[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Är du trött på att givande diskussioner ’försvinner’ när nya inlägg kommer?

I så fall kan du gå in på Totaal Liverpools forum. I tråden ”Realistisk Silly – min utvärdering av truppen inför 2014/2015” kan du diskutera truppen och vilka förändringar du vill se klubben genomföra i sommar.

* * *

Liverpools scouter har identifierat ett antal ’targets’, som exempelvis Adam Lallana och Steven Caulker (The Daily Mail).

* * *

Liverpool har skrivit ett treårskontrakt med den australiensiska 16-åringen Jake Brimmer (Fox Sports Australia).

* * *

Liverpool vill signa Adam Lallana. Vid 25 års ålder känner Lallana att han inte kan vänta längre på spel i Champions League, även om Manchester United kommer att försöka övertyga honom om att göra det. Lallana och Liverpool fruktar dock att Southampton kommer att kräva £25 miljoner för hans tjänster (The Independent).

Brendan Rodgers gör ingen hemlighet av att han vill signa startspelare och inte ’squadplayers’ i sommar. Rodgers vill signa Adam Lallana, samtidigt som ett bud på £8 miljoner för Steven Caulker också är under seriöst övervägande. Manchester United vill också ha Lallana, men han vill helst till Liverpool (The Telegraph).

Brendan Rodgers vill värva ”mellan tre och fem startspelare” i sommar. Liverpool försöker signa Adam Lallana, medan man även är intresserade av Steven Caulker. Däremot är hela fyra spelare som signades för ett år sedan – Victor Moses, Aly Cissokho, Iago Aspas samt Luis Alberto – på väg bort (The Times).

Lallana_3

* * *

Liverpool kommer att försöka signa Adam Lallana efter säsongen. Brendan Rodgers gillar Lallana skarpt och har inte blivit avskräckt av snacket om en prislapp på £20 miljoner. Liverpool har fortfarande inte hört av sig till Southampton, men är redo att agera snabbt när transferfönstret öppnar. Däremot har Liverpools intresse för Yevhen Konoplyanka svalnat – istället kollar LFC på andra alternativ (The Liverpool Echo).

* * *

Liverpool vill signa Swanseas keeper Michel Vorm för omkring £5 miljoner. Tanken är att Vorm ska ge Simon Mignolet konkurrens. Liverpool har även scoutat Nottingham Forests Karl Darlow, men Vorm är det föredragna alternativet (The Daily Mail).

* * *

Liverpool och Manchester United vill signa Alex Song, som är på väg att lämna Barcelona. Song är öppen inför båda klubbarnas intresse och kan lämna för omkring £8 miljoner (The Mirror).

Caulker_2

Liverpool planerar att aktivera den klausul som finns i Steven Caulkers kontrakt i och med att Cardiff har blivit degraderade till the Championship. Brendan Rodgers ville ha Caulker redan förra sommaren, men då vägrade Tottenham sälja till en konkurrent (The Mirror).

* * *

Jordan Henderson och Liverpool är överens om grunderna för en fyraårig kontraktsförlängning (The Mirror).

* * *

Inter är nära att signa Tom Ince på free transfer (Sky Italy).

* * *

Totaal Liverpool söker alltid feedback på inläggen. Vad tycker du om att vi numera länkar källan till varenda transferrykte? Fyller detta någon funktion eller är det waste of time för mig att göra? Kommentera gärna! Med vänlig hälsning Pelle.

31 kommentarer
 1. Har verkligen svårt att se storheten i Caulker. Känns som han skulle bli rejält ifrån sprungen svansar lags kontringar. Ser hellre Ilori som den toll som Caulker ska ha.

 2. Tycker vi bör kolla mer utomlands, hellre än att lägga halva budgeten på Lallana. Vorm är väl antagligen billigare i drift än Reina? Annars skulle det väl vara kul att få vår spanjor tillbaka.

  • Reina har över 100k i veckan. Och om du ska köpa en spelare som blivit valt till en av ligans bästa, speciellt en offensiv spelare, så kommer du få betala runt £20m för honom. Tror inte du hittar en bättre spelare än Lallana för under £15m någonstans.

   Det verkar som att många verkligen inte fattar hur bra Adam Lallana verkligen är. Och det är inte bara den här säsongen, han va ruggigt bra säsongen innan också.
   Han kan spela centralt och på båda kanterna, han jobbar otroligt mycket i försvaret, han har riktigt bra teknik(bästa Didi sett från en Engelsk spelare på flera år), är taktiskt intelligent och så är han Southamptons kapten.

  • Så lät det om Charlie Adam, Carroll, Downing etc…. Så fort en britt gör en-två mer än okej säsonger spårar prislappen ur. Varför pratar du om bättre spelare för under 15 när prislappen är 20-25?

  • Folk säger alltid att man kan få en icke brittisk spelare för mycket mindre än vad, i det här fallet Lallana, är värd. Och sen är prislappen mellan £15-20m. Echo säger uppemot £20m, inte över.
   Och sen va aldrig Adam, Downing och Carroll i närheten av att vara vald till en av dom bästa i ligan så som Lallana blivit. Sen har ingen av dom sagts vara taktiska, tekniska och mångsidiga.

   Det är bara att kolla på Henderson, Sterling och Sturridge som alla är britter och har minst lika mycket taktiskt kunnande och teknik som t.ex. Spanska spelare.
   Adam, Downing och Carroll är alla från den ”gamla” brittiska fotbollsskolan och i stort sett raka motsatsen till Lallana.

  • Mm men tycker du att Henderson även om han är bra är en 20 miljonersspelare?

   The Independent säger 25 miljoner… läs ovan i huvudinlägget av Pelle. Så vadå inte över? Vet du att det inte blir över?

  • Litar otroligt mycket mer på Echo än The Independent.

   Och ja, Henderson är klart värd £20m. Om han stannar kvar i Liverpool efter att Gerrard slutat så är han den enda i dagens Liverpool som kan ta över kaptensbindeln.
   Man har tydligt sett, speciellt mot Chelsea, hur mycket Henderson saknas.
   Ordinarie i ligatvåan, lagkapten på alla ungdomsnivåer i landslaget, framtida kapten i Liverpool och England. Skulle nog säga att han är värd närmare £30m än £20m.

  • Hmm, jag skulle bli väldigt förvånad om någon klubb är villig att betala närmare £30 miljoner för Henderson.

  • Ändå hamnar kaptensbindeln hos Suarez när Gerrard och Agger inte spelar..

   30 miljoner? Du vet, det ska finnas en köpare också, ingen klubb utanför England kommer att lägga några större summor på Henderson. Ingen av de andra toppklubbarna lär vara intresserad av honom och ingen av de mindre klubbarna kommer att lägga ens 20 på honom då han inte är den spelaren som gör den skillnaden som man söker för de pengarna. Han är otroligt viktig men att ha bra kondition och kämparanda är knappast det som genererar de stora summorna. Ska han upp i 20 miljonersklassen måste hans spel på sista tredjedelen bli något helt annat.

  • Kaptensbindeln hamnar på Suarez eftersom han är den bästa spelaren. Nästa säsong när Agger troligtvis lämnar så är Hendo närmare vice än Suarez.

   Jaja, jag överdrev att han är värd närmare £30m men han är klart värd dom £20m som Liverpool betalade för honom. United är ett lag t.ex. Som verkligen skulle behöva en Henderson i laget.
   Att hans spel i sista tredjedelen lämnar något önskvärt är klart, men sen är han inte Henderson den som ska göra målen heller. Runt 6-8 mål från Hendo per säsong vore helt godkänt.
   Henderson, bortsett från Suarez och Gerrard, är den enda spelaren som har en gjuten plats i startelvan. I mina ögon en stor anledning till Liverpools succé.

   Pengarna på Hendo är helt klart väl spenderade.

  • Fy fan, grammatiken verkar inte vara min bästa sida. Men vissa fel skyller jag på Auto-Correct.

 3. Jag hoppas inte ryktet om Song stämmer. Sista säsongen i Arsenal va han inte bra, blev förvånad att Barcelona köpte han…att han sitter på bänken säger ju också en del.
  Visst han kunde göra någon delikat lyftpass till RvP men spelmässigt tycker jag han påminner om för ”dagen” vår egen Lucas, långsam, slö i sidled, dra på sig onödig frisparkar mm. Tror faktiskt en spelare som Mulumbo hade varit ett bättre alt, underskattad.

 4. Är också tveksam om Song. Känns som en chansning, å andra sidan är Rodgers superb på att ”väcka liv’ i spelare som stagnerat lite i karriären.
  En kille som jag har haft i tankarna ett tag är N’zonzi i Stoke. Stor, fysiskt stark och verkar vara rätt bra med bollen också? Borde inte kosta skjortan heller. Har gillat det jag sett av honom men han kanske inte håller i ett bättre pl-lag… Vad tror ni om honom? 🙂

 5. Pelle:
  Jag lär inte klicka på källan så många gånger, men likväl tycker jag att det är bra. Jag tror det är ungefär så de flesta känner. Vet inte riktigt om det faktiskt fyller någon funktion mer än att ta din tid därför.

  • Lite intressant är det ändå att veta om ett rykte kommer från The Telegraph (ganska pålitligt??) eller från CaughtOffside (opålitligt).

  • Davezu; Det handlar inte om att redovisa källan. Det jag menar är om det är värt att skapa en klickbar länk till artikeln i fråga. Att ange källa vid namn är självklart om man är det minsta seriös.

  • Jaha, ok då förstår jag. För min del behövs det nog inte, skulle tro att jag klickar ytterst sällan.

  • OK. Egentligen tar det inte jättemycket extra tid för mig, i och med att jag ändå har länkarna uppe när jag skriver inläggen. Tidigare har läsare som skriver på andra sidor/medier efterlyst länkar, men det var å andra sidan eftersom de var slöa och inte orkade leta själva…

  • Aa men vet inte, står ju sällan särskilt mycket mer i ursprungskällan och tvivlar man på dig så är det ju inte så svårt att hitta själv.

   Å andra sidan, på sätt och vis ger det till er ökad trovärdighet att man snabbt kan kolla upp att det inte är fabricerat.

 6. De spelarna Rodgers vill ha är förmodligen rätt spelare, han har inte gjort någon besviken än denne Rodgers när det gäller utveckling av dem. Så om vi nu köper caulker, ja då är han förmodligen bland de bästa i pl snart.

  • Absolut… Tillsammans med cissokho, aspas och Moses… Rodgers är grym men han är inget underbarn…

  • Allen, Sakho, Borini, Sahin, Assaidi… för att nämna några fler

  • Hur många av Rodgers köp har han utvecklat till bland de bästa i PL? Möjligtvis Sturridge.

  • Kanske Coutinho? Sen får man nog ge lite kredit till BR när det gäller utvecklingen av Henderson, Sterling, Flanagan och Suarez.
   Personligen tycker jag däremot att BRs utvecklig av Laget och spelsättet är det man ska ge honom mest lovord för. Jag njuter av att titta på oss idag och jag tror många spelare vill komma till oss pga det. Lallana kommer bli en supervärvning men jag har reservationer för Caulker. Dock ser det svårt ut på mittbackssidan.

  • Jag ger gärna Rodgers credit för att han utvecklar spelare, MEN han utvecklar absolut inte alla som värvas in. Det är snarare väldigt stor felmarginal på Rodgers värvningar hittills. Därför litar jag inte blint på hans omdöme om han vill ha t.ex Caulker.

 7. Vet inte mycket om Lallana eller Southampton så feedback gärna……
  Om vi ska värva 3-5 startspelare(mycket bra isf) var och vems plats tar Lallana??
  Caulker är det verkligen en startspelare eller innebär det ett ytterligare mittbacks köp.

  Fem startspelare i min värld: Rodriguez(VB),Wolfsburg, Miranda el Godin från Madrid, Richards(City), Martinez(Bayern), Shakiri(Bayern),

 8. Ni får ju ta det för vad jag menar och jag tror ni vet vad jag menar också. Allen, hendo sturridge bl.a. Har gjort ex antal steg ifrån va dem var innan Rodgers, sen att det finns sura äpplen som aspas väljer jag att blunda för då stures mål och Hendos insatser väger upp det ganska lätt.

 9. Coutinho, flanno hade inte häller dem fått många chanser innan, sterling ? Om man talar om spelare över lag han fått att prestera på topp

  • Ja, Rodgers har ju utvecklat många spelare, men av de spelarna som han har utvecklat är inte särskilt många spelare som har kommit under hans tid i klubben. Hur många av förra sommarens värvningar har utvecklats överhuvudtaget? Möjligen Mignolet, men jag tycker inte att han är en bättre målvakt nu än vad han visade i Sunderland.

 10. Känns bra att ni länkar till stället ni fått infon från så man vet hur många skopor salt man ska ta till.

  Eftersom BR troligen kommer skriva på ett nytt kontrakt så lär han väl ha fått igenom att han har full kontroll över värvningar så jag litar på att han värvar de han verkligen vill ha istället för kvantitet. Vi kommer ju få tillbaka Borini, Suso, Ilori, Wisdom, Assaidi och där får man hoppas vi fått tillbaka någon spelare bättre än de lämnade iaf. Spelmässigt borde Suso passa som handen i handsken men är han för lat för att passa in?

  Har dålig koll på Lallana men om nu BR vill betala stora pengar på honom så hoppas jag han håller måttet. Hade gärna sett Ross Barkley men det kan väl bli lite svårt och dyrt.

 11. Ytterbackar: Sequeira alt Moreno
  Mittbackar: Lovren och verthongen
  Mittfältare: lallana, kovacic , Luiz gustavo och konplyanka
  Anfall: Lukaku alt benteke
  Dessa spelare skulle gå in och förstärka truppen rejält. Visst, vi kommer inte att ha råd med alla men några måste vi kunna få?

Kommentarer är stängda.