Arsenal är den senaste klubben att visa intresse för Steven Caulker, då Wenger är ute efter backup till Koscielny och Mertesacker. Liverpool, Tottenham, Swansea och Southampton är också intresserade av Caulker (The Daily Mail).

Manchester City är nära att göra klart med Portos mittfältare Fernando (The Daily Mail).

* * *

Manchester United och Luke Shaw är överens om kontraktsvillkoren. United kommer att ge Shaw ett femårsåkontrakt värt £160 000 i veckan. Precis som med Lallanas eventuella övergång till Liverpool kommer Southampton inte att sälja Shaw innan en ny manager är installerad. Chelsea var också ute efter Shaw, men är inte beredda att matcha Uniteds lönerebjudande (GOAL.com).

Tottenham är villiga att trigga Loic Remys utköpsklausul på £9 miljoner. Londonklubben tror sig kunna signa Remy på ett fyraårskontrakt efter VM, men spelaren själv inväntar en CL-klubb, då helst i form av Arsenal innan han väljer Spurs (GOAL.com).

* * *

Liverpool och Sevilla har INTE kommit överens om en övergångssumma för Alberto Moreno. Liverpool är tuffa i förhandlingarna och tänker inte betala ett överpris för vänsterbacken – och man anser att £18 miljoner är ett överpris för honom. Klubbarna har förhandlat i flera veckor och Sevilla har till och med gett Liverpool tillåtelse att prata direkt med Moreno, men klubbarna är inte helt ense om en övergångssumma. Brendan Rodgers har blivit irriterad på Sevillas försök att iscensätta en budgivning, vilket de har försökt göra genom att erbjuda Moreno till andra klubbar, som exempelvis Tottenham. Såvåda Sevilla inte sänker sin prislapp kommer Rodgers att rikta blickarna mot andra vänsterbackar istället. En vänsterback som Rodgers har gillat under en längre tid är Ryan Bertrand, som är tillgänglig för omkring £7 miljoner. Chelsea vill visserligen inte sälja Bertrand till en konkurrent, men han har inte överdrivet lång tid kvar på kontraktet, samtidigt som Londonklubben gör sitt yttersta för att uppfylla FFP-kraven. Liverpool kommer dock att fortsätta förhandla om Moreno, men ingenting är supernära att bli klart, såvida inga framsteg görs i förhandlingarna. Liverpool befinner sig även i fortsätta förhandlingar med Southampton om Dejan Lovren och Adam Lallana (The Mirror).

* * *

Porto är intresserade av Suso (O Jogo).

Liverpool är intresserade av Sebastian Giovinco (Corriere dello Sport).

Samed Yeşil har åkt till Turkiet, där Trabzonspor är intresserade av hans tjänster (Sabah).

* * *

Idag kommer Joe Cole att skriva på för Aston Villa. Igår läkarundersöktes 32-åringen, som har blivit erbjuden ett tvåårskontrakt av Aston Villa, som redan har gjort klart med Philippe Senderos, och dessutom är på väg att ta in Roy Keane som assisterande tränare (The Times).

Newcastle har bekräftat värvningen av Jack Colback på free transfer. Det hör inte till vanligheterna att spelare flyttar mellan Sunderland och Newcastle, men Colback hoppas på förståelse, då han säger sig ha varit Newcastlesupporter sedan barnsben. Det är däremot tveksamt om en annan free agent – Bafetimbi Gomis – hamnar i Newcastle. Anfallaren kräver nämligen en veckolön på hela £100 000 för att skriva på för en ny klubb (The Times).

15 kommentarer
 1. Ricardo Rodriguez i Wolfsburg kanske skulle vara ett bra alternativ till Moreno? Han kanske är ännu dyrare i och för sig. Men jag tycker VB är en position vi bör prioritera.

  • Nä jag hörde ryktas om att han skulle kunna gå för £10-12 milj. Vad han är värd vet jag inte personligen då jag inte har någon större koll på honom.

  • Ricardo Rodriguez vore ett absolut kanonköp. 21 år o grym offensivt och även stabil defensivt. Prislappen kommer dock bli riktigt hög. Skulle tippa på att det krävs runt 25miljoner pund för att få Wolfsburg att släppa honom.

 2. Bertrand, hahaha…. Då kan vi lika gärna köra med Jack Robinson

 3. Som sagt moreno närmare än någonsin, nja.
  Tror dock vi kommer ro hem den här värvningen ändå tillslut, detsamma med lallana.

 4. Moreno eller Ricardo Rodríguez, om vi ska sikta på Bertrand så kan vi lika gärna köra vidare med José Enrique och Jack Robinson.

 5. Är det bara jag som känner att vi nästan enbart siktar in oss på supersnabba spelare? 🙂

 6. Bertrand kanske inte är lika exotiskt som Moreno och Rodríguez men han är en ganska duglig spelare. Får vi in honom blir jag inte ledsen då vi har Flanno och Enrique som bra back up.

 7. Tycker 18£ för + bonusar låter sjukt mycket för en 21 årig oprövad Vb i PL…av det jag sett tycker hav Bryan Ovideo i Everton är minst lika bra om inte bättre än Moreno. Ända nackdelen är stt han spela i Everton…

 8. Vad sker med Emre Can? Är han helt klar eller hur ligger det till?

  • Stämmer. Emre Can är klar för Liverpool.

 9. Bra! Hoppas att vi värvar någon annan för ett bättre pris, eller ingen alls för den positionen.

 10. Men betala för fan! Om Rodgers vill ha Moreno så kvittar väl 2-3 miljoner hit å dit. Vi får i bästa fall en VB som är ordinarie i 10-12 år.

 11. Bara jag som tycker det är drygt att vi utan knorrande är villig att höja bud med £5-10m så fort det är en engelsman, men hoppar och skriker i protest över de £2m som verkar skilja i Morenos fall. Han är ju trots allt spansk landslagsman, om än ganska oprövad.

Kommentarer är stängda.