[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Watford vill göra Harry Kewell till deras nya U21-tränare. Liverpool är också intresserade av att hämta in Kewell som ungdomstränare (The Daily Mail).

* * *

Lazio vill köpa Fabio Borini, men vill inte betala mer än €5 miljoner för honom (Il Tempo).

* * *

Liverpool vill värva Christian Benteke – och han vill gärna genomföra flytten. Hittills är inte klubbarna överens om en övergångssumma, men det är bara en tidsfråga innan Liverpool ger Aston Villa att förslag som de accepterar (Het Nieuwsblad).

* * *

Liverpool och Arsenal visar intresse för Barcelonas Pedro. Rodgers betraktar Pedro som en potentiell ersättare till Sterling om den unga engelsmannen säljs (Sport).

UEFA har lättat på Manchester Citys FFP-restriktioner. Nu kan de fullfölja värvningsplanerna utan att behöva oroa sig för ytterligare sanktioner. Deras ’top targets’ är Raheem Sterling, Kevin De Bruyne och Paul Pogba. Av dessa tre är Pogba den som ser ut att bli svårast att värva för City (The Times).

* * *

Liverpool är nära att värva SC Internacionals 18-åriga mittfältare Allan Rodrigues de Souza för £500 000. Förra säsongen spelade Allan i en ungdomsturnering där både Internacional och Liverpool deltog – och då imponerade han mycket på Liverpool (The Guardian, The Daily Express, The Mirror).

* * *

Liverpool är på väg att låna ut Luis Alberto till Deportivo La Coruna. Alberto ingår inte i Rodgers planer inför den kommande säsongen (The Guardian, The Daily Express, The Mirror).

* * *

På måndag återvänder majoriteten av Liverpools trupp till Melwood. Då kommer även den nya assisterande managern Sean O’Driscoll att vara på plats. 57-åringen kommer att lämna sin post som engelsk U19-förbundskapten för att flytta till Liverpool. Samtidigt förväntas Pepijn Linders bli ny coach i A-laget (The Liverpool Echo).

Liverpool är överens om ett nytt kontrakt med Martin Skrtel. Slovaken kommer att skriva på ett nytt 3-årskontrakt under nästa vecka (The Liverpool Echo).

Liverpool kontraktsförhandlar med Joe Allen. Det är osannolikt att parterna kommer att ha svårt att komma överens om ett nytt kontrakt (The Liverpool Echo).

22 kommentarer
  • Intressant läsning! Hans målkvot är minst sagt imponerande i ett så sunkigt lag som Villa varit senaste åren. Det som dock inte nämns så mycket är hur Benteke fungerat i Belgiens landslag, där han fått de förutsättningar som han saknat i Villa. Det är ju inte som att hans passningsspel, rörlighet eller presspel imponerat särskilt mycket bättre där…

  • Det tog ju tid innan messi lyckades i landslaget också. Klubblag och landslag är två helt olika saker.

  • Grymt lästips. Jag har alltid känt mig positiv till Benteke i Liverpool dock har alltid priset ryktats något för högt i min smak. Ska vi satsa så ska vi satsa, jag sticker ut hakan och tror att Benteke kommer att göra succé i Liverpool. 20+ i mål första säsongen!

 1. Känns ändå inte kanon att CI väljer att köra med Allen och Touré en säsong ytterligare. Kändes som att det var dags för båda att gå vidare(?)

  Om Allen nu stannar, hur blir det med Lucas? Skeppas han till Inter i en bytesaffär med Kovacic?

  • Varför så negativ till Allen? När han är skadefri är han nyttig på mittfältet. Vi har nyttig rutin och erfarenhet i Allen och Toure. Viktigt!

 2. Snälla herregud hur mycket tålamod har dem med Allen?!? Sälj han snabbt

 3. Om vi möter ett helt friskt AV men får välja en spelare som inte spelar så hade man valt Benteke alla dagar i veckan. Det är inte ofta han förlorar en luftduell mot våra backar men det kanske säga mer om dem än honom.
  Frågan är hur han fungerar i press spelet som är väldigt högt och intensivt i Liverpool (eller ska vara iallafall)? Jag är i det stora hela tveksam till en sån här värvning men samtidigt så är det kanske det bästa vi kan få med tanke på den situationen vi har idag.

  • Pär: Helt klart är Benteke den som man helst hade sluppit, men det beror ju även på att Aston Villa spelar på ett sätt där de verklige utnyttjar hans styrkor. Benteke är fantastisk om du spelar höga bollar mot hans huvud, men Liverpool spelar ju inte riktigt på det sättet. De anfallarna som har presterat klart bäst under Rodgers har varit helt andra spelartyper än Benteke.

  • Benteke kan ju mer än att nicka, för många verkar det som att han är en ny carroll. För mig är han en allround anfallare, stor, bra skott, ett riktigt hot i alla lägen. Han är inte långsam heller, inte sterling snabb men bra mkt snabbare än lambert och carroll. Om vi kan få ner priset så tycker jag det är ett bra nyförvärv.

  • Coutinho: Jag tycker att Carroll har ett bättre skott än Benteke. Det är klart att Benteke har fler kvalitéer än huvudspelet, men det är där som hans spetskompetens ligger. Till skillnad från du tycker jag inte att Benteke är ”ett riktigt stort hor i alla lägen”, han har inte presterat tillräckligt bra för att förtjäna det omdömet. Inte ens Suarez är ett hot i alla lägen, eftersom han saknar huvudspelet. Suarez och Sturridge har passat Liverpool förträffligt och Benteke är en helt annan spelartyp. Det är inget bra tecken.

  • Pelle// Suarez saknar huvudspelet? Det beror på vad du menar? Säsongen 13/14 gjorde han 31 mål varav 3 var med huvudet. Det ska sägas dock att Liverpool spelar sällan inlägg in i straffområdet. Behöver Suarez använda huvudet så kan han. Har för mig att han gjorde några mål med huvudet säsongen 12/13 också.

  • Johannes: Ja, Suarez är en bra ”målnickare” om han får läge och slipper luftdueller, precis som Luis Garcia också var, men hur ofta har du sett honom vinna nickdueller? Han försöker oftast inte ens gå in i luftdueller. Helhetsmässigt tycker jag inte att man kan säga att Suarez är bra i huvudspelet i och med att han i princip aldrig vinner en luftduell. Du kan inte spela höga långbollar på Suarez och förvänta dig att få ut något av det. Däremot är Benteke som klippt och skuren för den typen av spel. Det är alltid bättre att ge Suarez bollen längs gräset än mot huvudet, det är långt ifrån samma sak med Benteke…

  • Men eftersom vi ändå har relativt många offensiva mittfältare borde kanske Benteke kunna fungera. Som det har varit nu måste vi spela upp bollen men nu kanske vi kan slå en långboll, CB 1 skarvar den till den andra anfallaren, 2 suger ner den och spelar tillbaka den på våra offensiva mittfältare som kommer stormande 3 tar ner den själv och går på avslut. För vad man än tycker om honom så är han nog PL bästa target player, minns bara hur mycket problem vi har haft med honom. Skrtl står och sparkar på honom och han ändå lugnt och sansat tar ner bollen och spelar den vidare.

   Visst griper man efter halmstrån men man måste försöka se någonting positivt.

  • Pär: Enligt Rodgers är ”långbollsalternativet” en ”plan C”, dvs inte ens en plan B. Så var det åtminstone när han pratade om Carroll och Lambert. Benteke är en bra targetman men kommer Liverpool verkligen att utnyttja detta? Kommer Liverpool verkligen att byta spelsätt på grund av Benteke? Jag tvivlar.

   Sedan har Benteke förstås andra kvalitéer, men han har knappast någon annan spetskompetens.

  • Läser man artikeln så tycker AV supportern tvärtom. Luftspelet är en styrka men han har andra spetskvaliteter. Jag är så kluven i frågan att nu vill jag ha Benteke så man får se hur det går.
   Jag kan hålla med att Carroll skjuter hårdare men bättre? Nja. Benteke ser ut att ha mer känsla. Och hans passningsfot ser inte alls illa ut. Som boxspelare ser han faktiskt riktigt bra ut. Och han gör många olika typer av mål samt skapar ytor till sina medspelare.

  • Johan: Carroll har ett fantastiskt skott, vilket väl Suarez även var inne på i sin bok. Det är klart att Carroll har ett kraftfullt tillslag osv, men om du kollar på Bentekes ligamål 14/15 så var det inte jättemånga långskott. Det handlade mest om straffar, nickar och fasta situationer.

   Benteke slår ofta bort många enkla passningar och slår sällan avgörande passningar. Håller med om att han är en bra boxspelare – men Benteke är ju inte på något sätt en makalös avslutare.

   Som jag skrev i för någon vecka sedan så har Benteke fått mycket kritik för sina insatser i landslaget. Wilmots gav honom omdömet ”en flaggstång” efter den senaste landskampen. Det är ett illavarslande tecken att Benteke inte passar in i Belgiens spel, med tanke på att de spelar ungefär som Liverpool.

  • Men varför är man då redo att lägga £30m+ om man inte vill spela ett sådant spel där han inte alls passar in?

   Vilken realistiskt värvning hade du velat se Pellex2?

 4. Ser ut att bli ett ekonomiskt baksalg på Borini. Var det inte 14 miljoner pund som Sunderland skulle betala förra sommaren? Eller minns jag fel?

  • Du har helt rätt men hade Rodgers släppt sin stolthet hade Borini fått spela många matcher den gångna säsongen. Så som vi spelade hade han varit det alternativ som passat bäst in, ettrig som attan och stark djupledslöpare. Då hade vi även fått in pressen betydligt snabbare.

   Men visst svider det att kanske få så mycket mindre i sommar för honom. Tyckte vi borde kunnat fått mer för Coates också men men.

 5. pelle2x har väldigt mkt rätt i sina argument till att inte köpte benteke. Mest för att han inte passar in i värt spelsätt men också för att han saknar spelintelligens för att kunna spela rörligt kortpassningsspel som couthino o firmino föredrar.
  Så spelar ingen större roll om han kostar 15 eller 32,5 m £ om han ändå inte passar in i vårt spelsätt. För de övriga spelare vi har passar inte för långbollar så vi lär knappast anpassa spelet efter bentekes styrkor.

Kommentarer är stängda.