Match: Liverpool FC – Burnley FC (2015-03-04)
Plats: Anfield
Tid: 21.00
TV-sändning: Viasat Xtra PL 5 (visas även på Viaplay)

* * *

Genom att knipa 9 poäng av 9 möjliga mot Tottenham, Southampton och Manchester City har gett sig själva trevliga förutsättningar inför säsongens slutspurt. Målet är naturligtvis CL-platserna; och då helst en direktplats till nästa säsongs turnering. Det förefaller på intet sätt vara orealistiskt, med tanke på att LFC är ligans formstarkaste lag under 2015.

Jag behöver egentligen inte hylla laget ytterligare. Många har spelat bra med 3-4-2-1-formationen. Det är enkelt att dra slutsatsen att formationen passar många av lagets spelare. Nu har man dessutom Daniel Sturridge tillbaka från skada; han är förvisso inte i toppform än, men han utgör ändå ett offensivt hot som Liverpool saknar när någon annan spelare i truppen innehar den anfallsplatsen i startelvan. Förhoppningsvis får Sturridge vara skadefri och hittar toppformen så fort som möjligt. Då är jag övertygad om att Liverpool kommer att göra fler så kallade ”enkla mål”, i synnerhet mot lite svagare motstånd.

Ett exempel på en lite svagare motståndare är Burnley, som gästar Anfield på onsdagskvällen. Burnley är ett charmigt lag som har gjort en bra säsong utifrån sina förutsättningar, men i de här sammanhangen är de ett riktigt lågbudgetgäng . De ligger på nedflyttningsplats, men har lika många poäng som 17:e-placerade QPR och har naturligtvis inte gett upp hoppet om att stanna kvar. Burnley spelar utan rädsla mot storlagen och Liverpool får onekligen se upp med Danny Ings & co. Just Ings utgör Burnley klart största offensiva hot; 22-åringen har gjort 9 mål och 4 assist i Premier League den här säsongen. Som en jämförelse har Sterling gjort 6 mål och 7 assists i ligan.

Senaste på skadefronten från BBC Sport:
– Jordon Ibe missar de kommande veckorna på grund av knäskada.
– Steven Gerrard är tillbaka i träning men kommer troligtvis inte att spela mot Burnley.
– Mamadou Sakho närmar sig en comeback efter sin höftskada.
– Glen Johnson är frisk och därmed kvitt sin sjukdom.

För Burnleys del missar Matthew Taylor, Dean Marney och Kevin Long matchen på grund av skador.