Liverpool och Groningen förhandlar om David Texeira. Det kan möjligtvis bli en deal där Groningen får pengar + en spelare, eller pengar + en spelare på lån (Twitter).

Chelsea och Liverpool har tackat nej till Milos Krasic. Arsenal är en av åtskilliga andra klubbar som är intresserade av serben (Twitter).

* * *

Liverpool befinner sig i förhandlingar med Real Madrid rörande Esteban Granero. Real Madrid hoppas kunna sälja Granero, men det finns litet intresse. Nu försöker Liverpool låna mittfältaren, vilket kan vara ett alternativ för Real Madrid om övergången kan göras permanent i sommar (The Mirror).

Liverpool är inte intresserade av Nikica Jelavic, och det finns lite intresse för Milos Krasic, men den senaste tidens svaga prestationer har fått klubben att inse att man behöver införskaffa offensiva alternativ (The Mirror).

Liverpool har visat intresse för Yann M’Vila, men kommer troligtvis inte att göra ett försök att värva honom förrän i sommar (The Mirror).

* * *

Liverpool ligger närmast till hands för Udineses chilenare Mauricio Isla. Udinese vill gärna behålla Isla, men skulle överväga bud på omkring £10 miljoner (TalkSPORT).

Spurs vill låna Mauro Zarate, som för tillfället är utlånad till Inter, där han dock har misslyckats. Lazio äger alltjämt Zarate och är beredda att lyssna på bud på omkring £10 miljoner, men Spurs hoppas ändå kunna låna argentinaren om de kan få hjälp med att betala hans enorma lön på £120 000 i veckan. Zarates agent Barry McIntosh kommenterar Spurs-ryktena: ”Spurs are among the clubs interested in bringing him back to England. He made a positive impact at Birmingham previously and his reputation has continued to grow” (The Mirror).

Franska ligans skyttekung Olivier Giroud har en utköpsklausul på 16-20 miljoner euro i sitt kontrakt. Uppgifterna bekräftas av Montpelliers ordförande, som tillägger att anfallaren kommer att stanna resten av säsongen. Klausulen i Girouds kontrakt kan förändras beroende på hans framfart i Frankrikes landslag (France Football).

* * *

Manchester United har lagt ner sitt intresse för Dinamo Zagrebs supertalang Mateo Kovacic, trots att Ferguson öronmärkte 17-åringen som en potentiell värvning. Manchester Uniteds ledning är inte beredda att lägga £10 miljoner på en spelare som ännu inte har visat särskilt mycket, trots att Fergusons vill signa honom: ”Sir Alex has had scouts watching Kovacic regulary and really likes him, but it now seems they won’t pay the money to make an acceptable bid”, sa en källa inom Manchester United. Det saknar dock inte intressenter för kroaten – Manchester City, Arsenal, Spurs, Bayern München och Juventus också ryktas vara ute efter honom (GOAL.com).

Shakhtar Donetsk har informerat Chelsea om att £16,7 miljoner räcker för att signa Willian. Chelsea hoppades dessutom få låna Milos Krasic, men Juventus är bara intresserade av en permanent övergång, vilket Chelsea inte är intresserade av. Chelsea letar efter en kreativ mittfältare – namn som Luka Modric och Joao Mourinho är intressanta. Däremot tros Chelsea INTE vara intresserade av Eden Hazard. Den skickliga Hazard har en klausul på mer än £25 miljoner i sitt kontrakt – men ingen förväntar sig att någon intressent är beredd att betala hela klausulen (The Telegraph).