Kenny Dalglish är beredd att bygga en ny dynasti genom att värva flertalet supertalanger. Dalglish har tagit täten i racet om 16-årige M’Baye Niang och är beredd att buda £10 miljoner på 16-åringen. Manchester City har redan kontaktat Caen angående Niang, medan Spurs har budat £5 miljoner + ytterligare £5 miljoner i prestationsbaserade tillägg. Dalglish är beredd att toppa buden och ta Niang till Anfield, där han kommer att skolas in i A-laget. Liverpool kommer att behöva betala många av de £10 miljonerna i garanterade (icke-prestationsbaserade) betalningar för att vinna racet om Niang. Vidare befinner sig representanter från Liverpool i Spanien för att signa Sevillas talang Antonio Cotan, som i så fall kommer att ansluta till klubbens akademi. Dalglish tror – precis som Liverpools ägare – att klubben behöver få fram en ny generation spelare. Dalglish har även skickat scouter till U17-VM, där måltavlorna är Crewes och tillika Englands duo Max Clayton & Nick Powell. Både har varit intressanta namn för Dalglish under en längre tid (The People).

Arsenal är beredda att intensifiera sitt intresse för Stewart Downing sedan Liverpool misslyckats med att slutföra en värvning av yttermittfältaren (The Mirror).

Chelsea kommer att fullfölja värvningsförsöket av Romelu Lukaku, trots att man har bytt manager på sistone. Chelsea har förhandlat med Anderlecht och tonåringen har redan besökt Stamford Bridge (The Mirror).

Liverpool börjar tappa tålamodet med Blackpool, då de försöker iscensätta ett budkrig om Charlie Adam. Liverpool vägrar delta i detta, då man fortfarande har Alberto Aquilani och har signat Jordan Henderson, som ju båda är centrala mittfältare. Samtidigt är Liverpool beredda att sälja Paul Konchesky för £2 miljoner mindre än han köptes för förra sommaren (The Daily Mail).

Arsenal är nära att tappa både Samir Nasri och Gael Clichy till Manchester City, samt Cesc Fabregas till Barcelona. Nu vill Chelsea strö ytterligare salt i såren genom att buda på Theo Walcott (The Daily Mail).

På måndagen kommer Gael Clichy att bli helt klar för Manchester City. Samma dag verkar Arsenal signa en spelare i form av Gervinho (The Independent).