Liverpool har identifierat den enorma uruguayanska mittbacken Sebastian Coates som nästa värvning och tror sig kunna signa honom för £12 miljoner innan transferfönstret stänger i slutet av månaden. Coates var nära en flytt till Sao Paulo, men den övergången kollapsade efter 20-åringens fantastiska spel i Copa America, som innebar att hans rykte och framförallt prislapp höjdes rejält. Manchester City var intresserade av Coates innan de värvade Stefan Savic (The Telegraph).

Liverpool är intresserade av Craig Bellamy. Manchester City vill gärna göra sig av med Bellamys höga lön, och om de lyckas nå en överenskommelse kommer Bellamy att bli tillgänglig på free transfer. Samtidigt hoppas Liverpool sno Sebastian Coates framför ögonen på City – Coates skulle kosta omkring £10 miljoner (The Daily Mail).

Liverpool har budat £10 miljoner på Sebastian Coates. Manchester City, Juventus, Lazio, Porto och Benfica har också visat intresse för Coates, som vill lämna Nacional för en europeisk toppklubb. Coates har sagt att han skulle föredra att flytta till en klubb som spelar i Champions League, men Liverpool hoppas att möjligheten att spela i samma lag som hans landsman Luis Suarez ska få honom att flytta till Anfield (The Mirror).

* * *

Sebastian Coates och Craig Bellamy är spelare som Liverpool seriöst överväger att signa innan transferfönstret stänger (Twitter).

Liverpool har visat intresse för Craig Bellamy (Twitter).

Joe Coles potentiella låneflytt till QPR var beroende av klubbens ägarskap. Nu förväntas lånet bli klart innan transferfönstret stänger (Twitter).

* * *

Liverpool är intresserade av Craig Bellamy och Sebastian Coates. Man är beredda att erbjuda Bellamy ett lukrativt kontrakt förutsatt att man slipper betala en övergångssumma för honom. Coates skulle kosta Liverpool omkring £12 miljoner. Hans spanska och brittiska ursprung skulle troligtvis vara till hjälpa när han söker arbetstillstånd i Storbitannien (The Guardian).

Liverpool vill signa Sebastian Coates, som skulle kosta £10-12 miljoner att köpa loss från Nacional. Dessutom överväger man att värva Craig Bellamy, som är tillgänglig på free transfer. Stoke och Sunderland är också intresserade av Bellamy (The Daily Express).

* * *

Liverpool och Nacional är överens om övergångssumman för Sebastian Coates (Twitter).