. . .

Brendan Rodgers är beredd att sälja Sebastian Coates för £7 miljoner – men bara om detta sker inom de närmaste 72 timmarna – eftersom han vill hinna värva en ersättare för pengarna. Gremio är intresserade av Coates, men de har inte lika bråttom som Liverpool, då det brasilianska transferfönstret stänger senare än det brittiska. Därför kräver Liverpool att Gremio ska buda inom 72 timmar om en övergång ska ske. Ett alternativ som ersättare till Coates är Swanseas Ashley Williams (The People).

* * *

Reading är villiga att tillmötesgå Blackpools prislapp på £8 miljoner för Thomas Ince. Detta innebär att Liverpool måste höja sitt bud på Ince om man ska värva honom (The Mirror).

* * *

Tottenham, Manchester City, Arsenal och Liverpool har noterat Christian Bentekes framfart i Aston Villa. Hittills visar Spurs störst intresse, men de övriga tre klubbarna kommer att scouta honom noggrant under resten av säsongen. Aston Villa riskerar inte att tappa Benteke i detta transferfönster, men det kommer att bli svårt att behålla belgaren under sommaren om man åker ur Premier League (The Mirror).

* * *

Liverpool visar intresse för Tottenhams talang Alex Pritchard. Han fyller 20 år i maj och har briljerat för Spurs ungdomslag, samtidigt som hans kontrakt går ut i sommar, vilket har väckt intresse hos andra klubbar. Spurs förra ungdomstränare Alex Inglethorpe huserar numera i Liverpools reservlag och han är intresserad av att snappa upp Pritchard. Spurs kommer att erbjuda honom ett nytt kontrakt, men han har ännu inte tagit något beslut om sin framtid. Klart är i varje fall att Liverpool eller någon annan engelsk klubb som värvar honom kommer att behöva betala någon slags kompensation, trots att kontraktet alltså går ut (The London Evening Standard).