[fblike url=”https://www.facebook.com/TotaalLiverpool” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

Är du trött på att givande diskussioner ’försvinner’ när nya inlägg kommer?

I så fall kan du gå in på Totaal Liverpools forum. I tråden ”Realistisk Silly – min utvärdering av truppen inför 2014/2015” kan du diskutera truppen och vilka förändringar du vill se klubben genomföra i sommar.

* * *

Adam Lallana är fortfarande en spelare som Liverpool prioriterar, men man har Xherdan Shaqiri som backup-plan. Shaqiri har scoutats intensivt av Liverpool och skulle kosta omkring £10 miljoner, vilket är betydligt mindre än Lallana. Rodgers har även återupplivat sitt försök att signa Ryan Bertrand, som Rodgers föredrar framför Alberto Moreno. Samtidigt försöker man även rekrytera Dejan Lovren. På anfallsfronten vill Rodgers få in någon som konkurrerar med Suarez och Sturridge – där är Wilfried Bony ett alternativ, som skulle gå på omkring £15 miljoner (The Telegraph).

* * *

Chelsea överväger att låna ut Thorgan Hazard. Det har uppmärksammat Liverpool, som är intresserade av att låna honom, men Schalke och Everton är också intresserade (The Daily Mail).

Everton är den senaste klubben att visa intresse för Saul Niguez, som har scoutats av Liverpool, Arsenal och Manchester United. Evertons intresse gäller främst ett eventuellt lån (The Daily Mail).

* * *

shaqiri

Liverpool vill signa Xherdan Shaqiri och Ryan Bertrand, medan Dejan Lovrens namn finns på klubbens önskelista över nya mittbackar. Liverpool har kontaktat Bayern München rörande Shaqiri och man vill gärna rekrytera yttermittfältaren, som inte har tagit en ordinarie tröja i Bayern. Utöver Adam Lallana överväger Liverpool att buda på hans lagkamrat Dejan Lovren. Beträffande Bertrand, så är han den vänsterbacken som Rodgers helst vill signa, men Chelsea kanske inte kommer att acceptera en försäljning till Liverpool – då är Alberto Moreno, som värderas till £15 miljoner, ett backupalternativ. Anfallet ska också förstärka; där är Wilfried Bony en spelare som Rodgers gillar, men han har även andra alternativ (The Guardian).

* * *

Liverpool förbereder en spektakulär dubbelvärvning från Southampton – det rör sig om Adam Lallana och Dejan Lovren som man vill värva in för sammanlagt £40 miljoner. Utöver Saints-duon vill Rodgers signa en vänsterback samt en offensiv spelare. Till de sistnämnda positionerna hoppas Rodgers signa Ryan Bertrand för omkring £7 miljoner och Xherdan Shaqiri för £10 miljoner. José Mourinho vill visserligen inte sälja Bertrand till Liverpool, men han har bara två år kvar på sitt kontrakt och £7 miljoner vore frestande för Chelsea. Rodgers hoppas även kunna sälja spelare som Daniel Agger, Iago Aspas, Pepe Reina, Luis Alberto och kanske även Fabio Borini för att kunna värva ytterligare en mittfältare, som möjligtvis blir en defensiv mittfältare (The Mirror).

* * *

Liverpool har inga planer på att erbjuda Glen Johnson ett nytt kontrakt i sommar – men man har heller inga planer på att sälja högerbacken i sommar. Liverpool tycker inte att han har motsvarat förväntningarna, med tanke på veckolönen på £110 000, men man vill ändå behålla honom. Rodgers inser nämligen att LFC kommer att behöva en bredare trupp nästa säsong, samtidigt som han värdesätter det faktum att Johnson är en väldigt erfaren spelare (The Liverpool Echo).

En spelare som har ryktats till Liverpool är Micah Richards, men hans namn finns inte på önskelistan. Däremot vill Liverpool värva Adam Lallana och Alberto Moreno – ytterligare på Rodgers önskelista är en ’commanding’ mittback och en målvakt. Liverpool har uppmärksammat att Michel Vorm möjligtvis är tillgänglig och han är en spelare som Rodgers överväger (The Liverpool Echo).

* * *

Det av Rafa Benitez ledda Napoli undersöker möjligheterna att rekrytera Javi Martinez. Övergångssumman är det största hindret för att en övergång ska bli av (Sky Italy).

22 kommentarer
 1. Känns vettigt rörande GJ. Ge honom ett år till att visa vad han går för. Köper vi Bertrand blir han nog landslagsman för England. Shaw hade varit mumma men förblir en dröm. Moreno känns mer spännande men kanske Bertrand kan växa med Rodgers hjälp. Shaquiri är bra men ser hellre Griezmann. Visst kanske dyrare men betydligt mer målfarlig. Lallana måste vi ha och gärna Lovren!

 2. Efter att ha lyssnat på senaste anfield index podcasten har jag blivit lite avtänd på Lallana. Och speciellt 25 milj. £ är galenskaper. Bättre att gå utomlands, Shaqiri, Konoplyanka, Firmino verkar mkt mer prisvärda och ska vi nu lägga en så pass stor peng på något så är det väl först och främst på försvaret! Scousarna på den podcasten hävdar att Lallana inte blivit prövad i defensiven då han jämt har 2 defensiva mittfältare bakom sig och således inte skulle platsa på Liverpools mittfält. Och därmed skulle han behöva spela i en ytterposition i säg ett Liverpoolskt 4-3-3 och då är det plötsligt inte säkert att han är en startspelare då han skulle behöva konkurrera ut Sterling eller Suárez. En väldigt bra breddspelare skulle han dock vara så klart.

  • Dock så går Lallanas defensiva spel ut på att sätta press högt. Han är först och främst en offensiv spelare och klart bättre defensivt än Coutinho t.ex.
   Sen gör Hendo i stort sett jobbet som en till defensiv mittfältare men jobbar över en större yta. Och när han spelar på kanten så följer han med väldigt långt ner i plan för att hjälpa ytterbackarna.

   Att han inte skulle kugga med laget ser jag som totalt skitsnack. Han är exakt den typen av spelare som passar näst intill perfekt in i Liverpools spelstil. Och om jag ska va helt ärlig så håller Southamptons press en högre nivå än Liverpools. Liverpool har dock skickligare spelare i vissa positioner och en Jordan Henderson som ibland ser ut att vara på flera positioner samtidigt vilket gör att man klarar av spelet bra trots att det är lite slarvigare.

   Sen ska man inte glömma att Lallana va en av sex spelare som fick mest röster till årets spelare. Och som dom sa i TL-panelen så va Lallana och Silva dom enda som skapade problem för Gerrard i sin defensiva roll.

   Lallana är en ruggigt bra spelare och jag är nästan bombsäker på att han skulle passa perfekt in i laget om han kommer. £20m är i mina ögon ett helt okej pris för honom.

   Jag kollade en hel del på Southampton den gångna säsongen och Lallana samt Jay Rodriguez är spelare som verkligen stått ut. Så jag baserar min åsikt på det jag sett och inte på det jag hört. Så det jag skulle rekommendera dig att göra är att bygga din egen uppfattning om spelaren genom att kolla på matcher. Låt inte andras åsikter om en spelare färga dig allt för mycket. Inte det jag skrev här och inte det någon sagt på en Podcast. Det är för lätt att bara tycka vad andra tycker. Jag är skyldig till det själv ibland. Alla har sin åsikt och bias, det är bättre att se spelaren med egna ögon istället för att lita på någon annans åsikt.

  • Förstår vad du menar men å andra sidan så skulle jag ju behöva se väldigt många matcher för att få riktigt bra koll och det tror jag inte så många har, därmed blir det nödvändigt att även läsa och lyssna (gärna olika källor). Dock så stämmer det in med det lilla jag själv sett honom spela och det är att han just haft en väldigt fri roll vilket tillåter honom mkt raider och dribblande men samtidigt ett hejvilt pressande som kanske inte nödvändigtvis går åt pipan när han är fel ute då han har en bra struktur bakom sig av mer defensiva spelare. Men du som sett mkt av saints, vem skulle han konkurrera ut i vår nuvarande startelva?

  • Sterling / Coutinho skulle han väl huvudsakligen rotera med om startplats. Främst som toppen i en diamant eller ytterforward sedan tror väl många att han kan spela som 1 av 2 mittfältare framför Gerrard och rotera med Allen / henderson. Oavsett så stärker det enormt att kunna byta in någon sådan spelare istället för Moses / alberto

  • Jag tror inte det handlar om att konkurrera ut någon ur startelvan nästa säsong. Det handlar mer om att man ska kunna rotera spelare utan någon inverkan på spelkvaliteten.
   Men Lallana konkurrerar så klart med Coutinho och Sterling så som laget såg ut i år.
   Just nu skulle jag se Lallana före Coutinho. Coutinho har varit väldigt ojämn. När han inte är på så har han inte tillfört mycket överhuvudtaget. Det jag sett av Saints så har Lallana alltid minst gjort en godkänd match och allt som oftast varit deras MOTM.

   Lallana är ju som bekant mångsidig så han kan ta en plats på kanten också. Med så många matcher som Liverpool kommer spela så krävs det att det finns alternativ utöver startelvan för att spela centralt och på kanten. Coutinho och Sterling har ju bytt platser friskt under den andra halvan av säsongen, men att Sterling kan spela centralt kommer ju inte hjälpa så mycket för det betyder oftast bara att Coutinho har en annan roll i startelvan.

   Det är så klart svårt att säga att Lallana till 100% har en startplats då Coutinho och Sterling har gjort det överlag mycket bra under säsongen, men dom har också haft klart mycket bättre spelare än Lallana runtomkring sig.
   Men om Lallana kan hålla samma nivå som han gjorde i Southampton så kommer han vara det bästa alternativet i en offensiv mittfältsposition för Liverpool.

 3. Är Bertrand verkligen bra nog för oss om vi har ännu högre ambitioner? Känns som rätt mycket sämre än Moreno.

  • Man vet aldrig. Rodgers känner ju killen väl och har nu en säsong vart man fightades i den absoluta toppen. Så han vet väl vad som krävs av en spelare. Jag har inte så bra koll på någon av spelarna men bara genom att kolla på att Moreno är ordinarie i Sevilla medans Bertrand inte fått spela i Chelsea och varit frekvent utlånad så är väl Moreno ett bättre alternativ. Men sen har ju Chelsea inte gjort sig av med Bertrand trots att han knappt fått spela i klubben så någon måste ju se potential i killen.

  • BR har ju haft en viss övertro på sina gamla adepter hittills..

  • När tränade Rodgers Sturridge innan han köptes till Liverpool? Rodgers lämnade Chelsea i november 2008, Sturridge gick till Chelsea i juli 2009.

  • Ja just fan. 🙂 Men Allen då? Han har varit bra trots några tuffa skador. Han är klart godkänd i mina ögon.
   Borini fick sin säsong förstörd av skadan men han gjorde väl vad man kunde förvänta sig av en så pass billig värvning trots att nu målen uteblev.

  • Jag tycker också att Allen har gjort ett klart godkänt jobb, men om man ska se objektivt på värvningarna sett till priserna – det är väldigt osannolikt att någon klubb är villig att betala Liverpool £15m för Allen och £10,5m för Borini i sommarens fönster. Det var överpriser. Kan dock tycka att det var värt att betala överpris för Allen i och med att han är extremt bra taktiskt och viktig för sättet som Rodgers vill spela på.

  • Han har ju startat, och vunnit, en CL-final!

  • Resonemanget är lite haltande, jag kommer ihåg Djimi Traore.
   Vänsterback, startspelare och vinnare i en CL-final.
   Farligt att värva på de meriterna. 🙂

  • Haha! Touché 🙂

 4. Hoppas vi kniper till på Shaqiri! Mycket spelare för pengarna. Glöm inte att han har tränat i två år med absoluta topplaget i Bundesliga, även om han inte startat så mycket. Tror han kommer få Sturridgeeffekt hos oss!

 5. På tal om Shaqiri, har någon koll på vad som hände med Granit Xhaka? Pelle m.fl. såg ju honom som en klart större talang om jag inte missminner mig.

  • Spelar tydligen i Mönchengladbach*

  • Hans utveckling stannade upp avsevärt när han flyttade till Tyskland tyvärr. I Schweiz sågs Xhaka som den större talangen av de båda, men det känns som att Shaqiri är den som tagit störst steg – även fast han numera är en bänkspelare i Bayern.

 6. För pengarna som nämns skulle jag mycket hellre lägga dem på Shaqiri än Lallana. Lallana känns kraftigt övervärderad, många år äldre och inte fullt så bra som alla säger. (Han är givetvis väldigt bra ändå). Hypen kring Lallana känns lite överdriven. Shaqiri har ändå fått spela relativt mycket i år, 10 från start i Bundesliga samt 10 som inhoppare. Konkurrensen i Bayern är ju samtidigt rätt hård när man slåss med Robben, Ribery, Müller bland annat

 7. 10 milj för shaqiri känns ju som ett kap.
  40 milj för Louvren o lallana känns som ett skämt.
  Betrand känns ju högst medioker, moreno är vänsterbacken för oss.

  Tänk att man kan få kono o shaqiri för samma pris som lallana.

Kommentarer är stängda.