klara av att få oavgjort på bortaplan mot ett storsatsande Liverpool.

Liverpools mittfält har alltjämt oerhörda problem när man ställs mot snabbfotade motståndarspelare. Vi såg det mot Spurs och Modric, och vi såg det igår mot Swansea och Allen. Charlie Adam är en mycket bra spelare, men mot snabba motståndare tenderar han att bli en långsam statist. Särskilt då Lucas inte heller är den som vinner alla löpdueller.

Kantspelarna var inte heller tillräckligt bra. Downing, som värvades för sin pålitlighet; för att leverera kontinuerligt – levererar i stort sett bara dåliga framträdanden. Den enda kontinuiteten som finns i hans spel är att han oftast är osynlig och ser ut att ha noll självförtroende i sitt spel. Jag är däremot inte lika hård i min kritik gentemot Henderson, som trots allt är en talang med utvecklingspotential… Men Downing, som ska leverera nu, underpresterar alldeles för mycket.

Vad ska man mer säga om spelarinsatserna? Carroll och Suarez kändes absolut inte iskalla, men de misslyckades ju dessvärre med det allra viktigaste – nämligen att göra mål. Det var givetvis lite otur att Carrolls ribbträff inte gick in, men det känns som en väldigt förenklad och naiv analys att skylla på otur efter ytterligare en mållös match med ramträff.

Det börjar bli många ”enkla” matcher som Liverpool har kryssat. Det är precis den här typen av matcher som man bara måste vinna för att uppnå en bra ligaplacering.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Ser bra ut, behöver få in lite kontinuitet och starta med samma elva flera matcher i rad. Tror vi vinner med 3-0 och Carroll tystar Sina kritiker genom att hänga två bollar. YNWA!

 2. Vi har haft tusen hörnor denna säsongen och vi har bara gjort mål på en./

 3. Europeisk toppfotbolls långsammaste innermittfält utan konkurrens. Faaaan vad både Lucas och Adam är långsama, det är helt sjukt….

 4. Fortfarande samma problem som vanligt. Man kan vinna mot de bra lagen men alltid så tappar man poäng mot nykomlingar och bottenlagen! Så jävla jobbigt 🙁

 5. Vorm är inte mänsklg, killen kommer från en annan planet. Synd att vi alltid väntar till 80;e minuten med vår press. Väldigt besviken.

 6. Adam och Carroll.. vad sprang de idag? totalt 100 meter? Hendo, när ska han börja vara med i spelet? Syns ju att killen har ett fint tillslag men han använder det ju inte. Downing, nu är det dags för bänken.

  Oj, det var bara nyförvärv… Suarez, Enrique, Bellamy och Coates är de enda som levererat utifrån kraven som ställdes vid inköp. Dock var bara två av de tänkta som startspelare.. Så två av sex tänkta startspelare ger oss det vi förväntat, Downing är väl halvnära ställda krav men när Adam, Carroll och Hendo är på plan är det som att vi är en man kort.

 7. Det är ju bara att ta in Joe Allen från Swansea! Man såg ju vem av han och Liverpools cm som dominerade idag.

 8. Det är väl tyvärr bara så sorgligt att vi är inte bättre än så här, vart är kreativiteten på mittfältet? Tänk en David Silva tex men den plånboken verkar vi inte ha, som pool älskare är det bara att lida men ngn 4 plats blir det svårt att nå om vi inte får in kreativitet i januari och känslan är att inte det kommer ske 🙁

 9. Nej vi pungar väl fram 20 miljoner pund och köper nästa britt som haft en formtopp under en halv säsong. Någon het kandidat?

 10. Jag sa det innan säsongen och står för det fortfarande. Adam och Henderson var alldeles för dyra! Bara för att man dominerar i bottenlag kan man inte lyfta ett topplag. Piss värvningar! Och säg inte att Henderson är en talang…han är det men han kostade djävligt mycket.

 11. Det finns ingen manager jag hellre skulle unna framgång med liverpool mer än Kenny men man måste ifrågasetta han sånna här matcher… man måste få ut mer av detta lag än så här. Det är en helt annan press att vara tränare för Liverpool än tex Swansea ska vi komma ihåg. Men om man tänker på vad Brendan Rodgers har gjort med swansea och vilken fin fotboll dom spelar.. kanske ett alternativ man ska hålla ögonen på?

 12. Varför får Kuyt inte starta? Han har varit en av de bästa spelarna säsong efter säsong. Varför peta honom den här säsongen? Känns nästan som det ligger något mer bakom, är han och Dalglish ovänner?

  Sen tror jag inte på att vi måste ha in en ersättare för Gerrard.
  Innan Gerrard hade vi min gamla favorit Steve McManaman som fältherre och stjärna. McManaman spelade högerytter och Gerrard innermitt. Två olika positioner och två olika spelartyper.
  Jag tror det här laget måste få tid att hitta varandra och så får vi se vem som kliver fram som den nye fältherren. Just nu är Suarez den som ligger bäst till. Förhoppningsvis blir Henderson varm i fötterna snart och börjar ta för sig lite mer.
  Annars kanske Liverpool mår bra av att inte ha en fältherre. Kanske bättre att laget blir det viktigaste, där ingen sticker ut mer än någon annan utan alla jobbar för varandra.
  Eller så dyker det upp någon ny stjärna i nästa transferfönster.
  Eller ännu bättre, Gerrard blir skadefri och bevisar att han fortfarande håller!!

 13. Aqui och raul hade uträttat mer var för sig än hendo och adam gjort.. Se bara hur raul och suarez på egen hand körde över arsenal, ja jag vet de hade en utvisad bla bla.. Raul svek inte oss som torres gjorde, han förstod bara hur kk tänkte och gjorde det kanske även kuyt borde gjort för att få en värdig fortsättning på sin karriär. Varken kuyt eller raul ska behöva nöta bänk till förmån för hendo.

 14. Vad är det inte folk förstår?
  Meireles ville flytta till Chelsea och ville således inte vara kvar i Liverpool!
  Ska han tvingas kvar då eller?

 15. Adam har för mig presterat bra och han har gjort ”tre” mål hittils. Problemet är varken hans eller Lucas. Problemet är offensiven i form av Suarez, Carroll och den offensiva mittfältaren vi saknar. Jag tror tyvärr inte vi kan nå CL med detta laget och vi måste spendera rätt i januari. Jag tycker att Liverpool borde omfördela rollerna i staben. Dalglish är säkert bra på nånting, sen fixar vi någon som kan skaffa en bra plan på spelare och så köper vi in dem så gott det går. För det går inte att man lägger 385milj på en spelare som Carroll som låser en spelide.. Sen en riktig matchcoach eftersom KK är värdelös på att coacha. Annars hoppas jag att det fixar sig.

 16. Adam är väl en av få i laget som kommer undan med äran i behåll! Vi saknar i mina ögon ett fungerande kantspel nåt otroligt, trodde det skulle bli bättre med downi, men han verkar tappat all tro på sig själv tyvärr.. att vissa föredrar kuyt på kanten mot lag som swansea förstår jag inte heller, noll känsla -bara kamp o slit har aldrig funkat….

 17. Cribe vad är det du inte förstår, en spelare av Merieles kaliber bänkas inte till förmån för Hendo. Görs det ändå så börjar spelaren fundera, när en annan storklubb vill ge honom speltid, ja vad konstigt att man vill gå. Tror du han hade velat gå om han fått speltid (som han förtjäna) och ett bättre kontrakt (som han blev lovad)?

 18. Han blev bänkad i några matcher. Om han inte har mer tålamod än så då har han inte här att göra!
  Han har blivit bänkad i Chelsea också!
  Ingen spelare ska bli lovad att spela VARJE match…

  Han blev lovad ett bättre kontrakt av den förra ledningen och det borde han fatta att det inte var säkert att den nya ville ge honom det.
  Han borde vara lite professionell istället!

 19. Om en spelare som gör en sådan lyckad säsong som Merieles och ändå inte får den lön som han var lovad. Så är det något som är fel. Visserligen var det ett löfte ifrån den förra ledningen. Men den nuvarande ledningen borde faktiskt vara proffesionell nog att inse Merieles skulle lämna klubben, om han inte fick den löneförhöjning han blivit lovad.

  Så undrar jag vem det som är proffesionell egentligen Merieles eller den nya ledningen? För om den nya ledningen anser att en spelare som Andy Carrol är värd mer i lön än Merieles, så blir åtminstone jag väldigt tveksam till den nya ledningens förmåga att värdera olika spelares prestationer.

 20. Samtidigt övervärderade väldigt många supportrar Meireles säsong. Visst gjorde han en del mål, men de kom i klump under en månad!
  Annars gjorde han inte särskilt många poäng och under hösten var han inte särskilt bra…

  Det är naturligt om man köper en ny spelare för mycket pengar att han får en skaplig kön istället för att höja lönen för en spelare som har gjort en SKAPLIG säsong som dessutom han ganska lång tid kvar på kontraktet…

 21. Jo om man värvar en spelare för mycket pengar så brukar han få en hög lön. Frågan är bara hur man kunde anse att Carrol var värd 30-35 miljoner pund, samt en hög lön.

  För om Meireles bara gjorde en SKAPLIG säsong, så är i så fall Carrols säsong tills dags dato en stor besvikelse. Och ledningen borde ha höjt Meireles lön istället för att förlora en spelare som antagligen hade haft mer att tillföra, än vad en medioker Carrol gjort under sina 10 månader i Liverpool.

 22. Haha Merieles gjorde en skaplig säsong… vilka krav har du? då är det väldigt många spelare som har statusen värdelös säsong så här långt, kan nämna några isf Hendo, Downing, Adam, Carroll… hmm vad konstigt, våra överhypade brittiska nyförvärv, hade mycket hellre sett Meireles spela i alla dessas positioner.

  I Chelsea blir det speltid för Meireles och när han är bänkad är inte det för att en spelare som Henderson ska spela utan det är för att stjärnspelare ska lira.

 23. Du glömmer att han var ganska medioker på hösten.
  Om ledningen verkligen ville behålla Raul då hade han säkerligen fått ett nytt kontrakt, men de tyckte förmodligen inte att han var värd det.

  Man ska bedöma en spelares säsong i Maj och inte i början av November så jag väntar med att döma ut våra nyförvärv redan nu.
  Det tycker jag att andra sk. fans också ska göra…

  Stjärnspelare?
  Han blir bänkad av spelare som tex Mikel och det är ingen stjärnspelare i min bok i alla fall…

 24. Det är möjligt att Meireles inte är stjärnspelare. Men han är än så länge en klart bättre spelare än Andy Carrol har varit hittils. Att ledningen inte ville ha Meireles kvar verkar kanske inte vara det mest genomtänkta beslutet i efterhand.

  Du har helt rätt i att man inte skall döma ut nyförvärv på förhand. Men nu har faktiskt Carrol varit i klubben i snart 10 månader, och har faktiskt ännu inte visat något som kan motivera en prislapp på 30-35 miljoner pund.