Världsbacken blir free agent efter säsongen – och Liverpool gör ett seriöst försök att värva honom.

David Alaba har etablerat sig som en av världens bästa försvarsspelare under de senaste åren. Den mångsidiga österrikaren har gjort stora avtryck i båda riktningarna i ett urstarkt Bayern München. Eftersom Alabas kontrakt går ut efter säsongen kan han redan nu förhandla med utländska klubbar – och det saknas förstås inte intresse.

Enligt transfergurun Fabrizio Romano på Guardian vill Liverpool signa Alaba i sommar och pushar hårt för att få till en övergång. Liverpool har etablerat kontakt med hans representanter, men det finns ett stort hinder i form av Real Madrid.

Alaba har tidigare sagt att han drömmer om att få spela för just Real Madrid, och enligt Romano leder de racet om 28-åringen. Att Real Madrid vill signa honom är logiskt, inte minst eftersom Sergio Ramos kan komma att röra på sig i sommar.

Romano tillägger at det inte finns några indikationer på att Alaba skulle vara aktuell för en övergång redan den här månaden.

7 kommentarer
  1. Tror inte ett dugg på att han skulle duga som mittback för oss/i PL. 180 cm = FÖR kort. Punkt slut.

    • Klarar han Bundesliga mot stora starka anfallare så klarar han PL. Men läs mitt inlägg här så ser du varför han inte kommer komma till oss.

  2. Har älskar Alaba sen han slog igenom. För mig hade det varit en drömvärvning. MEN han har varit väldigt tydlig med att nästa klubb han går till ska se honom som innermittfältare. Han spelar där i landslaget och det är där han trivs bäst. Tror knappast han kommer gå till en klubb där han får spela merparten mittback (Liverpool) eller som vänsterback. Dessutom har Klopp gått ut och sagt att man inte kommer värva in någon mittback i det här fönstret. Så det här ryktet är nog tyvärr inget att lita på.

    • Varför skulle inte Klopp kunna ta in honom som en ersättare till Wijnaldum i sommar? Men om det stämmer att Liverpool pushar för Alaba, så kan vi nog ta för givet att Klopp redan har rett ut positionsfrågan med Alaba och hans agent.

  3. Om LFC hade värvat Alaba nu så hade han nog fått spela mittback men värvningen verkar inte vara aktuell förrän i sommar.

Kommentarer är stängda.