[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Brendan Rodgers har åter igen klargjort att Liverpool behöver förstärka truppen i sommar: There’s no doubt that we need depth in our squad,” sa Rodgers till Alan Brazil Sports Breakfast.

“I looked at Manchester City the other night at the Aston Villa and they brought on three players worth nearly £90million.

“Fernandinho, Jovetic and Negredo – those players were coming off the bench.

”Moving into the Champions League next season, there’s going to be a lot of games for us.

“For me, it’s about getting players who have the tactical capacity to play how we want to play, players with personality and players who are hungry. Those will be the three key ingredients for the players coming in.”

* * *

Manchester United ligger bäst till för att sina Luke Saw. United är villiga att betala uppemot £25 miljoner för Shaw. Chelsea har också registrerat intresse för Shaw, samtidigt som Liverpool, Manchester City och Tottenham också är intresserade. United vill köpa Shaw oavsett om Patrice Evra förlänger eller inte. Evra har blivit erbjuden ett nytt kontrakt av United, men har ännu inte accepterat det (GOAL.com).

* * *

Monaco har gett Ashley Cole ett fantastiskt kontraktserbjudande. Monaco är villiga att matcha Coles nuvarande veckolön på £120 000, men vänsterbacken kommer ändå att tjäna mer pengar i och med att han inte skulle behöva betala någon inkomstskatt i Monaco. Cole har även andra erbjudanden, från exempelvis New York Red Bulls, samtidigt som Liverpool och Real Madrid också är intresserade (The Daily Express).

11 kommentarer
 1. Jag kan faktiskt tycka att £25 miljoner är prisvärt för Shaw. Man får ju ändå en ordinarie vänsterback av väldigt hög klass (och potential till världstoppen) i 15 år framöver.

  • Du har en poäng! Vi får kvalitet o en gedigen vänsterback i väldigt många år & vb växer verkligen inte på träd!

   Jämför de nämnda summorna, med värvningar som Aspas, Allen, Sakho & Borini så är shaw inte över jävligt dyr!

  • Problemet är väl egentligen inte att motivera Shaws enskilda övergångssumma. Problemet är att motivera den i relation till Liverpools förmodade totala transferbudget.

  • Om han är ung och stor utvecklingspotential, så tror jag att FSG kan punga upp med denna summa utöver budgeten.

   De var väl villiga att lägga nästan 30 miljoner pund på Willian innan Spurs och Chelsea la sig i…???

   Ser de bara att det är rätt kille i rätt ålder, så är övergångssumman det största hindret utan är nog den löpande lönerna…

   Rätta mig gärna om jag har fel.

  • Tror kanske man bör väva in aspekten att läget var något mer gynnsamt inför den här säsongen än kommande ironiskt nog. Det var ganska tydligt att cuperna inte stod i fokus redan från dag ett och att det enda som var intressant var att nå CL. Det var då 38 matcher som fokuserades på plus cuperna som bonus.

   Även aspekten att man inte riktigt visste vilket lag man hade inför den här säsongen bör vävas in.

   Förra sommaren behövde inte fokus vara på bredd direkt. 30 miljoner Willian i det läget när resterande transfers faktiskt mer eller mindre var gjorda var nog rätt lugnt… han hade trots allt spetsat truppen rejält.

   Idag sitter vi med samma trupp, som dock har utvecklat sig, men med två tävlingar som målet troligen är att gå långt i. Varje spelare som kommer in behöver vi nog två av för att kunna hålla uppe andan. Finns då ”bara” 60 miljoner pund så får vi nog inse att hälften oavsett kvalité inte läggs på en spelare.

   Vi bör dock inte misströsta för mycket, hellre att spelarna som anländer är i 15-miljonersklassen än 6-7 miljonersnivån som vi varit vana vid.

   Men jag tror att 60 miljoner är i minsta laget tyvärr ifall vi har några ambitioner med CL och vill utmana om titeln även nästa år. Vi kanske kan få in 20-30 för försäljningar men hade gärna sett att det var 80 miljoner som fanns till förfogande.. Det borde ju rimligen finnas 30 kvar, innebär inte ett nytt år och sportsliga framgångar mer än 30 miljoner?

  • Om vi skriver ett 7 års kontrakt med honom blir väl kostnaden fördelad på 7 år och borde inte belasta budgeten nämnvärt? Eller man kanske inte kan göra så?

  • Kallas att skriva av… http://sv.wikipedia.org/wiki/Avskrivning

   Men det är lite som i det här Seinfeld-klippet: http://www.youtube.com/watch?v=XEL65gywwHQ

   En avskrivning gör inte att det finns mer pengar till själva utgiften. Däremot gör en avskrivning att man inte belastar kostnadsposten i resultaträkningen med hela utgiftsbeloppet utan med [utgiftsbeloppet] / [antal år tillgången skrivs av på].

   Med andra ord avskrivningen ökar inte mängden likvida medel.

   Vet inte om man räknar spelarköp som avskrivningar… men visst är det ett intressant perspektiv i diskussionen, men det ger i slutändan egentligen först ett kvitto på affären när spelaren säljs/slutar. Men prognostiserar man att ha Shaw i 10 år så kan man då spå att han om tio år har har kostat 3 miljoner pund per säsong minus eventuellt försäljningsvärde.

   Torres t.ex. gick vi i slutändan 5 miljoner plus på per säsong (borträknat löner etc).

   Men hur som möjliggör inte det mer pengar till en värvning, men det är ett verktyg för att motivera en värvning.

 2. Vad jag menar är att jag tror att FSG inte sätter en budget som måste hållas till punkt utan de värderar nog spelare var för sig och att de inte vill betala överpris.

  Rätt spelare till rätt pengar och att de köper FSG’s lönepolicy, så är det säkert grönt ljus som gäller.

  Tror på 2 spelare i prisklassen runt 20-30 miljoner och 2-3 spelare runt 10-15 miljoner och lyckas vi rätt där, så har truppen fått ett ordentligt lyft.

 3. Tittar vi lite på de som inte kommer va kvar tills nästa år så har vi snart både lön och köp av tex Shaw.
  Vill säga att vi får spendera av försäljnings pengarna.

 4. Hindret i Shaw köpet är nog inte transfer betalningen utan lönen. Där kan vi inte konkurrera med ManU ännu. Dessutom ryktas han väl vara Chelsea supporter så någon lojalitet mot LFC har han ju inte. Han kommer välja högsta lönen och där han kan utveckla sitt spel med regelbunden speltid. Då han är såpass bra så kan ju alla klubbar ge honom speltid och ManU har ju även de låtit unga spelare kommit fram. Dödsstöten för Shaw hade ju varit att välja Chelsea. De ger ju inte mycket förtroende till yngre spelare och deras ytterbackar är ju inte heller särskilt attackerande. Shaw hade passat in i ManU eller LFC bäst men tyvärr tror jag han väljer pengarna före CL nästa säsong.

 5. Taktiskt kunnande, personlighet och hunger. Den kravformuleringen snor jag till min nätdejtingprofil!

Kommentarer är stängda.