Damien Comolli befinner sig i Holland (Twitter).

På måndagen kommer representanter från Liverpool att träffa motsvarigheter från Groningen (Twitter). Det handlar naturligtvis om en eventuell övergång för David Texeira

* * *

Förhoppningsvis är Liverpool även intresserade av fler spelare (än Texeira) i Holland. Bara den här säsongen har ett antal skickliga kantspelare uppenbarat sig i den offensiva holländska ligan.

Några yttermittfältare i Eredivisie som har varit mycket bra den här säsongen:

Dries Mertens, 24 år, PSV
Kommentar: Var väldigt bra redan i Utrecht, men har fått ett vansinnigt stort genombrott sedan övergången till PSV. Kompenserar sin litenhet med spelintelligens, snabbhet och känsla i fötterna. Det enda frågetecknet kring honom är hans poängproduktion mot andra topplag, som verkligen inte är lika imponerande som hans ”overall stats”. För någon vecka sedan bekräftade en pålitlig källa på twitter att Liverpool är intresserade av Mertens.

Ola John, 19 år, Twente
Kommentar: Mycket snabb och teknisk lirare som ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Är lillebror till den gamla Fulhamspelaren Collins John. För några år sedan hade han möjlighet att bli ungdomsproffs i flertalet stora PL-klubbar, men han tackade nej.

Luciano Narsingh, 21 år, Heerenveen
Kommentar: Doldis som har visat upp ett bra kantspel de senaste säsongerna. Det ska bli intressant att se vilka som snappar upp honom – möjligtvis blir det en sommarflytt till PSV eller Ajax?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Mertens och texira känns härligt om det var sant men vi behöver ett spelgeni kanske elm? Annars väldigt positiv till det här!

 2. Sälj Kuyt. Köp in Texeira och Marko Marin. Bra värvningar båda två, en som gör mycket mål och en som kan hålla i bollen och göra bort sin motståndare.

 3. Hoppas hoppas, att denna nyhet/rykte plus föregående är sanna. Har varit smått deprimerad sen i lördags, dels med tanke på resultatet (och framförallt spelet) och dels med tanke på denna silly seasons avsaknad av ”heta” rykten. Hoppas verkligen att det blir åtminstone ett köp av ett kvick ytter och en målfarlig forward. Det är ju trots allt förvånansvärt få poäng upp till plats 3-4, trots vår oförmåga att sänka bottenlagen. Så ett liiiitet tillskott i truppen och en energiboost tror/hoppas/önskar/ jag skulle kunna säkra en CL-plats.

 4. Marko Marin är omöjlig för oss att få.
  Sälja Kuyt? Aldrig! Bästa offensiva spelaren vi har, bara synd att våran tränare inte låter honom spela (det råder sån jävla politik i liverpool just nu, man petar den bästa spelaren för att låta nyförvärven spela bara för att inte få skit för att man betalar dyra pengar och sen inte ger dem speltid!)

 5. Kuyt vår bästa offensiva spelare…
  HAHAHAHAHAAHAHA!

  Dude what are you smoking ?

 6. Sälj Kuyt medan det fortfarande går att få någonting för honom.
  Det har ryktas om 10M länge nu och han är 31 år. Det är en jävla bra försäljning det. Anledningen att Kuyt inte spelar är för att han inte har tagit chansen när han har fått spela tycker jag, helt iskall med dålig bollbehandling och usel teknik. Han gör inte ens nytta när han springer och kämpar längre.

  Sen kan man ju alltid ifrågasätta andras prestationer i jämförelse med Kuyts. Men jag tycker inte att Kuyt har gjort sig förtjänt av en startplats! Och det är en av spelarna som ska säljas för att få in yngre och nya krafter i LFC.

 7. Jag är helt inne på samma linje, sälj Kuyt medans vi kan få lite betalt för honom. Han har gjort extremt mycket för oss, men det är dags att börja tänka framåt!

 8. Personligen ser jag saknaden av en bra defensiv mittfältare som vårt största problem. De ytor vi släpper till framför våra backar är ju otroligt stora. Lucas saknas oerhört mycket han har varit bra men inte trodde jag han skulle saknas så här mycket måste även gå så långt och säga att jag saknar Spearing fast jag tycker han max är en truppspelare säger inte så mycket om honom men mer om hur dåliga våra andra mittfältare är taktisk defensivt. Så in med en defensiv mittfältare och en striker tror det räcker långt. Come On

 9. Skulle va en dröm nu om Kuyt säljs och samtidigt som vi köper in Texeira och Hazard!! Kolla lite runt på facebook och nån liverpool sida hade lagt upp detta,

  Eden Hazard: ”With all respect to Chelsea, I’d rather join a club with history such as Liverpool or Arsenal” Om de finns nån sanning i detta så köp!! Ge Cole och kanske £20-22 mille och vi har vår framtid stjärna!! YNWA

 10. Liverpool are very Close to agreeing a transfer fee fot David teixeira and the personal terms are set to be done tommorrow or 25/1 (twitter)

 11. twitter känns inte som en pålitlig källa för det har bla skrivitts förrut t.ex Napoli har accepterrat ett bud på Cavani av Liverpool! men nja så man ska det med en nypa salt. Däremot Pelle är det troligt att vi värvar Texitra? och hur mkt pratas det om Krasic igentligen börjar bli nyfiken på dom här två dom är iallafall inte överdrivet höga summor som t.ex Hendo och Downing.

  • Kakan: Om twitter är pålitligt beror ju helt och hållet på vem som twittrar i och med att vem som helst kan skapa ett twitterkonto. Det är troligt att Liverpool värvar Joao Texeira, angående David Texeira så verkar det definitivt vara en möjlighet i alla fall. Liverpool är en av flera klubbar som har blivit erbjudna Krasic, men det återstår att se om man verkligen är intresserade.

 12. Kakan:

  Det beror väll på vilka twitter källor? Det finns mycket pålitliga källor på twitter om man kan sortera dom rätt. Så om man följer rätt på twitter så tror jag det är bra mycket pålitligare än vad tidningarna skriver.

  Liverpool sidorna på facebook är ju bara skräp. Fanns det ens någon länk till det du läste ”YNWA96” ?

 13. Kinpin: Tycker du att Kuyt är en bättre spelare än Suarez?

 14. nej jag vet att det beror på vem som skriver men OFTAST är det iallafall bara påhittade rykten känns det som

  • Kakan: Det beror alltid på vem som skriver. Det finns många bara sitter och ljuger ihop grejer. Tänker dock inge namnge de eftersom de bara är ute efter uppmärksamhet vilket jag i så fall skulle ge de. 99,9% av alla ryktena på twitter är bullshit, men 100% av allt som t.ex Boswell twittrar är pålitligt. Det gäller att veta vilka som utgör de 0,1% som är pålitliga.

  • Kakan: Ja, om man slumpvis tar till sig rykten från twitter är det oftast skit, eftersom 99,9% av allt som skrivs där är skit.

 15. Ja men denna källan ska vara pålitlig och han hade rött om sommarens transfers. Eftersom comolli är i holland så låter det väl inte helt otroligt eller? Jag litar starkt på det!

 16. Ledsen att krossa dina drömmar men Hazard spelar i Lille som spelar i Ligue 1 som är den FRANSKA högsta divisonen.

 17. Lfc: angående det här: ”Liverpool are very Close to agreeing a transfer fee fot David teixeira and the personal terms are set to be done tommorrow or 25/1 (twitter)”

  Jo, vi vet ju redan att Comolli är i Holland och förhandlar med Groningen om en övergång för Texeira. Om parterna inte hade varit i närheten av varandra så hade han knappast tagit sig till Holland överhuvudtaget. Så man kan anta att parterna är nära att komma överens, och kontraktsvillkoren skulle ju knappast vara något problem med en så ”färsk” spelare.

  Texeira kommer givetvis att presenteras så fort allt är klart… När det nu blir.. Om det nu blir så överhuvudtaget.

 18. Hur bra är denne Texeria då? Är det en spelare som går in direkt i elvan?

  • John Doe: Det är den stora frågan. Det är möjligt att alla omständigheterna (släktingar som gör att han kan få EU-pass eller nåt) inte har läckt ut i media än… Om han inte har EU-pass kan han nog inte få arbetstillstånd i dagsläget, med tanke på att han varken har A-landskamper eller tillräckligt bra meriter för att kunna räknas som ”exceptional talent”. Men något säger mig att det finns omständigheter som vi inte känner till, annars skulle nog inte LFC jobba så hårt på att signa honom, såvida man inte avser att låna ut honom direkt (vilket ju inte heller kan uteslutas med tanke på att han som sagt vore en långsiktig värvning).

  • Kent: Jag har bara sett honom enstaka gånger, skulle behöva se mer. Hörde talas om honom för några månader sedan, nämnde hans existens (eller hur man ska uttrycka det) på twitter innan spekulationerna om LFC kom igång. Som jag skrev för några veckor sedan: ”Texeira är en kompakt allroundanfallare med bra avslut. Men jag har inte sett honom SÅ mycket, skulle behöva se mer.”

   Men en klar huvudpoäng är att Texeira ÄR en central anfallare. Han är ingen anfallare/yttermittfältare, och heller ingen anfallare/offensiv mittfältare. Han är en central anfallare.

   Malte: Texeira är absolut ingen spelare som jag har superkoll på, om man säger så. Men av det lilla jag har sett känns det ändå uppenbart att han vore en långsiktig värvning snarare än någon som kan komma in och frälsa laget på kort sikt.

 19. pelle2x!
  Ja eftersom Suarez är avstängd så är Kuyt den bästa. Sett till arbetsmängd så är det helt otroligt att han inte får starta varje match!

 20. Han är en sån spelare vi behöver, som är på rätt plats vid rätt tillfälle och stänker in mål! perfekt komplement till suarez!

 21. Kingpin, varför är Marin omöjlig? Han spelar i ett rätt kasst lag, Werder Bremen. Vad jag kan se så kan ha gå direkt in i vårt lag och det lär vara det enda laget som är intressant i England, han går inte in i vare sig Man C & U, Chelsea eller Tottenham.. Att Arsenal missar CL är lika troligt som att vi gör det.

  De italienska lagen verkar ha andra intressen. Real och Barca innebär bänkplats. Är Valencia så häftigt? de lär knappast ha råd med honom heller.

  I Tyskland är det väl Bayern eller Dortmund. Bayern lär bli bänk.

  I LFC skulle han få spela regelbundet, bra lön och spela för ett lag med rika ägare i den mest öppna ligan i världen.

 22. Pelle

  Det dök ju upp ett par rykten flera gånger om under hösten förra året som handlade om att Liverpool skulle försöka med Gaston Ramirez. Du har inte hört något om honom det här fönstret, ingen rök alls?

 23. Os jo han kanske blir en flopp, överdrivet hög kostnad, han kanske inte ens vill, han är skadebenägen men om han vill då kanske man ska använda han som silva på en fri roll på mittfältet så kan suarez och texira koncentrera på målet för suarez är en målskytt egentligen nätade 35 mål i endervise säsongen innan vm har ja för mig så ja OM han vill spela för oss

 24. visst, men knappast en omöjlig värvning. Kuyt hade ett grymt målsnitt i holland också..

 25. Enligt Boswell på twitter är Marko Marin en ”Inter-long term target”.
  Gillar också Marko Marin skarpt och har alltid velat se han i LFC som en Nr ”10” spelare.

  Sen ska man ha klart för sig att det är bra mycket svårare att stänka in 35 baljor i Premier League än i Holländska ligan. Men ja, det är solklart att Suarez behöver förstärkning där framme.

 26. David Texeira verkar av det få videorna man kunde se på youtube som en smart spelare som är på rätt ställe vid rätt tillfälle.
  Men om man tänker på att han måste byta klubb och land så kommer han behöva tid att komma in i laget! Alltså inte den typen av värvning vi behöver just nu…

 27. Lät lite dumt det där sista ^^
  Menade eftersom han är såpass ung och inte mycket erfarenhet så kommer han nog behöva lite extra tid på sig att komma in i laget!

 28. Sola, Det verkar som att Gaston sagt nej till att flytta, dessutom så har han precis skrivit på ett nytt kontrakt, vilket betyder att spelaren blir dyrare. Därför är han enligt flera säkra källor numera en sommarvärvning. Dessutom så kommer Bologna åka ur om man inte har Gaston, så jag tror inte de är jättesugna på att sälja även fast vi ger ett mångmiljonbud.

 29. Os: Om det som No98 skrev är sant, att han har skrivit på nytt kontrakt. Så kan det vara så att hans utköpsklausul har ändrats.

  • Det är i hans nya kontrakt som det finns en klausul på ca £13,5 miljoner. I hans förra kontrakt fanns ingen klausul.

 30. Tror Texeira skulle göra succé i Liverpool! Han sätter sina lägen han får och tanka på hur mycket vi skapar varje match så skulle han va ett bra o billigt köp.

  Sen kanske in med Granero på lån och kollar runt lite.. Och Pedro i Barcelona har inte alls fått mycket speltid. Han har en tuff konkurrens + att David Villa o Affelay finns på skadelistan. Så varför inte gå för han med? Guariola har sagt att efter Barca har Liverpool den bästa ungdoms akademin.. Han skulle säkert gå på £15-20.

  Sen sälj Kuyt. Ta dom pengarna vi kan få av honom nu. YNWA

 31. Ska ju inte ta och glömma en viss Luuk de Jong i Holland som är också en target för Liverpool och Twente har gått ut och sagt att de är mycket intresse för honom från engelska kubbar.