Luciano Vietto har gjort braksuccé i Villarreal den här säsongen. Nu uppger Viettos agent att argentinaren kan vara på väg bort från klubben: ”We know that many powerful clubs are following Luciano Vietto,” sa agenten Jorge Cysterpiller till reportrar.

”There is great competition to sign him. He can sign for Liverpool because we know he likes the setup there … there is also Real Madrid and, I think, two German teams. I think he could leave Villarreal at the end of the season,” fortsatte Cysterpiller.

AS uppger dessutom att Vietto har en utköpsklausul på blott €10 miljoner i sitt kontrakt.

* * *

Inters stjärnmålvakt Samir Handanović kan vara på väg att byta klubb. Enligt FcInterNews vill Inter värva Genoamålvakten Mattia Perin. Genoa vill ha €15 miljoner för Perin, men möjligtvis kan Inter honom för €12-€13 miljoner plus en spelare. En förutsättning för att Inter ska kunna värva Perin är dock att de säljer Handanović först.

Det bör sannerligen inte saknas intressenter för Handanović, som onekligen är en av de bästa målvakterna i Serie A. Kanske vore han ett namn för Liverpool?

* * *

Southamptons Nathaniel Clyne har varit en av Premier Leagues absolut bästa högerbackar under den här säsongen. 23-åringen har verkligen imponerat såväl defensivt som offensiv. Som ett brev på posten rapporteras Clyne vara ett intressant namn för flertalet storklubbar.

The Telegraph skriver att Liverpool och Manchester United är intresserade av Clyne, som till råga på allt dessutom bara har ett drygt år kvar på sitt kontrakt med Southampton. Det kan alltså bli så att en relativt ung engelsk A-landslagsman, som har imponerat stort under säsongen, flyttar för en relativt liten summa.

Ronald Koeman medger att han vill att Clyne ska förlänga kontraktet med Saints, men tillägger att han har förståelse för om andra klubbar är intresserade. Samtidigt påpekar även Koeman något syrligt att ”normally the left back-position is more difficult to find good players. But, even the right full-back position, there are not a lot who have played on the same level as Clyne has been doing this season”, i en kommentar som skulle kunna tolkas som att holländaren inte tror att det blir några store problem att ersätta Clyne.

The Telegraph har även en uppdatering rörande förra säsongens succéspelare Jay Rodriguez. 25-åringen är som bekant långtidsskadad och åkte dessutom på ett bakslag i sin rehabilitering strax innan jul. Nu tyder tyvärr mycket på att Rodriguez säsong är över.

* * *

Enligt den portugisiska tidningen O Jogo hade Liverpool scouter på plats i matchen mellan Porto och Sporting Lissabon. Det spekuleras kring att Danilo (Porto) och/eller William Carvalho (Sporting) var LFC-scouternas syfte med resan.

* * *

Det har förekommit lösa spekulationer i spansk media om att Espanyols snabba 23-åring Lucas Vazquez är ett intressant namn för Liverpool. För tillfället är Vazquez endast på lån i Espanyol från Real Madrid, men köpoptionen ligger på €2 miljoner. Real Madrid kommer dock ha rätt att köpa tillbaka honom för €4 miljoner under de kommande två åren. Hittills har dock inte Espanyol utnyttjat sin köpoption, och istället har de frågat Real Madrid om de får låna honom ytterligare en säsong.

Av att döma på Vazquez kommentarer har han inte särskilt stor lust att återvända till Real Madrid. Han fick nyligen en fråga om Real Madrids återköpsklausul varpå han svarade: ”Det är så de (Real Madrid) hanterar sina kontrakt. Det har varit några spelare som har återvänt, som Carvajal. Jose Callejon såldes också, återvände, men sen såldes han igen. Det är det som händer.”

10 kommentarer
 1. Vietto vore riktigt spännande !

 2. Påminner om Suarez. Tvåfotad avslutare, avig. Snabb i tanke och steg. Hade varit en riktigt spännande värvning.

 3. Är Clyne mittback? Trodde han var ytterback!

 4. Får hoppas att dom gör nått vettigt i sommar o signa vietto.

 5. utan att veta något öht om vietto mer än klippet så känns det som en aspas värvning.

 6. Koeman menar att det blir svårt att ersätta Clyne även om en HB brukar vara enklare att hitta en än VB…

  • Japp, men varför påpekar Koeman ens det när hans klubb kontraktsförhandlar med en av ligans bästa högerbackar?

 7. Hmm, en back som gjort dundersuccé i Southampton.. Honom måste vi ha.. Deja vu från förra säsongen.. Undrar om de har kvar någon gammal Liverpoolsupporter i anfallet som de kan skicka med på köpet?

 8. Schneiderlin tror jag bestämt ska vara en Red. Kanske inte vore så dumt… … .. …

 9. Nu kan vi snart börja fundera på allvar inför sommarfönstret.

  Ut
  Gerrard
  Balotelli?
  GJ?
  Lambert?

  In
  Schneiderlein
  Clyne
  Origi (klar)
  Forward
  Målvakt
  Mittback?

Kommentarer är stängda.