Inför matchen:

Liverpool mot Manchester City på Anfield. För bara några år sedan hade detta varit en given segermatch, men mycket har hänt sedan dess; City har fått nya ägare som har köpt, köpt, köpt och köpt lite mer. De har i princip ett helt nytt lag, även om det finns undantag, och det är givetvis roligt att spelare som Hart och Richards fortfarande är kvar i klubben.

Matchen är viktig för båda lagen. Kanske viktigast för Liverpool, som naturligtvis vill haka på kampen om CL-platserna. City har alltjämt ett försprång i tabellens absoluta toppskikt.

Matchtips: Liverpool – Manchester City 3-2.

* * *

Efter matchen:

Matchen slutade 1-1. Liverpool gjorde en fantastisk andra halvlek och var klart bättre än Manchester City, men några högklassiga räddningar av Hart gjorde att City lyckades plocka en poäng på Anfield.

Ja, det var faktiskt Liverpool som var närmast segern. Egentligen var inte den här hemmamatchen helt olik många andra under säsongen – Liverpool skapade massvis i slutet men motståndarnas målvakt gjorde superräddningar – men skillnaden var naturligtvis att City är ett otroligt mycket bättre lag än Swansea, Norwich mfl. Det gjorde att man hade positiva känslor efter dagens match, trots det oavgjorda resultatet.

Båda målen gjordes i den första halvleken. Citys mittbackar stod för båda – ett i Liverpools nät och ett i eget – Kompany gjorde bortalagets mål medan Lescott olyckligt råkade styra in Charlie Adams skott. City kändes vassa i första halvlek, och LFC hade även tur med domsluten; kanske framförallt när domaren friade Reinas ”hands”, där bollen visserligen sökte armen, men där man har sett många domare blåsa vid liknande situationer.

I andra halvlek  var Liverpool klart bättre. Man avväpnade oftast enkelt Citys attacker och startade egna tack vare bra energi, rörelse och passningsspel. Känslan var att LFC-spelarna vågade och kunde. Bra!

Med dryga kvarten kvar kom Balotelli in i matchen. Att han skulle bli involverad i någonting var ingen högoddsare. En stund senare blev han mycket riktigt utvisad efter två solklara gula kort. Då agerade Dalglish genom att göra lagets enda byte – in med Carroll, ut med Kuyt.

I slutet av matchen skapade Liverpool flera riktigt heta målchanser. Suarez och framförallt Carroll (vilken nick!) hade bra lägen, och deras avslut var bra, men Hart stod för flera kvalificerade räddningar. Ja, detta City, som har varit så suveränt i flera andra matcher mot topplag, blev alltså räddade av sin målvakt. Det hör inte till vanligheterna, om man säger så.

Spelarkommentarer:
Reina – Ställdes inför några mycket svåra situationer utanför straffområdet men gjorde det bra.
Johnson – Bra match. Överglänste Richards (till Capellos störa glädje?).
Skrtel – Åter igen mycket bra, spelar bättre med Agger än Carra.
Agger – En av planens absolut bästa spelare. En gigant!
Enrique – Någon slarvig passning men annars bra. Bättre köp än Clichy hade varit!

Kuyt – Intelligenta löpningar. Hans bästa match på ett tag.
Lucas – Var tillsammans med Agger bäst på planen, ruggigt bra.
Adam – Jäkligt bra i framförallt andra halvlek, tar verkligen för sig.
Downing – Många rätt men måste slipa till inläggen och skotten.

Henderson – Bra löpningar och passningsspel. Gillar vad jag ser!
Suarez – Började starkt men svår match för honom.
Inhoppare: Carroll – Spelade visserligen inte så länge, men kändes sylvass i motståndarnas straffområde. Perfekt rollspelare att kasta in i slutet av matchen.