Liverpool har missat ett antal spelare på den engelska transfermarknaden. Detta beror inte på bristande ambitioner, utan på att man anser att den engelska marknaden är inflaterad. Denna övertygelse kommer troligtvis att innebära att Liverpool ändrar riktningen på transferstrategin, och istället fokuserar på den europeiska marknaden (The Times).

Kommentar: Vi vill alla värva brittiskt, men till vilket pris? Inte till vilket pris som helst, tycker jag. Det säger trots allt något när spelare som Henderson och Jones återfinns i samma prisklass som t.ex Mata. Jag tycker att Liverpool gör helt rätt som riktar blickarna mot Europa; den uppenbara kopplingen som media kommer att göra är till Frankrike – på grund av Comolli – men det finns givetvis många andra länder som också är hyperintressanta i sammanhanget.

… Spanien, Tyskland, och Italien, är också länder där många kapabla spelare finns, men samtidigt kan skickliga scouter säkerligen hitta guldkorn i andra länder också, så som Holland, Belgien, Schweiz, Ryssland, Ukraina, Bosnien, Kroatien, Serbien, Portugal, Grekland, Turkiet, Tjeckien osv.

… Dessutom har Liverpool redan extremt goda möjligheter att bygga en urstark brittisk stomme – med eller utan fler brittiska nyförvärv. Man har flertalet etablerade spelare, samtidigt som man nästan har löjligt många skickliga engelska talanger i reserv- och ungdomslag.

* * *

Anderlecht har informerat Chelsea om att de måste buda £18 miljoner för att köpa loss Romelu Lukaku (The Daily Express).

West Ham har accepterat Fenerbahces bud på £10 miljoner för Scott Parker. Den engelska landslagsmannen vägrar dock flytta till Turkiet (The Mirror).

Manchester City, Manchester United samt AC Milan är intresserade av Samir Nasri, som vill lämna Arsenal. Dessutom kommer Arsenal att tappa Gael Clichy, som flyttar till City (The Mirror).

Arsenal visar intresse för Juan Mata, Gary Cahill och Ricky Alvarez, samtidigt som Gervinho är i stort sett klar (The Mirror).

Arsenal och Chelsea kollar på mittbackar. Arsenal är intresserade av Cahill, Scott Dann samt Chris Samba. Chelseas nya manager Andre Villas-Boas studerar inspelade matcher med Cahill, Dann och Jack Rodwell (The Mirror).

Sunderland är intresserade av Dann (The Guardian).

Wigan och Bolton vill signa Shaun Wright-Phillips (The Mirror).

* * *

Inter är beredda att buda 40 miljoner euro på Eden Hazard (L’Equipe).

Schalke är överens om kontraktsvillkoren med Nolan Roux (L’Equipe).

West Hams coach Kevin Keen är nära en flytt till Liverpool, där han i så fall kommer att ersätta Sammy Lee. Keen ledde West Ham under förra säsongens sista PL-match, och klargjorde att han vill bli lagets permanenta manager, vilket han inte blev – då de rekryterade Sam Allardyce – men han blev erbjuden en fortsatt coachroll. Nu ser Keen ut att hamna i Liverpool istället (The Mirror).

* * *

Chelsea är den senaste klubben att visa intresse för Nasri, men fransmannen tros föredra en flytt till Manchester United. Samtidigt letar Arsenal efter en ny vänsterback; klubben har intensifierat sitt intresse för Jose Enrique. Till en början var Arsenal ute efter Leighton Baines, men de är inte beredda att matcha Evertons prislapp på £15 miljoner (The Daily Mail).