Kenny Dalglish är beredd att bygga en ny dynasti genom att värva flertalet supertalanger. Dalglish har tagit täten i racet om 16-årige M’Baye Niang och är beredd att buda £10 miljoner på 16-åringen. Manchester City har redan kontaktat Caen angående Niang, medan Spurs har budat £5 miljoner + ytterligare £5 miljoner i prestationsbaserade tillägg. Dalglish är beredd att toppa buden och ta Niang till Anfield, där han kommer att skolas in i A-laget. Liverpool kommer att behöva betala många av de £10 miljonerna i garanterade (icke-prestationsbaserade) betalningar för att vinna racet om Niang. Vidare befinner sig representanter från Liverpool i Spanien för att signa Sevillas talang Antonio Cotan, som i så fall kommer att ansluta till klubbens akademi. Dalglish tror – precis som Liverpools ägare – att klubben behöver få fram en ny generation spelare. Dalglish har även skickat scouter till U17-VM, där måltavlorna är Crewes och tillika Englands duo Max Clayton & Nick Powell. Både har varit intressanta namn för Dalglish under en längre tid (The People).

Arsenal är beredda att intensifiera sitt intresse för Stewart Downing sedan Liverpool misslyckats med att slutföra en värvning av yttermittfältaren (The Mirror).

Chelsea kommer att fullfölja värvningsförsöket av Romelu Lukaku, trots att man har bytt manager på sistone. Chelsea har förhandlat med Anderlecht och tonåringen har redan besökt Stamford Bridge (The Mirror).

Liverpool börjar tappa tålamodet med Blackpool, då de försöker iscensätta ett budkrig om Charlie Adam. Liverpool vägrar delta i detta, då man fortfarande har Alberto Aquilani och har signat Jordan Henderson, som ju båda är centrala mittfältare. Samtidigt är Liverpool beredda att sälja Paul Konchesky för £2 miljoner mindre än han köptes för förra sommaren (The Daily Mail).

Arsenal är nära att tappa både Samir Nasri och Gael Clichy till Manchester City, samt Cesc Fabregas till Barcelona. Nu vill Chelsea strö ytterligare salt i såren genom att buda på Theo Walcott (The Daily Mail).

På måndagen kommer Gael Clichy att bli helt klar för Manchester City. Samma dag verkar Arsenal signa en spelare i form av Gervinho (The Independent).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Kommentarer väntar på godkännande
 1. Sjukligt spännande spelare i klubbens akademi redan och får vi in några till måste vi snart ha en av världens absolut bästa framtidsutsikter 🙂

 2. Men det vore ju inte fel med någon ny spelare i a-laget också!
  För den nuvarande truppen håller inte.
  Vi har redan många spännande talanger, men många hål att fylla
  i laget.

  Jag trodde att Kenny hade som mål att ha större delen av truppen spikad
  när försäsongsträningen börjar den 4 Juli.
  Vill inte se att vi börjar hämta in spelare när serien redan har sparkat igång.

 3. Absolut inte, menade inte att vi bara ska förstärka akademin. Visserligen en viktig del men vi ska inte bygga ett lag som ska gå till CL om 4 år. Vi ska upp i toppen igen men det är aldrig fel med att ha en bra tillväxt

 4. Hoppas vi ändå får Adam och Downing som jag gillar starkt. Och om man inte vill buda mer på Adam så använd Henderson på kanten och Aquiliani kan man använda i en bytesaffär. Tror inte han vill gå till Blackpool tyvärr 🙂

 5. Alltså att Aquiliani inte vill gå till Blackpool

 6. Ställ om, lägg krut på att köpa Mata nu! Finns det någon sanning i ryktena kring Agüero så bör det även läggas kraft där. Skulle vi få in Mata och Enrique bara så skulle laget vara kraftigt förstärkt till kommande säsong, får vi dessutom in Downing och tom Agüero så har vi ett lag för titeln. Adam borde rimligen vara femte prio sett utifrån vilka positioner som behöver förstärkas i första hand. Känns i dagsläget onödigt att lägga 10 miljoner pund på Adam, detta även om Meireles och Aquilani skulle säljas. Vi har då redan Gerrard, Henderson, Shelvey, Spearing och Lucas på innermittfältet, det skulle väl iof krisa om Gerrard och Henderson är skadade samtidigt men då är vi betydligt mycket mer sårbara på andra platser.

 7. Att man tror att ett innermittfält bestående utav Gerrard, Lucas, Shelvey,Spearing och Henderson ska räcka för att ta oss tillbaka till topp 4 i PL är helt absurt.

  I bästa fall har vi då Lucas och Gerrard som är mogna för topp 4 i PL, sen då? Jämför Henderson, Spearing och Shelvey med vad resten av topp 4 lagen ställer upp med.

  Fattar ingen innebörden av bredd?

  Utd vann ligan med ett innermittfält bestående av Carrick, Fletcher, Hargreaves, Anderson, Gibson, Scholes och Giggs!

  Spearing och Shelvey petar i dagsläget Hargreaves pga hans skador! Annars skulle de vara 8e och 9e val i Utd.

  Vakna och inse att man ska ha 2 lika bra elvor i princip för att kunna utmana om titlarna.

  Gerrard lär missa 10-15 matcher pga hans kropp och då behövs meireles, Adam, Henderson, Lucas och nummer 6 i ordningen kan då vara Spearing.

  Folk gnäller när vi inte handlar och gnäller när det pratas om spelare.

  Sluta tro att verkligheten fungerar som FM och inse att ledningen är kompetent numera och följer en stategi. Om det innefattar att vi inte blandar oss in i budstrider och kastar pengar omkring oss som city är jag helnöjd.

 8. Bra sagt ”RobinD”.

  Det finns guldkorn ute i europa som LFC kommer hitta & forma på sikt.

  Vill verkligen inte heller se klubben göra som Man C som bara ser kortsiktigt.
  Vad händer när deras ägare drar sig tillbaks om 3år? Vad finns då kvar?
  Man C är ett luftslott & inget annat så låt dom hålla på & sprida pengar…

 9. Bredd ja RobinD & Kalle………. Det är något vi har total avsaknad av på samtliga positioner, vår största bredd i dagsläget finns utan tvekan centralt än om den är otillräcklig men prioriteringen bör ligga därefter så tillvida vi inte har en obegränsad transferbudget och kan köpa allt vi vill ha. Jag kan heller inte tro att vi kommer sälja både Aqui och Raul, en kommer med största sannolikhet bli kvar oavsett Adams ingång eller inte. Vad har vi för bredd centralt i backlinjen? Vänsterbacken? högerbacken ser väl bra ut med Johnson, Kelly och Flanagan. Kanterna, vill vi verkligen se något annat än Kuyt och till viss del Maxi spela, vad har vi för annat där? Nada! I anfallet så har vi två spelare värda att kallas anfallare… ska vi slänga in Ngog när Suarez eller Carroll inte kan spela? Vart finns bredden här? Centrala mittfältet har vi i dagsläget Gerrard, Henderson, Lucas, Spearing, Shelvey samt Aqui och Raul som vi inte vet vad som händer med, dessa ska dela på 2-3 positioner beroende på spelsystem.. är det vår tunnaste lagdel??? Det är en lagdel som vi redan spenderat 20 miljoner pund på i år, ska den ta upp ytterligare 10 miljoner pund av budgeten när det ser ut som det gör på dem andra positionerna? bredd……

 10. Jag sa väl inte att vi inte skulle förstärka de andra lagdelarna? Vi lär plocka in en mittback, en vb och minst en ytter också.

  Tror inte vi släpper både Raul och Aqui heller och vi har ju tidigare sett Raul spela på en kant, även om det inte är min favoritposition för den mannen.

  Men även Gerrard och Henderson kan spela högerytter i ett mer klassiskt formerat lag. Tror vi kan få se en hel del 4-3-3 i år med Suarez och Kuyt på flankerna kring Caroll.

  Min förhoppning är dock att få in en renodlad ytter till, minst! Är därför inte helt säker på att Mata är rätt man även om han är grym. Han bidrar inte med den bredden i spelet som vi saknat senaste åren.

  Köper vi Mata och Downing lär vi inte plocka in en anfallare som är tänkt att vara mer än på tillväxt i alla fall. Då snurrar nog Caroll, Suarez, Kuyt, Downing, Mata, Maxi på de 3 offensiva platserna.

  Där bak, ja vi behöver en ordinarie VB som kan hålla den platsen, GJ och Robbo vickar. HB blir GJ, Kelly och Flanno och Carra i värsta fall. MB behöver minst en då Agger jämt är skadad. Skrtl, Carra, Agger, ny och Kelly kan vicka.

  Hur som haver så ska vi sitta lugnt i båten, folk skriker efter värvningar och börjar domedagssnacket långt innan fönstret öppnat. Ny har det gått 3 dagar och har våra konkurrenter bländat oss på marknaden?

 11. Niang är en stor talang! Hoppas vi får in honom!
  Läste på sportbladets silly season blogg att Anelka är på väg att lämna Chelsea. Kanske vore dags för en återkomst hos oss?
  Då har vi tre duktiga anfallare!

 12. Det skulle nog kunna bli en billig värvning av kvalité men känns lite som att det är en spelare som liknar Carroll för mycket, ingen som vi kan byta in för att förändra mer än att få in friska krafter. En till Suarez ser jag som en spelartyp man kan ha flera av på plan.

 13. Det verkar vara många som inte räknar Kuyt till sin bästa position, nämligen som anfallare. Vi har tre anfallare av högsta klass i Kuyt, Carroll och Suarez och jag tycker inte att det behövs mer än en ung som växer in i rollen. Synd att Wickham-affären gick i stöpet av den anledningen, Ngog är inte tillräcklig.

  Men som många andra här hoppas jag att det kommer in minst en ytter, en mittback och en vänsterback. Jag tror att det kommer lösa sig också.

 14. ”insomnias”, jag vill dom lånar ut Ngog till ex Svennis i 1 år så att han får speltid då jag tror han kan bli riktigt bra men killen har ju inte fått vettiga chanser.

  Rafa ”misshandlade” ju han totalt…
  Han spelade Ngog istället för Torres & ändrade inget i sättet att lira utan Ngog skulle bara lira på samma sätt… helt vansinnigt. Vore skoj att få se hur mycket speltid killen har senaste åren, lägg sedan till att han fått känna exakt 0% förtroende från managern….

  Tror han skulle kunna bli kanon i ett tvåmanna anfall under en manager som TROR på honom. Han är ingen ensam anfallare.

 15. Tycker inte Liverpool borda värva en massa spelare som ska in i start elvan då förstör man lagstrukturen. Man blir bara ett misslyckat City med en massa stjärnspelare som blir ovänner och kommer hamna så småning om i ekonomisk kris igen.

 16. Kalle vad har du sett i Ngog som du tror ska kunna göra honom till en klassanfallare?

 17. Undra jag med. Han är otroligt ojämn och hans avslut är riktigt dåliga. Tyvärr så kommer han inte bli något stort.

 18. ”OS- Haiko” min poäng är att då han spelats så har han gjort det som ensam anfallare & ska/skulle vara karbon papper på Torres, ska man lira Ngog så borde han fått lira med Kuyt men med överskattade Rafa så blev det aldrig så då han körde sitt spelsätt oavsett vilka spelare han hade tillgängliga.

  En bra manager måste ha känslan att byta spelsätt efter matrialet, ex löpvägar, försvarsjobb etc.

  Oavsett jobb/yrke så vem kan under flera år presetera utan stöd från bossen?

  Han kommer aldrig bli Carroll/Suarez klass men en fullt duglig spelare på 10+ mål i ligan lär han bli.

 19. Osäkert. Då måste han bli ordinarie om han ska göra 10+ mål i ligan, och även då är det högst osäkert.

 20. kan vi skeppa honom och få 4-5 miljoner dessutom bör det ske. Tycker inte heller att Kuyt är en lösning även om han är bra där uppe, han är inte direkt purung längre. Jag är inte heller fullt nöjd med Carroll, tycker att samspelet mellan Kuyt och Suarez var flera gånger bättre.

 21. Har läst att Sturridge ryktet är igång igen, många som verkar vara negativ. Tycker det är lite synd, tyvärr lirar han i Chelsea… Men en riktigt bra lirare som kommer att bli riktigt bra i framtiden. Gillar hans driv.

 22. Vad spelar det för roll att han spelar i Chelsea? Är det omöjligt att förhandla med dom för att dom köpte Judas av oss?

  Sen tycker jag att Sturridge skulle vara perfekt för oss. Ung, brittisk, bättre än Wickham! Till rätt pris, JA TACK!

 23. Känns som att det kan vara en bra lösning, en spelare på uppgång med fightinginstinkt