Prestationen av spelarna och domarna var jämnt usel över 90 minuter. Liverpool inleder därför det nya året med torsk och den svaga formen håller i sig.

* * *

Lagen:

Liverpools startelva: Alisson, Alexander-Arnold(77), Henderson, Fabinho, Robertson, Thiago, Wijnaldum, Oxlade-Chamberlain(57), Mane, Salah, Firmino

Liverpools bänk: Kelleher, Milner(77), Jones, Minamino, Shaqiri(57), Origi, R.Williams, Phillips, N.Williams

Southamptons startelva: Forster, Walker-Pieters, Stephens, Bednarek, Bertrand, Diallo, Ward-Prowse, Armstrong, Djenepo(32), Ings(77), Walcott(82)

Southamptons bänk: Lewis, Vokins, Valery(82), Ramsay, Chauke, Smallbone, Tella(32), Long, N’Lundulu(77)

* * *

Matchfakta:

Southampton – Liverpool 1-0 (1-0, 0-0)

1-0: Ings 2′

Skott på mål: 3 – 1
Totalt antal skott: 7 – 17
Skott utanför: 3 – 11
Bollinnehav: 32,9% – 67,1%
Passningsprocent: 65,7% – 80,1%
Vunna luftdueller: 36,1% – 63,9%
Offsides: 6 – 1
Hörnor: 1 – 10
Gula kort: 1 – 3
Röda kort: 0 – 0

* * *

Spelarkommentarer:

Alisson – Tagen på sängen av Ings och var rejält ute och cyklade med en hopplös utrusning i andra. Ingen megainsats med fötterna heller.

Alexander-Arnold(77) – Slog hål i luften vid ledningsmålet och gav bort bollen hur många gånger som helst. Slarvigt, frustrerat och när Trent snesparkade iväg ett bra skottläge så fick Klopp nog och plockade av honom.

Henderson – Spelade Ings onside direkt. Höjde sig däremot efter det och skötte sig okej som mittback. Känslan var dock att han behövdes mer på mittfältet som förlorade allt i närkampsväg.

Fabinho – Solid bredvid ytterligare en mittbacks-parhäst. Likt Henderson hade han dock behövts på mittfältet.

Robertson – ”Keep the ball, keep the f*cking ball” skrek Andy på ett ekande St Marys i första halvleken. Gjorde sitt bästa för att på egen hand dra igång nån slags gnista via några misslyckade tjurrusningar. Kom igång bättre efter paus då han och Mané försökte dra laget på sina axlar.

Thiago – Avskuren och ofta vänd med ryggen mot offensiv planhalva. Drog även på sig ett tidigt gult kort som säkert hängde över honom i närkamperna matchen igenom. Försökte få igång passningstempot men slog även några helt huvudlösa passningar. Ingen vidare insats.

Wijnaldum – Fick städa upp bland slarviga passningar åt höger och vänster. Ingen kul match för Gini som aldrig fick igång någon rytm på mittfältet.

Oxlade-Chamberlain(57) – Misslyckades få till något etablerat tryck på högerkanten med Salah och Trent. Hans initiativ att dra isär Southampton lästes ofta alldeles för enkelt, och kvalitén med boll var inte tillräckligt bra.

Mane – En tuff batalj med Walker-Pieters och där Saints-försvararen tilläts göra det mesta för att stoppa honom av domarteamet. Borde dessutom haft en straff och var Liverpools enda offensiva hot i stort sett. När Mané fick bollen vid fötterna så hände det grejer.

Salah – Hade en sån där match där han inte var på samma våglängd som någon lagkamrat. Tog felbeslut alldeles för ofta.

Firmino – En av få som vann defensiva närkamper i matchen. Offensivt så tog han oftast det svåraste alternativet vilket inte uppfattades eller lästes av medspelarna. När ytorna väl fanns så fick han inte bollen istället. One of those days.

Inhoppare:

Shaqiri(57) – Kunde inte förändra matchbilden. Försökte ofta med att svinga inlägg, problemet var att Liverpool inte hade några spelare där.

Milner(77) – Blev nermejad av Walcott på sin födelsedag och fick inte ens en frispark som tack.

* * *

Övriga kommentarer om matchen:

3 kommentarer
  1. Domarkåren har bestämt sig sedan omgång 1, Liverpool skall inte vinna ligan igen.
    Ett jävla skämt!

  2. Nog för att vi inte var särskilt vassa idag men att dräneras på energi genom att ständigt bli bortdömda gör det ju inte särskilt lätt att prestera på topp heller.

    Nu har vi en tuff uppgift nästa match men förhoppningsvis kommer vi ut och kör över utd och domarkåren så det inte behöver bli något snack efteråt.

    • Jo, jag tycker inte heller Liverpool var bra, men med en normal domarinsats hade det blivit minst 1 poäng igårkväll. Frisparken som föranledde deras 1-0 var ju också fruktansvärt billig.

Kommentarer är stängda.