. . .

Brendan Rodgers är beredd att sälja Sebastian Coates för £7 miljoner – men bara om detta sker inom de närmaste 72 timmarna – eftersom han vill hinna värva en ersättare för pengarna. Gremio är intresserade av Coates, men de har inte lika bråttom som Liverpool, då det brasilianska transferfönstret stänger senare än det brittiska. Därför kräver Liverpool att Gremio ska buda inom 72 timmar om en övergång ska ske. Ett alternativ som ersättare till Coates är Swanseas Ashley Williams (The People).

* * *

Reading är villiga att tillmötesgå Blackpools prislapp på £8 miljoner för Thomas Ince. Detta innebär att Liverpool måste höja sitt bud på Ince om man ska värva honom (The Mirror).

* * *

Tottenham, Manchester City, Arsenal och Liverpool har noterat Christian Bentekes framfart i Aston Villa. Hittills visar Spurs störst intresse, men de övriga tre klubbarna kommer att scouta honom noggrant under resten av säsongen. Aston Villa riskerar inte att tappa Benteke i detta transferfönster, men det kommer att bli svårt att behålla belgaren under sommaren om man åker ur Premier League (The Mirror).

* * *

Liverpool visar intresse för Tottenhams talang Alex Pritchard. Han fyller 20 år i maj och har briljerat för Spurs ungdomslag, samtidigt som hans kontrakt går ut i sommar, vilket har väckt intresse hos andra klubbar. Spurs förra ungdomstränare Alex Inglethorpe huserar numera i Liverpools reservlag och han är intresserad av att snappa upp Pritchard. Spurs kommer att erbjuda honom ett nytt kontrakt, men han har ännu inte tagit något beslut om sin framtid. Klart är i varje fall att Liverpool eller någon annan engelsk klubb som värvar honom kommer att behöva betala någon slags kompensation, trots att kontraktet alltså går ut (The London Evening Standard).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Varför sälja Coates? En ung talang som mycket väl kan blomma ut om han får speltid och rätt matchning. En utlåning vore väl det bästa för båda parter.

 2. Lite frågor angående Ince jag ser aldrig på The Championship själv. Vilken position har han? Hur är deras anfall formerat? Vilken typ av fotboll spelar Blackpool nu? Hur är hans arbetsinsats på planen? Hans statistik är ju grym så lite nyfiken.

 3. Satsa nu de sista punden på Bafetimbi Gomis. Thomas Ince får vi antagligen vänta med till sommaren.

 4. Coates har ju varit ganska dålig när han fått chansen eller? Han är ju bara bra på huvudet, han är ju till exempel inte någon höjdare med fötterna. Rodgers värdesätter väl det ganska högt?

 5. Om nu Reading betalar mer för Ince medför väl det också en högre peng för oss? Tänkte på de där 35% av övergångssumman.

 6. Tycker dom ska lägga ner Ince nu, så bra är han intev att vi ska lägga £8 på han..

 7. Sola: Tack för infon ger iaf en ganska bra bild av det jag sökte 🙂

 8. Vad tror ni om Ashley Williams då?
  Tror de skulle vara bra om de blev lite press på Skrtel och Agger faktiskt!

 9. @Fantasi
  Coates är väl snarare mycket bra med fötterna. Han är ju dock stor och riktigt långsam, känns lite klumpig nästan. När han har spelat har iaf inte jag blivit så imponerad och det verkar ju fortfarande som Carra går före i kön.

  Är Ash Williams värd de £10 det ryktas om? Han är ju även 28 år.

 10. Ash Williams fullkomligt hatar våran Suarez har jag läst, sågade honom rejält i sin självbiografi så det blir ju till att brendan talar med honom innan han eventuellt kommer.

  • Mille: Tror inte du behöver vara orolig för att Williams ansluter. Han fyller 29 år i sommar och FSG kommer knappast att vara villiga att betala det som Swansea kräver för att släppa honom.

 11. Coates har jag inget emot att vi säljer, jag har svårt att se att han kommer bli tillräckligt bra för att någonsin ta en startplats hos oss. På tok för klumpig och dålig med fötterna för det.

  Däremot tror jag inte att Williams är lösningen, vi måste sikta högre än så…jag tänker Ogbonna typ.

 12. Håller med Joakim ang. Coates. Att säga att han är dålig med fötterna tycker jag är väldigt orättvist och antagligen görs det bara därför att han är stor.

  Även jag upplever att han är långsam och lite klumpig. Dock tycker jag inte att det är så konstigt att han inte får upp snabbheten/timing när han aldrig får spela. Killen är ung och oerfaren redan vid ankomst till LFC, han behöver precis som Shelvey och Sterling få chansen att anpassa sitt spel till rådande tempo, det tycker jag definitivt inte att han har fått. Svårt när Agger och Skrtel gör det bra, men att Carra ska in med 20 minuter kvar hela tiden känns rätt skumt.

 13. Glöm inte att vi aldrig ser träningarna, Coates håller förmodligen inte nog ned tempo där heller, då skulle han få fler chanser.

 14. OS//
  Jag skulle inte kalla Coates för en spelande mittback direkt, visst har han hyfsad teknik och kolla på fötterna (vilket inte minst visade sig när han konstsparkade in ett mål förra året) men hans passningsspel är nog inte på den nivån som Brendan kräver av sina mittbackar. Sen kan han säkerligen utveckla det men jag tror inte att han är rätt typ av spelare för att vara mittback hos oss.

 15. RobinD, det är absolut en viktig aspekt. Men glöm inte heller att tränaren inte alltid har rätt. Jag tycker att vi här i LFC har ett antal tydliga exempel på det bara de senaste åren. Tydligast är väl när Roy bänkade Agger i den utsträckningen att han börja prata om att röra sig eller KD:s bänkande av Maxi.

 16. OS: du har en poäng, dock har väl Coates fått mer eller mindre samma speltid under Roy, KD och BR, för visst har han vart i klubben sp länge att han faktiskt haft samtliga nämnda managers?

  Dessutom känns ju Roys diss av Agger mer märkligt än att Coates inte får sina chanser. Tror mer på att han inte håller nivå än att BR skulle värdera honom fel. Han var absolut bra i sydamerikanska mästerskapen (eller var det OS?), men det är väl allt han åstadkommit på ”högsta” nivå.

  Få av oss har nog sätt tillräckligt av honom för att ge en bra värdering, men min uppfattning är att han inte är bra nog. Passar han inte in i spelsättet BR vill spela så känna ju valet givet att flytta på honom.

 17. ElPayaso, det kan jag hålla med om. Dock tycker jag fortfarande inte att man har använt killen eller gett honom möjligheten. Jag tycker att bortsett ifrån konstsparken att han visat prov på bra kontroll på bollen och ett kanske naivt lugn i tryckta situationer när han dribblar. Tror att passningsspel kommer med matchning och uppbyggnad av matchtempo, killen kan ju knappast sägas ha fått komma i matchform sedan han kom till LFC. Jag ser mycket hellre att vi skickar honom på lån resten av säsongen och sedan nästa säsong, vill WBA eller annan PL-klubb ha honom är det väl bara att passa på.

  Det här är ju trots allt en värvning enligt alla regler som FSG har, en bevisat talangfull spelare med potential. Jag tycker det är konstigt om det här är den talangbehandlingen klubben har, 1½ år för mittbacken i sydamerikanska mästarna är för dålig för att vi, ett mittenlag i PL, ska tro på honom för framtiden. Enda är att BR inte har gjort den och scoutingen under KD:s tid inte verkar ha varit topp direkt.

  Bara för att förtydliga, jag är fullt medveten om att man tillslut måste ge upp många talanger och även jag tycker att Coates är i riskzonen för det, dock tycker jag det är för tidigt.

 18. RobinD
  Nej han kom sommaren 2011 så han har inte haft Roy. Håller med dig i mycket men i slutat av inlägget mot ElPayaso tror jag att jag rätt tydligt skriver vad jag tycker, kan återupprepa det men antar att du är fullt kapabel till att läsa även det och ta till dig 🙂

 19. Dagens match gjorde mig ännu mer övertygad om att Coates ska säljas, hoppas han gjort sitt sista framträdande i den röda tröjan. Det finns många andra som också ska ha en känga, inklusive Rodgers, men då det är Coates som diskuterats här så är det mest han jag tar upp.

 20. Jag ser inte riktigt vad Rodgers kunde gjort annorlunda. Det var ingen av spelarna på planen som ville vinna. Man kan ju inte beklaga BR för att ta ut ett för svagt lag.

 21. Till och med Suarez som verkligen verkar hata att förlora såg stundtals väldigt loj ut idag. Ser till och med kaptenen osugen ut (han gjorde iofs ett mål) så kan man fundera på om peppsnacket innan matchen var det rätta…
  Nä, kanske var bra med ett riktigt bottennapp så de är lite förbannade mot Arsenal. Vore så skönt o spöa surmulen Wenger. Gärna vinna med en feldömd straff för att reta honom lite extra. 🙂

 22. Rodgers kunde ha spelat en av våra styrande backar bredvid Coates istället för Skrtel. Men löjligt att ge Coates skulden ensamt för det här. Jones fummel vid 2-1 och oförmåga att få igång spelet visar än en gång att han definitivt inte utmanar reina. Var Robinson paralyserade vid 3-1?

 23. OS, Jo fast det är Oldham vi möter. Klart att Coates+Skrtel ska kunna klara av dom utan att ha en styrande spelare bredvid sig. Det är absolut inte bara Coates fel. Hela backlinjen+Jones var usla igår. Även osäker på Allen’s insats.